Astro.PR

Gelişen
Merhaba, uzun süredir aklımdan cinsel düşünceleri uzaklaştırmaya çalışıyorum. Bu düşünceler hem okulda hem de evde bana sorun yaratıyor. Her uzaklaştırmaya çalıştığımda başarısız oluyorum ve sonunda tekrar mastürbasyon döngüsüne giriyorum. Bu konu hakkındaki önerilerinizi bekliyorum.

Öncelikle yardım alın psikiyatriden randevu alarak, utanıyor olabilirsiniz ama onlar sorunu çözmekle ilgileniyor emin olun düşündüğünüz gibi değil.

Tetikleyicilerden uzaklaşmak çözebilir bu döngüye sokan ne varsa silin uygulama vs,

Bol bol da spor yapın ağırlığın altında canınız çıkarken aklınıza gelmez.

Bu durum en çok canın sıkıldığında veya boş kaldığında oluyorsa, meşgul olmaya çalış. Küçük adımlarla başla. Kendine bir hobi edin. Nette gezinebilirsin, oyun oynayabilirsin, yürüyüş, spor, film/dizi izleyebilirsin, kütüphaneye gidip ders çalışabilirsin, kitap okuyabilirsin vs. Sosyal medya veya belirli siteler bu düşünceyi tetikliyorsa, bu uygulamalara ve sitelere kısıtlama getir. Tetikleyici içeriklerden uzak dur. Eğer bu durum devam ediyorsa bir psikologa görünmek yardımcı olabilir.

Cinselliğin önüne geçecek bir hobi bul.

Öncelikle yardım alın psikiyatriden randevu alarak, utanıyor olabilirsiniz ama onlar sorunu çözmekle ilgileniyor emin olun düşündüğünüz gibi değil.

Tetikleyicilerden uzaklaşmak çözebilir bu döngüye sokan ne varsa silin uygulama vs,

Bol bol da spor yapın ağırlığın altında canınız çıkarken aklınıza gelmez.

Bu durum en çok canın sıkıldığında veya boş kaldığında oluyorsa, meşgul olmaya çalış. Küçük adımlarla başla. Kendine bir hobi edin. Nette gezinebilirsin, oyun oynayabilirsin, yürüyüş, spor, film/dizi izleyebilirsin, kütüphaneye gidip ders çalışabilirsin, kitap okuyabilirsin vs. sosyal medya veya belirli siteler bu düşünceyi tetikliyorsa, bu uygulamalara ve sitelere kısıtlama getir. Tetikleyici içeriklerden uzak dur. Eğer bu durum devam ediyorsa bir psikologa görünmek yardımcı olabilir.

Hangi hobileriniz varsa onlara yoğunlaşın bu düşünceler geldiğinde. Mesela oyun seviyorsunuzdur bu düşünce geldiği an oturun oyuna odaklanın. Böyle böyle azalacak zamanla.

Cevap veren herkese cok teşekkür ederim ayrıca sıkıldığım bir işi yaparken ve uyumadan önce nasıl cinsel düşünceyi uzaklaştırabilirim? (en cok ders calışırken ve uyumadan önce cinsel düşünceler geliyor.)

Cevap veren herkese cok teşekkür ederim ayrıca sıkıldığım bir işi yaparken ve uyumadan önce nasıl cinsel düşünceyi uzaklaştırabilirim? (en cok ders calışırken ve uyumadan önce cinsel düşünceler geliyor.)
Direkt yat uyu. Elinden geldiğince kalkmamaya çalış. Gerekirse geceleri yatmadan önce telefonlara bakma. Ders içinde odaklanmaya çalış.

@Astro.PR, doktor yolu gözüküyor. Doktor değilim ama bildiğim konular. Senin yaşadığın durumu yaşamadım. Diğer türlü bende rahatsızlık geçirdim. Aslında direkt olarak ilaç tedavi olmayabilir. Psikoloğa gidip derdini anlat. O yönlendirme yapsın.