Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Ankarada deniz olsun
Yanına benim soslu mide yakan soğan piyazı da yaptık mı tadından yenmez Chef'im. Bu güzide tarifiniz için teşekkür ediyorum. Yerli, organik domateslerin vakti gelince tarifinizi deneyeceğim. Hatta ve hatta sizi kırmayıp bu hafta içerisinde deneyeceğim sayın şefim. 
Hocam hızlı koşarsam bir tane şarap bir tane de et alabilirim çeşidi fark etmeksizin.
Güzel gider bak, not defterimde o kadar fazla tarif var ki size anlatamam. En güzel tarifleri bulup deniyorum nereden olduğu fark etmiyor yeter ki güzel olsun.Yanına benim soslu mide yakan soğan piyazı da yaptık mı tadından yenmez Chef'im. Bu güzide tarifiniz için teşekkür ediyorum. Yerli, organik domateslerin vakti gelince tarifinizi deneyeceğim. Hatta ve hatta sizi kırmayıp bu hafta içerisinde deneyeceğim sayın şefim.![]()
Yanına benim soslu mide yakan soğan piyazı da yaptık mı tadından yenmez Chef'im. Bu güzide tarifiniz için teşekkür ediyorum. Yerli, organik domateslerin vakti gelince tarifinizi deneyeceğim. Hatta ve hatta sizi kırmayıp bu hafta içerisinde deneyeceğim sayın şefim.![]()
AA dur la sesi güzel yummy henkai cevap vermiş bana. Balım istiyorsan beraber yapalım romantik olur.
Şefim seninle yemek yapmak benim için bir onurdur. Romantik olması fikrine katılıyorum. O etli parmaklarınla ne güzel yemek yaparsın şimdi şefim sen, hayali bile güzel. Seviliyorsun şefim.Hocam hızlı koşarsam bir tane şarap bir tane de et alabilirim çeşidi fark etmeksizin.
Güzel gider bak, not defterimde o kadar fazla tarif var ki size anlatamam. En güzel tarifleri bulup deniyorum nereden olduğu fark etmiyor yeter ki güzel olsun.
AA dur la sesi güzel yummy henkai cevap vermiş bana. Balım istiyorsan beraber yapalım romantik olur.
1
1549
Ziyaretçi
Nickinin hakkını veriyorsun dostum gece gece bu tarif karnımı acıktırdı daha 1 2 saat önce Dominos'tan ayıptır söylemesi pizza yedim. Şimdi bu tarifi görünce gene acıktım 
- Makaleler
- 1
Şu kadar işle uğraşacağıma tavuk göğsünü marine ettikten sonra rulo yapıp buzdolabına attıktan sonra lavaş arasına koyup yerim dâhâ iyi.
Gece gece iyi olmadı bu. Sabah görüşelim tekrar.
Ekmek arasi yerli ve milli torku yerken konuyu gordum gormez olsaydim.
dewberry
Üstün
İlk yemek tarifi konumu oluşturmuş bulunmaktayım. Üşenmezsem devamı gelecektir. İçine koyacağınız malzemeler sizin damak zevkinize uymuyorsa kendi damak zevkinize göre uyarlayıp tarifte uygulanan metotları değiştirebilirsiniz. İsmini de menolay koydum başlığa da ekledim de mod beğenmedi galiba.
Bu tarifi nereden gördüm hatırlamıyorum ama sanırsam YouTube'da görmüştüm ve çok memnun kaldım not defterime aldığım notlar ile birlikte size anlatacağım. Elimde görsel bir kaynak yok şu an o yüzden eğer yakın zamanda tekrar yaparsam eklerim buraya.
Menolay için malzemeler:
Köz menemen sosu için,
1 adet kuru soğan ( RAM bozulması)
2 adet dolmalık yeşil biber.
2 adet kırmızı kapya biber.
2 adet domates.
2 adet sivri yeşil biber (PSU yanması)
1 tatlı kaşığı domates salçası.
1 çay kaşığı toz şeker (Recep Baltaş)
1 tatlı kaşığı tuz.
1/2 çay bardağı zeytinyağı.
Menemen için,
1 yemek kaşığı tereyağı.
3 adet sivri yeşil biber.
1 tutam tuz.
2 su bardağı köz menemen sosu.
5 adet yumurta.
2 tatlı kaşığı tereyağı(soğuk)
1 avuç kaşar veya tulum peyniri artık sizde ne varsa (rendelenmiş)
Tarifin hazırlanışı:
- Sos için biberleri, soğanı ve domatesleri ablan kurudu seri köz getir diyen nargile bağımlısı sevgili gibi közleyin. Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayırın. Soğanın dış kabuğuyla beraber közleyin sonrasında dış kabuğu kullanmayın içinde hafif ısıyı çekmiş soğanları kullanın.
- Köz sebzeleri Blender haznesine alın. Domates salçası, toz şeker, tuz ve zeytinyağı ekleyip pürüzsüz olana kadar çektirin. Büyük blenderınız yoksa el Blender'ı da olur eğer öyle yapacaksanız sebzeleri kesin ki el Blender'ı kullanırken kolaylık sağlarsınız kendinize. Tuzu eklemeyin piştikçe tuz oranı artacaktır.
- Karışımı orta boy bir tencereye aktarın, kapağını kapatın, yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Ardından ocağın altını en kısık konuma getirip yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
- Sos koyulaşıp yağı üstüne çıktıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Menemen için geniş bir tavaya tereyağını koyup halka doğranmış biberleri içine koyun, hafifçe tuzlayıp orta ateşte pişmeye bırakın. Biberler yumuşayınca sosu tavaya ekleyip birlikte bir taşım kaynatın.
- Yumurtaları tavaya kırıp önce beyazlarını karıştırın, beyazlar sertleşince sarıları Allah ne verdiyse deyip patlatın. Karıştırırken tereyağını da ekleyin. Tereyağ eridikten sonra ocağın altını kapatın, yumurta dinlenir böylece, yaklaşık bir dakika dinlendirin ve rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
- Menemeni servis tabaklarına alın, üstüne ince kıyılmış taze soğan, rendelenmiş peynir ve zeytinyağı gezdirip servis edin.
Bir de çay demleyin iyi gidiyor.
Elviyalar asfiyalar yemegi kabak yamegi ile soganli yumurtada cok guzel bir alternatif
Ekmek arasi menemenli tost cok guzel oluyor. Denemeni oneririmEkmek arasi yerli ve milli torku yerken konuyu gordum gormez olsaydim.
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-