3586

Uzman
Makaleler
33
Akıllı saatlerdeki otomatik nabız ölçümü, SpO2, stres gibi ölçümler sizce ne kadar önemli?

Bence değil. Stresimi veya kandaki oksijenimi görüp ne yapacağım ki? Ayrıca batarya ömründen de bayağı yiyor.

Siz sağlık ölçümünü kullanıyor musunuz? Sizin için önemli mi?

Akıllı saatler tamamen mantık dışı bence. Bende Watch 6 Astro Edition vardı neredeyse sadece bildirim ve arama özelliği için kullanıyordum, sporcu vs. değilseniz akıllı saat tamamen saçmalık bence, hele ki 2 günde bir şarja takmak ayrı saçmalık.

Ayrıca şunu da ekleyeyim, saati aldınız saat yüzlerine ekstra para harcıyorsunuz hadi beğendiniz aldınız 1-2 ay sonra değiştirmek istiyorsunuz yine para harcıyorsunuz, harcadığınıza değse tamam diyeceğim ama ekranı gerçek saat ile alakasız kalıyor kalkıp da Seiko 5, Rolex ekranı indirin yine tatmin etmiyor.

Akıllı saatler tamamen mantık dışı bence. Bende Watch 6 Astro Edition vardı neredeyse sadece bildirim ve arama özelliği için kullanıyordum, sporcu vs. değilseniz akıllı saat tamamen saçmalık bence, hele ki 2 günde bir şarja takmak ayrı saçmalık.
Ben sadece bildirimlere bakmak, arama yapmak veya arama yanıtlamak, müziğimi kontrol etmek için kullanıyorum işimi görüyor ama aslında olmasa da olur muş. Ama sıkıldıkça arayüz falan değiştiriyorum güzel oluyor.

Akıma kapılıp aldık sporcu olmayanlar dışında tamamen gereksiz.
Bende de aynı durum gibi, az biraz işime yarıyor yine de.

Açıkçası çok da büyük bir gerekliliği yok. Sağlık konularına detaylı bir şekilde yaklaşanlar için gerekliliği olabilir belki ama standart kullanıcının pek de işine yarayacak cinsten değil. Hatta bunun bir reklam stratejisi bile olduğunu söyleyebilirim. O özellik biraz da kullanım amacına bağlı. Artık akıllı saatlerde standartlaşmış bir özellik iken, firmaların bu özelliği kaldırmak için uğraşacağını zannetmiyorum.

Ben sadece bildirimlere bakmak, arama yapmak veya arama yanıtlamak, müziğimi kontrol etmek için kullanıyorum işimi görüyor ama aslında olmasa da olur muş. Ama sıkıldıkça arayüz falan değiştiriyorum güzel oluyor.
Ben sadece ekosistemi tamamlayayım bakayım diye aldım ama değmediğini anlayınca sattım.

Bende de aynı durum gibi, az biraz işime yarıyor yine de
Geçenlerde hasta olduğumda sanırım susuz kaldım ondan dolayı nabız yatarken bile 110 civarıydı saat uyarı gönderdi bana. Orada sanki biraz sevmeye başladım bu mereti.

Sensörleri çalışırken bilekte hep bir uyuşukluk oluyor ufak ufak sivilceler de çıkmıştı.

Geçenlerde hasta olduğumda sanırım susuz kaldım ondan dolayı nabız yatarken bile 110 civarıydı saat uyarı gönderdi bana. Orada sanki biraz sevmeye başladım bu mereti.
Bende arada bir uyarı göndermesini severim o yüzden birkaç temel ölçümü açık tutarım, akıllı saat bile bizi daha çok önemsiyor hocam :D

Bu arada sizin saat neydi?