Metropol sehirde yasiyorsaniz, toplu ulasimda her sarki degiseceginiz zaman cebinize uzanmak pek mumkun olmayabiliyor. Sabah uyandiginizda rezalet hissettiginizde sebebinin acep derin uykuda mi uyandiginizdan kaynaklandigini ogrenebilmek ve tavsiye alabilmek hos oluyor. Stres olcmek ve arttiysa dusurmek icin uygulamali nefes egzersizi yapabilmek hos oluyor. Aramalari direkt saatten cevaplayabilecek biriyseniz, cevaplamak hos oluyor. Yer tarifine bakmak icin telefonun sarjini bitirmek ve elinizde Pokémon avcisi gibi gezmek yerine saatten bakabilmek hos oluyor. Telefonunuzu kaybettiginizde ''abi caldirsana beni ya'' derdine girmeye gerek kalmamak hos oluyor. Kahveyi abarttiginizi hissettiginizde kalp ritminizi olcebilmek hos oluyor.

Kullanabilene, dozunu ayarlayabilene super aletler, ama iste, kullanabilene. Kullanamayan insana sadece para israfi, vakit israfi ve Dunya'miz icin ekstra bir atik.

Galaxy Watch kullanan biri olarak canım sıkılınca kadran değiştiriyorum, her gün farklı bir saat takmışım gibi oluyor.

Onun dışında hayatıma kattığı hiçbir faydası kolaylığı yok, çoğu zaman kolumda şarjı bitiyor zaten.

Bu tarz sığ sorular çeşitlenebilir. Misal "Neden mercedese biniyorsunuz dacia da aynı işi görüyor" ya da "Casio da saati gösteriyor neden rolex alıyorlar" gibi gibi.

Şimdi dostum sen sürekli cep telefonunu cebinde taşıyor olabilirsin. Ben okula gittiğimde dolaba koyuyorum sonrasını saat hallediyor. Kandaki oksijen miktarından uyku kaliteme, ekg den adım arası mesafeye kadar, yürüyüşümde bir aksaklık var mı dan uykumdaki nefes sayıma kadar bir çok veriye ulaşabiliyorum. Senin telefonuna bakman sana yetiyor olabilir ama farklı beklentilerin farklı ihtiyaçların da olabileceğini düşünmen lazım. Sadece sen var mışsın gibi algılıyorsun dünyayı. Sana gerek yoksa hiç kimseye gerekmez diye düşünüyorsun. Merak diyerek sevimli hale get,remezsin. Sığ bir düşünce tarzı.

Apple Watch 9 var, kolumda öyle durmasından başka hiçbir işe yaramıyor. Normal bir akıllı saat. Ne gibi bir beklenti olabilir ki? Kozmetik işte.

Doğru model mi bilmiyorum ama temsili olsun diye link paylaşıyorum:

Şimdi sen kolunda öylesine 16k taşıyorsun öyle mi? Yani kozmetik olsun diye 16k taşıyorsun? Bir işine yaramadığını bildiğin halde sırf görüntü olsun diye koluna 16k takmak istedin? Çok ilginç buluyorum bu durumu. Parası gerçekten problem değil, şu an hemen alabilirim bunu. Ama hiçbir işime yaramayacağını bildiğim bir alete 16k verip koluma takmak gerçekten çok tuhaf geliyor.

Spor yapıyorsanız çok yararlı. Kan basıncı, su, adım sayısı vs. Onun harici bir yararı yok bence.

Spor yapıyorum ve spor salonundaki koşu bandı söylediğin şeyleri gösteriyor bana.

Şimdi sen kolunda öylesine 16k taşıyorsun öyle mi? Yani kozmetik olsun diye 16k taşıyorsun? Bir işine yaramadığını bildiğin halde sırf görüntü olsun diye koluna 16k takmak istedin? Çok ilginç buluyorum bu durumu. Parası gerçekten problem değil, şu an hemen alabilirim bunu. Ama hiçbir işime yaramayacağını bildiğim bir alete 16k verip koluma takmak gerçekten çok tuhaf geliyor.

Spor yapıyorum ve spor salonundaki koşu bandı söylediğin şeyleri gösteriyor bana.
Paran yok ise daha ucuz Mi Band bileklikleri alabilirsin. Spor için ise spor yapmak sadece 4 duvar arası değil. Dışarıda koşusu, eve geliş giderken attığın adım nabız vs. var.

Düzeltme: Kolumda tam tamına 39.199,00 TL taşıyorum. Takım elbisenin altına bu saat çok yakışıyor. Çalıştığım yerde de takım elbise zorunlu.

1708287443767.webp

Bu tarz sığ sorular çeşitlenebilir. Misal "Neden mercedese biniyorsunuz dacia da aynı işi görüyor" ya da "Casio da saati gösteriyor neden rolex alıyorlar" gibi gibi.

Şimdi dostum sen sürekli cep telefonunu cebinde taşıyor olabilirsin. Ben okula gittiğimde dolaba koyuyorum sonrasını saat hallediyor. Kandaki oksijen miktarından uyku kaliteme, ekg den adım arası mesafeye kadar, yürüyüşümde bir aksaklık var mı dan uykumdaki nefes sayıma kadar bir çok veriye ulaşabiliyorum. Senin telefonuna bakman sana yetiyor olabilir ama farklı beklentilerin farklı ihtiyaçların da olabileceğini düşünmen lazım. Sadece sen var mışsın gibi algılıyorsun dünyayı. Sana gerek yoksa hiç kimseye gerekmez diye düşünüyorsun. Merak diyerek sevimli hale get,remezsin. Sığ bir düşünce tarzı.
Bu cihazlar üretilmeden önce bu saydığın şeylere yönelik bir ihtiyacın var mıydı? Muhtemelen hayır. Sadece kendimize tüketim gerekçeleri üretiyoruz aslında. Üstelik söylediğin işlevlerin doğruluğu bile meçhul. Gerçekliği belli olmayan işlevler üzerinden ihtiyaç yaratılıyor durup dururken.

Yanlış anlama güzel kardeşim, derdim sadece tartışmak, kimseye kırıcı bir şey söylemeye çalışmıyorum.