Hocam keske siz kabul ediyorsaniz ben de diyorum demeseydiniz. Karti da almasaydiniz. Cok daha iyi olurdu.

Daha da asla Sinerji'den mal almam. Her yerde paylasin videoyu. Millet almasin hicbir sey. Sikayet var sitesine de yhazin. Instagram'da X'te paylasin. Tiktok'ta paylasin.

Sayin @Recep Baltaş olayla ilgilenecegini belirtmis. Ise yarayabilir. Videoyu X'te de paylasarak Recep Bey ile retweet deniyor sanirim o tarz seylerle fazla insana ulasabilirsiniz. Sorun cozulecektir bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu gördüm. Şimdi son durum nedir? PowerColor aldınız mı yoksa Tweet atıp daha iyi bir kart almanıza yardımcı olayım mı?
Yok, arkadaş 4070S'i kabul etmiş videoda da söylüyor. Hatta ham performansını beğenmediği için 7900 GRE'ye göre performans kaybı yaşadığını ve kartın fazla ısındığını da söylüyor. Zaten performans konusunda da gayet haklı hem FPS olarak düşmüş hem 80 dereceleri gören bir kart vermişler arkadaşa. 7900 GRE'yi neden tercih etmediğini de anlamadım.

Son düzenleme:
Konuyu gördüm. Şimdi son durum nedir? PowerColor aldınız mı yoksa Tweet atıp daha iyi bir kart almanıza yardımcı olayım mı?
Videomu izlerseniz, ne istediğimi ve nasıl kötü bir ekran kartının elime geçtiğini daha iyi anlarsınız. 'Daha iyisini istiyorum' gibi bir algı yaratmak istemiyorum. Hakkımın yenmesini istemiyorum. Bu durum beni olumsuz etkiledi. Senin bu konuyu benden çok daha iyi bildiğini biliyorum, bu yüzden bilerek ve isteyerek Sapphire RX 7900 GRE Pure 11325-03-20G satın aldım. Ekstra para vererek beyaz modelini tercih ettim. Sence hakkım neyse, onun verilmesini istiyorum. Beni çok kötü kandırdıklarını düşünüyorum; çünkü bana muadili veya misli olarak Gainward GeForce RTX 4070 Super Ghost 12 GB ekran kartını verdiler."

Hocam keske siz kabul ediyorsaniz ben de diyorum demeseydiniz. Karti da almasaydiniz. Cok daha iyi olurdu.

Daha da asla Sinerji'den mal almam. Her yerde paylasin videoyu. Millet almasin hicbir sey. Sikayet var sitesine de yhazin. Instagram'da X'te paylasin. Tiktok'ta paylasin.

Sayin @Recep Baltaş olayla ilgilenecegini belirtmis. Ise yarayabilir. Videoyu X'te de paylasarak Recep Bey ile retweet deniyor sanirim o tarz seylerle fazla insana ulasabilirsiniz. Sorun cozulecektir bence.
Bunların hepsini yaptım. Videom 16 binden fazla izlendi, 800'den fazla yorum aldı ve 1600'den fazla beğeni aldı. Herkes, Sinerji'de aynı sorunları yaşadığını söylüyor. Facebook teknoloji gruplarında videomu paylaştım. İki grup paylaşımımı onayladı, bir tanesi ise bana mail atarak Sinerji'ye benim için bir mail gönderdiğini ve cevap aldığında bana haber vereceğini söyledi. Sinerji'nin reklamını yapan birçok kişiye de mail attım, ama onlardan da cevap alamadım. Facebook grubunda videomu paylaştığım gönderiyi onaylamadılar. Adını söylemem belki yasaktır diye yarım söyleyeceğim: 'bilmem ne kuvvetleri'.

Ek olarak, 2 gün geçti ve Sinerji beni aramadı. E-posta attım ama cevap vermediler. Mesai günü olan pazartesiye kadar bekleyeceğim. Eğer bir adım atmazlarsa, bir faydası olur mu bilmem ama video altında birçok kişinin benim gibi sorun yaşadığını gördüğüm için, tüm haber kanallarının dikkatini çekmek amacıyla hepsine mail ve WhatsApp ihbar hattından yazacağım. Daha sonra THH'de şansımı deneyeceğim ve CİMER'e de başvuracağım. İki gündür rahat uyku uyuyamıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-08 190026.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-08 190026.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 116
  • Ekran görüntüsü 2024-08-08 190042.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-08 190042.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 113
  • Ekran görüntüsü 2024-08-08 190220.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-08 190220.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Videomu izlerseniz, ne istediğimi ve nasıl kötü bir ekran kartının elime geçtiğini daha iyi anlarsınız.
İzledim zaten? Ama videoda kartı net bir biçimde kabul edip konuyu artık kapadığınız intibası alamadım.

Sinerji'nin reklamını yapan birçok kişiye de mail attım, ama onlardan da cevap alamadım.
Şaşırmadım…

Eğer bir adım atmazlarsa, bir faydası olur mu bilmem ama video altında birçok kişinin benim gibi sorun yaşadığını gördüğüm için, tüm haber kanallarının dikkatini çekmek amacıyla hepsine mail ve WhatsApp ihbar hattından yazacağım.
Dönüş yapacaklarını sanmıyorum.

İzledim zaten? Ama videoda kartı net bir biçimde kabul edip konuyu artık kapadığınız intibası alamadım.

Şaşırmadım…

Dönüş yapacaklarını sanmıyorum.

