withstein

Uzman
Telefon olarak iPhone 15 Pro kullanıyorum. Haliyle AirPods Pro 2 yazılım ve donanım olarak iPhone için en uygun olabileceğini düşündüğüm kulaklık. Bu fiyat aralığında başka bir seçeneğe mi yönelmeliyim yoksa AirPods Pro 2'yi düşünmeden alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk çıktığı günden beri AirPods kullanıyorum. Kesinlikle öneririm fakat dikkat etmeniz gereken noktalar var. AirPods, çok kolay bozulabiliyor ve abonelik gibi düşünmeniz gerekli.

İlk AirPods aldığımda o kadar kullandım ki 2 sene olmadan pilleri öldü, 5 dakikada hemen kapanıyordu fakat değişim sağlanmadı. Daha sonra AirPods Pro aldım, 1. sene sonunda cızırtı sesi geldiği için değiştirildi. 6 ay sonra da gürültü engelleme açıkken düdük sesi gelmeye başladı. Bu sefer de değiştirmek yerine yeni model Type-C AirPods Pro aldım. Günde 7-8 saat kullanıyorum ve hiçbir sorunu yok.

Gürültü engelleme özelliği mükemmel, sesi iyi, pili iyi dayanıyor ama şarj kutusu o kadar çiziliyor ki artık rengi beyaz değil.

İlk çıktığı günden beri AirPods kullanıyorum. Kesinlikle öneririm fakat dikkat etmeniz gereken noktalar var. AirPods, çok kolay bozulabiliyor ve abonelik gibi düşünmeniz gerekli.

İlk AirPods aldığımda o kadar kullandım ki 2 sene olmadan pilleri öldü, 5 dakikada hemen kapanıyordu fakat değişim sağlanmadı. Daha sonra AirPods Pro aldım, 1. sene sonunda cızırtı sesi geldiği için değiştirildi. 6 ay sonra da gürültü engelleme açıkken düdük sesi gelmeye başladı. Bu sefer de değiştirmek yerine yeni model Type-C AirPods Pro aldım. Günde 7-8 saat kullanıyorum ve hiçbir sorunu yok.

Gürültü engelleme özelliği mükemmel, sesi iyi, pili iyi dayanıyor ama şarj kutusu o kadar çiziliyor ki artık rengi beyaz değil.
Konuşurken insanlara sesin dışarıda net gidiyor mu benim için önemli şeylerden biri konuşma kalitesi, gürültülü ortamda nasıl boş ortamda nasıl?

Alınmasına alınırda değmez bence. Diğer Apple cihazlar ile optimize çalışması dışında parasını hakettiğini düşünmüyorum.

Konuşurken insanlara sesin dışarıda net gidiyor mu?
Gürültülüyse genellikle net duyamıyorlar. Kulaklığı çıkarıp iPhone ile konuşuyorum. Onları duymakta bir sorun yok. Diğer kulaklıkların çoğundan çok daha iyi.

01:30 kısmından itibaren izleyebilirsiniz.

Şunu 03:40 kısmından itibaren izleyebilirsiniz.

Şu da farklı bir test:

Son düzenleme:
Gürültülüyse genellikle net duyamıyorlar. Kulaklığı çıkarıp iPhone ile konuşuyorum. Onları duymakta bir sorun yok. Diğer kulaklıkların çoğundan çok daha iyi.

01:30 kısmından itibaren izleyebilirsiniz.

Şunu 03:40 kısmından itibaren izleyebilirsiniz.

Şu da farklı bir test:

Çok kötü ya mikrofon sonuçları insanlarla konusurken mikrofon böyle oluyosa almamayı bile düşünürüm

Hemen hemen kulak içi tüm kulaklıklar böyle. The Verge kanalında diğer kulaklıklarla da ufak bir test yapılmış. 03:40 kısmından biraz daha ilerleyince görebiliyorsunuz. Samsung iyice kötü.

Blender testi yine de çok acımasız. Gerçekte yanımızda o çalışsa zaten kimseyi duyamayız. Daha ideal durumlarda mikrofon performansı çok kötü değil.

Bir arkadaşım yakın fiyatlarda Anker alıp airpodstan ses kalitesi daha iyi, apple'a o kadar para verilir mi hiç diye benimle dalga geçiyordu. Ben air pods pro alalı 5 yıl oldu. Onun kulaklığının ise 2. yılında batarya performansı düştü.

Kulaklığı her gün kullanmama rağmen neredeyse hala aynı performansında. Defalarca düşürülüp kulaklıklar asfalatta sektiği halde hala sağlam. Ayrıca kulaklığı düşürdü ve bulamadı benimde başıma geldi iphone'umu buldan yerini buldum.

Sadece ses kalitesi olarak bakmamak gerekiyor bu ürünlere.

Ses kalitesi de özellikleri de gayet iyi. iPhone kullanıyorsan AirPods’tan başka kulaklık alınmaz bana kalırsa.

Öyle kolay bozulan kulaklıklar da değiller. Bir kişinin şanssızlığı tüm ürün gamına mal edilemez.

Merhaba hocam, bir AirPods Pro 1. Nesil kullanıcısı olarak yorum yapmak istiyorum.

İlk öncelikle, sizin de dediğiniz gibi Apple ekosistemi içerisinde en mantıklı tercih AirPods olacaktır. Ancak, bir AirPods'a 10.000-11.000TL para vermek bana pek de mantıklı gelmiyor. Şu anda bir AirPods alacak olsam muhtemelen AirPods 4 alırım.
Silikonlu kulaklık sıkıntı; Sen ne kadar kulaklarını temiz tutsan da sürekli kirleniyor, bakteri tutuyor, kulağın hava almasını kapatıyor, kulak içerisindeki kirleri en dibe kadar itiyor. Sağlık açısından pek önerilmiyorlar aslında.
Açık kulaklık sağlık ve konfor açısından bir tık daha iyi bana kalırsa, ses yalıtımı pek iyi değil evet ancak müzik açınca bence ses yalıtımı yine pek sıkıntı olmuyor.
AirPods'ların genelinde bir mikrofon problemi var, ufak tefek telefon görüşmeleri için yeterli olsa da pek bir şey beklemeyin, Pro 1'in mikrofonlarından da hiç memnun değilim.
ANC'si çok iyi, piyasanın en iyi ANC'lerinden birine sahip ve kesinlikle pişman etmez sizi.
Şarj konusunu çok seviyorum, kulaklığı hemen hemen her gün ANC kapalı şekilde ortalama 2-3 saat kadar kullanıyorum. Kutu ile birlikte tek şarj da yaklaşık 1-2 hafta kadar götürüyor beni.
Mert Bayantemur ve Seçkin Ayazlar bu konu hakkında çok güzel ve detaylı bir video yapmış, mutlaka izleyin derim: