Aileye yakın mı yoksa uzak mı okunmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M4xJahzse1250
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 786
  • Etiketler Etiketler
    aile
Aslında bu soru basit. İstediğin zaman gidebileceğin bir yakınlıkta olan başka bir şehirde okuyabilirsin. Mesela otobüse veya trene atlayıp maksimum 2.5 saat içinde onların yanında olabileceğin bir konum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım merhaba. Seneye üniversite sınavına giriyorum ailem yakın yerde okumamı söylüyorlar, sizce uzak yerde mi okumalıyım?

Ailen baskıcı değilse 4 sene boyunca rahat rahat ailenle oturursun ama dersen ki "baskıcılar, beni engelliyorlar" farklı şehir düşünebilirsin.

Aynı şehirde değilsen yakın veya uzak bir yer olmasının farkı ne?

Aile evinde oku diyenler yurt hayatı yaşamamışlar, zor sanıyorlar. Okul iyiyse git yurda, keyfini çıkar.

Benim arayacağım haftada belki 2 gün

1 - Eğer maddi konuda bir sıkıntı çekmeyeceksen ve ailenden uzak yaşamak istiyor isen uzakta okumak.

2 - Eğer ailenle aranda sorun var ve yalnız kalmak istiyor isen tekrardan uzakta okumak.

3 - Maddi yönden sorun çekecek isen eğer kendi şehrinde okumak.

4 - Ailenden uzakta okumak istemiyor isen kendi şehrinde okumak.

Kendi kendine kavramları bir araya getirerek cevabı vermen daha mantıklı olacak. Ve daha 1 sene varken bu şeyleri düşünmek mantıklı değil o yüzden sadece otur ve sınavına odaklan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…