Geçerli dakikayı ayarladım ve link:

Mağaza müdürüyle tartışma esnasında, 'Tamam, bu ekran kartını sen aldın, para da senin. Sen kabul eder miydin? Kabul ederdim dersen, ben de kabul edeceğim,' dedim. O da hemen, 'Evet, 4070S kabul ederdim,' dedi. Ben de kabul edeceğimi söylediğim için geri adım atmadım. Eve gelince, ne kadar kötü bir kart olduğunu görünce büyük bir kazık yediğimi fark ettim ve bu durum aşırı zoruma gitti.

'Faydası olur mu?' dediniz. İnananın, bilmiyorum. Ekran kartına acımasam, gidip mağaza önünde yakasım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey daha fark ettim. Ekran kartının aşırı sıcak çalışması ve soğuturken sıcak havayı işlemciye doğru göndermesi, işlemci sıcaklığımı da 7-8 derece yükseltti. Ayrıca, iCUE H150i Elite Capellix sıvı soğutucum var. İşlemci sıcaklığı 78-79 dereceleri görüyor. Termal bakımını da şimdi yaptım.

@Recep Baltaş

Nasıl bir yol izleyeceğimize karar verdiniz mi? Siz mi bir mail atıp "dengi olmamış" gibi bir şey yazmak istersiniz, yoksa X'ten (Twitter) bir tweet atmak mı daha uygun olur? Ya da farklı bir yol mu düşünüyorsunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-11 115514.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-11 115514.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 112
Ustam video az önce karşıma çıktı biraz izledim ve açık konuşayım kendi başınızı kendiniz yakmışsınız.

Kendiniz diyorsunuz muadil ürün vermeleri gerek zaten PowerColor Fighter 7900GRE direkt muadili. Hem performans, soğutma hem de sessizlik anlamında.

Neden diyeceksiniz Fighter'da bulunan blok hellhound bloğunun daha kısa hali. Üzerine 5 derece koysa elinizdeki kartın sıcaklığına eş değer oluyor. Fanları bile aynı hellhound 1000rpm'de 59 alıyor fighter alsın 1200'de 65-66 ki bu senin kartınla eş değer demektir.

1723531696661.webp

1723531888037.webp

1723531901411.webp
1723531977252.webp

1723531988103.webp

1723532508928.webp

1723532552314.webp

Şimdi mantıken düşünelim adamlar bundan daha muadili olmayacak hangi muadili önerebilirlerdi? Beyaz olsun soğutması olsun VRAM'i olsun diye 4060 Ti Gaming X Slim white'mi önersinler. Olmayan malı temin edip verecek bir firma da tanımıyorum.

Keşke gaza gelip saçma bir karar verip öyle böyle demeseydiniz. Yeni bir konu açıp fikir alsaydınız veyahut azıcık önerilen kartın ne olup ne olmadığına sıcaklık değerlerine performansına falan baksaydınız bu şekilde daha da mağdur olmazdınız.

Evet firmada hata var aynı ürünü bir şeklide vermeleri gerekirdi ancak olmayan durumda en mantıklı muadil sunmuşlar. Sizde de hata var araştırmadan etmeden bir öfkeyle işe kalkışmışsınız. Ayrıca NVIDIA olsun 4070s olsun yeter denilmediği sürece alınmayacak bir kart günyüzü gibi ortada insan 7900'e atlardı.

Ustam video az önce karşıma çıktı biraz izledim ve açık konuşayım kendi başınızı kendiniz yakmışsınız.

Kendiniz diyorsunuz muadil ürün vermeleri gerek zaten PowerColor Fighter 7900GRE direkt muadili. Hem performans, soğutma hem de sessizlik anlamında.

Neden diyeceksiniz Fighter'da bulunan blok hellhound bloğunun daha kısa hali. Üzerine 5 derece koysa elinizdeki kartın sıcaklığına eş değer oluyor. Fanları bile aynı hellhound 1000rpm'de 59 alıyor fighter alsın 1200'de 65-66 ki bu senin kartınla eş değer demektir.

Eki Görüntüle 73792

Şimdi mantıken düşünelim adamlar bundan daha muadili olmayacak hangi muadili önerebilirlerdi? Beyaz olsun soğutması olsun VRAM'i olsun diye 4060 Ti Gaming X Slim white'mi önersinler. Olmayan malı temin edip verecek bir firma da tanımıyorum.

Keşke gaza gelip saçma bir karar verip öyle böyle demeseydiniz. Yeni bir konu açıp fikir alsaydınız veyahut azıcık önerilen kartın ne olup ne olmadığına sıcaklık değerlerine performansına falan baksaydınız bu şekilde daha da mağdur olmazdınız.

Evet firmada hata var aynı ürünü bir şeklide vermeleri gerekirdi ancak olmayan durumda en mantıklı muadil sunmuşlar. Sizde de hata var araştırmadan etmeden bir öfkeyle işe kalkışmışsınız. Ayrıca NVIDIA olsun 4070s olsun yeter denilmediği sürece alınmayacak bir kart günyüzü gibi ortada insan 7900'e atlardı.

Vallaha tam yazmak istediklerimi araştırıp yazmışsınız. Arkadaş zaten 10 dakikalık videonun sadece 10 saniyesinde Fighter 7900 GRE'yi neden tercih etmediğini açıklayıp kalan zamanda 4070S'i kötülemiş. Tabi ki firma aynı ürünü vermemek ile hatalı lakin videonun başında ben saf güç istiyorum deyip sonra 7900 GRE varken sırf fiyatı 500₺ düşük gözüküyor diye onu tercih etmeyip "pahalı" olan 4070S alıp sonra bu ısınıyor öyle böyle diyerek 27-28.000₺ bandında 3 fanlı 4070S talep etmek nereden baksan elinde kalacak bir müşteri davranışı. Zaten istediği hiçbir kartta beyaz değil hani...