kiyaz

Uzman
Dostlar merhaba kasam ekteki gibi. 1 egzoz fanı ve 3 adet dışarı üfleyen fan var.

Bu fanlara ek alttan yukarı doğru üfleyecek şekilde 6 adet fan almak istiyorum.

İşlemcide ortalama üstü bir kule tipi olmasına rağmen Valorant gibi oyunlarda bile 60 derece çalışıyor.

Bu yapacağım 6 adet fan masrafı değer mi? 5 10 derece oynatır mı? Görüşlerinizi bekliyorum.

IMG_20250731_093548.webp

Yandaki fanlar reverse olmalı yani içeri üflemeli, şu an öyledir muhtemelen, öyle değilse düzeltilmeli.

Üst sola 1 dışarı hava atacak şekilde, alt tarafa 2 tane içeri hava verecek şekilde fan takmanızın faydası olur.

Yandaki fanlar reverse olmalı yani içeri üflemeli, şu an öyledir muhtemelen, öyle değilse düzeltilmeli.

Üst sola 1 dışarı hava atacak şekilde, alt tarafa 2 tane içeri hava verecek şekilde fan takmanızın faydası olur.

Hocam evet dediğiniz gibi yandaki 3 fan içeri üflüyor. Ters bıçakmış. Kasanın üst tarafına dışarı üfleyen 3 tane altına ise kasanın içine doğru üfleyen 3 adet fan alsam işim hallolur mu?

Dostlar merhaba kasam ekteki gibi. 1 egzoz fanı ve 3 adet dışarı üfleyen fan var.

Bu fanlara ek alttan yukarı doğru üfleyecek şekilde 6 adet fan almak istiyorum.

İşlemcide ortalama üstü bir kule tipi olmasına rağmen Valorant gibi oyunlarda bile 60 derece çalışıyor.

Bu yapacağım 6 adet fan masrafı değer mi? 5 10 derece oynatır mı? Görüşlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 168759

Kule tipin olduğu için etkisi olması çok olası ama 6 tane fan masrafına değer mi bilmiyorum çünkü aradaki derece farkı extreme seviyede olmayacak. Şu an ARGB fanların en kötüleri 300 TL falan 1800 TL'ye bunu yapacağıma gider bir tane figür alır koyarım içine :D

Kule tipin olduğu için etkisi olması çok olası ama 6 tane fan masrafına değer mi bilmiyorum çünkü aradaki derece farkı Extreme seviyede olmayacak. Şu an ARGB fanların en kötüleri 300 TL falan 1800 TL'ye bunu yapacağıma gider bir tane figür alır koyarım içine :D

Hocam sende haklısın fakat bu sıcaklık değerleri pek de normal değil gibi geliyor. Siz daha iyi bilirsiniz akvaryum kasaların hava akışı biraz kötü. Eğer 5-10 derece oynatacaksa 1800TL sıkıntı olmaz. Tabii denemeden göremeyiz o yüzden sipariş verdim :d

6 fanın size sadece görsel olarak faydası olur, şık dursun derseniz olabilir, yoksa 1 üste 2 alta işinizi görür.

@kiyaz
Kupon vardı 6 tane alınca 1.5 tanesi beleşe gelmiş gibi bir şey oldu.

Hocam sende haklısın fakat bu sıcaklık değerleri pek de normal değil gibi geliyor. Siz daha iyi bilirsiniz akvaryum kasaların hava akışı biraz kötü. Eğer 5-10 derece oynatacaksa 1800TL sıkıntı olmaz. Tabii denemeden göremeyiz o yüzden sipariş verdim :d

Şunu da düşünmelisiniz alttaki fanlar zaten GPU'yu hava konusunda besleyecek bu durumda zaten GPU'dan çıkan sıcak hava yukarı doğru çıkacağından işlemci tarafında hissedilen bir fark olmayacak. Üst tarafa takılan fanlar en ön taraftaki hava verirse yine kule tipinin hava akışı artacak fakat kalan üsttekiler Egzoz'a destek dışı başka bir işe yaramayacak. Yani inanılmaz bir fark olmayacak ki şu an bu havalarda 60 derece gayet doğal aslında. Hava akışı konusunda leş gibi olan H510 Elite ile ben şu an 45 derece kullanıyorum boşta.

Şunu da düşünmelisiniz alttaki fanlar zaten GPU'yu hava konusunda besleyecek bu durumda zaten GPU'dan çıkan sıcak hava yukarı doğru çıkacağından işlemci tarafında hissedilen bir fark olmayacak. Üst tarafa takılan fanlar en ön taraftaki hava verirse yine kule tipinin hava akışı artacak fakat üsttekiler Egzoz'a destek dışı başka bir işe yaramayacak. Yani inanılmaz bir fark olmayacak zaten ki şu an bu havalarda 60 derece gayet doğal aslında. Hava akışı konusunda leş gibi olan H510 Elite ile ben şu an 45 derece kullanıyorum boşta.

Evet hava durumu beni çok etkiliyor oda güney cephe ve asla gölge düşmüyor. Evde en üst kat olduğu için çatının sıcağıda bizi vuruyor. Zor koşullar içerisindeyiz.

Alta koyman sadece ekran kartı sıcaklığını etkiler. İşlemci için 3 4 derece falan maks, zaten 60 derece normal bir sıcaklık işemciniz nedir?

Evet hava durumu beni çok etkiliyor oda güney cephe ve asla gölge düşmüyor. Evde en üst kat olduğu için çatının sıcağıda bizi vuruyor. Zor koşullar içerisindeyiz.

Aynı durumdayım :D. Şahsen ben soğuk çalışması için 3D yazıcı ile shroud kanalları bastım. Ekran kartım da 10 derece civarı gözle görülür bir performans artışı olduğundan şu an işlemciye de basacağım.