Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese selamlar,

Kafamı karıştıran bir konu var sizden yardım istemek aklıma geldi. Bu işi bir toparlayalım.

Eşimde bu sene çıkacak olan AirPods Pro 2'yi almak istediğimden Apple Etkinliğini canlı takip ettim. AirPods Pro 2 diyerek tanıttılar. İşitme cihazı gibi kullanmak dahil bir sürü özellik saydılar. Ben de beklemeye başladım. Satış zamanı geldi. Hepsiburada ve Mediamarkt sitelerine girdim baktım. Airpods Pro (2.nesil) olarak buldum. Fiyatı Apple sitesi ile aynı fakat şöyle bir sorun var, ürün 1 yıldır satışta ve altında 1 yıllık yorumlar var. Sanırım bu eski model ancak yeni modeli Apple sitesi dışında nerede bulsam eski Model/Order numarası ile satıyorlar. Apple Müşteri Hizmetlerini aradım. Yeni AirPods Pro tanıtılmadı. AirPods Pro (2.nesil) ve AirPods Pro 2 aynı ürün dedi. Peki dedim tanıtımdaki bir sürü ek özellik eski modellere gelecek mi? Dediler hayır fabirada üretimi farklı

Konu hakkında bilgisi olan var mı?
AirPods Pro (2.nesil) ve AirPods Pro 2 gerçekten aynı mı? Model/Order numaraları aynı mı?

Aşağıya da bulabildiğim kadarı ile Airpods Model/Order numaraları
MQD83TU/A AirPods Pro (2.nesil) Lighting Port
MTJV3TU/A AirPods Pro (2.nesil) USB type C Port
MXP93TU/A AirPods (4.nesil) Aktif Gürültü Engelleyici
MXP63TU/A AirPods (4.nesil)
MME73TU/A AirPods (3.nesil) MagSafe
MPNY3TU/A AirPods (3.nesil) Lighting Port
MV7N2TU/A AirPods (2.nesil)
MLWK3TU/A AirPods Pro (1.nesil)

Çözüm
Çok teşekkür ederim. Sadece bir şey rica edeceğim. Apple müşteri hizmetleri yeni modeldeki özellikler eskilere gelmeyecek diyor. O zaman alt model ayrımı mi yapacaklar yoksa yine geçen sene çıkan modellere bu özellikler gelecek mi?
Direkt olarak AirPods Pro 2 modellerine bir güncelleme olarak sunulacak.
Maalesef ki müşteri hizmetleri her zaman doğru bilgi veremeyebiliyor.
Hayır, öyle değil. Birisi eski bir düz AirPods modeli, diğeri ise şu anda Apple'ın elindeki en güçlü AirPods modeli.

Düz AirPods'lar nesil olarak 1, 2, 3 ve 4 şeklinde sıralanıyor. Ek olarak, bir de AirPods Pro serisi var ve bu seri şu anda yalnızca iki nesilden oluşuyor. Pro modelleri, daha iyi performans ve özelliklere sahip.

Arkadaşlar yazımı dikkatli okursanız AirPods Pro (2.nesil) ve AirPods Pro 2 aynı mı? diye soruyorum. İkisi de kesin pro ondan yana sorunum yok. İlki 1 sene önce satışa çıkmış görünüyor. Diğeri bu sene bir çok yeni özellik gelmiş/gelecek gözüküyor. Apple Müşteri hizmeleri bile hem aynı cihaz diyor ama özellikleri de farklı diyor.
Bunu sormamdaki sebep de güvenilir sitelerde AirPods Pro (2.nesil) olarak satılan ürün ile Apple sitesinde AirPods Pro 2 hem aynı denip hem farklı özellikler atfediliyor.

Cevap: evet fakat Lightning ve USB-C olarak iki ayrı versiyonu bulunuyor.

Yeni bir AirPods Pro 2 çıkmıyor, güncelleme ile yeni özellikler ekleniyor.
En güncel AirPods Pro 2 modeli şu anda USB-C soketi olan. (Model:A3047, A3048, A3049)
Yani attığınız sitelerdeki modeller şu anda Apple'ın sitesindeki model ile aynı.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yazımı dikkatli okursanız AirPods Pro (2.nesil) ve AirPods Pro 2 aynı mı? diye soruyorum. İkisi de kesin Pro ondan yana sorunum yok. İlki 1 sene önce satışa çıkmış görünüyor. Diğeri bu sene birçok yeni özellik gelmiş/gelecek gözüküyor. Apple Müşteri hizmeleri bile hem aynı cihaz diyor ama özellikleri de farklı diyor.
Bunu sormamdaki sebep de güvenilir sitelerde AirPods Pro (2.nesil) olarak satılan ürün ile Apple sitesinde AirPods Pro 2 hem aynı denip hem farklı özellikler atfediliyor.

Çok teşekkür ederim. Sadece bir şey rica edeceğim. Apple müşteri hizmetleri yeni modeldeki özellikler eskilere gelmeyecek diyor. O zaman alt model ayrımı mi yapacaklar yoksa yine geçen sene çıkan modellere bu özellikler gelecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt olarak AirPods Pro 2 modellerine bir güncelleme olarak sunulacak.
Maalesef ki müşteri hizmetleri her zaman doğru bilgi veremeyebiliyor.

Çözüm