Merhaba. Ben müzik yapma konusunda biraz meraklı biriyim ve beat yapmak için iki tane cihaz buldum. Sizce akaı MPK mini mi daha iyidir MPD218 mi daha iyidir?
Önerilerinizi beklerim.

Son düzenleme:
Merhaba. Ben müzik yapma konusunda biraz meraklı biriyim ve beat yapmak için iki tane cihaz buldum. Sizce akaı MPK mini mi daha iyidir MPD218 mi daha iyidir?
Önerilerinizi beklerim.
- Kullanım Amacı Belirleme: Hangi tür müzik yapmayı düşündüğünüze karar verin. MPK mini daha fazla fonksiyona sahiptir, bu yüzden daha geniş bir müzik yapım süreci için uygun olabilir. MPD218 ise daha çok davul beatleri üzerinde yoğunlaşmak isteyenler için ideal.

- Tușlar ve Pad’ler: MPK mini, hem tuş takımı (keyboard) hem de pad’ler ile birlikte gelir. Yani melodik çalgılar çalmak istiyorsanız MPK mini daha iyi bir seçenek olabilir. MPD218 ise daha fazla pad ile gelerek ritim odaklı müzik yapmak isteyenler için uygundur.

- Portatiflik: Hem cihazlar hafif ve taşınabilir özelliklere sahip; bu nedenle yaşadığınız alana ya da hareketli yaşam tarzınıza göre düşünmelisiniz.

- DAW Uyumluğuna Dikkat Etme: Hangi dijital müzik üretim yazılımını (DAW) kullanacağınızı düşünün. Her iki cihaz da popüler DAW’lar ile uyumludur, ancak bazı kullanıcılar MPK mini’nin yazılım entegrasyonunu daha kullanıcı dostu bulabilir.

- Fiyat: Bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. MPK mini genelde biraz daha pahalıdır, fakat daha fazla özellik sunduğu için fiyat farkı buna değebilir.

- Deneme Yapma: Eğer mümkünse her iki cihazı da denemek için bir müzik mağazasına gidin. Ellerinizde nasıl hissettiğine bakın ve hangi cihazın sizin iş akışınıza daha uygun olduğunu hissedin.

Sonuç olarak: Eğer hem melodik hem de ritmik müziği bir arada yapmak istiyorsanız MPK mini, sadece ritim odaklı çıkışlar için MPD218 daha uygun.

Önerilerinizi beklerim.
Öncelikle MPD midi pad iken, MPK ise bir midi klavyedir. Müzik prodüksiyonu için midi klavye daha kullanışlı olacaktır.

Öte yandan midi klavye olarak önerebileceğim cihaz

Tuş yataklarıyla ünlü, tuş hassasiyeti konusunda da Akai'den daha tutarlı bir model.
Kullanılabilirlik olarak da Oled ekranın hemen altında, DAW içerisinde hem klavyeniz hem mouse'unuz olabilen basılabilir, sonsuz tur dönen bir knobu/düğmesi bulunmakta.