Sinerji Bilgisayar'dan ürün satın aldım ve maalesef aldığım ürün ayıplı çıktı. Değişim talebimde, kendi keyiflerine göre alakasız ve düşük performanslı kartlar önerdiler. Üstelik, "İşine gelmiyorsa mahkemeye git!" şeklinde bir yaklaşımla karşılaştım. Kanunları kendi çıkarlarına göre yorumladıklarını açıkça belirttiler.

Bu yaşadığım süreçten dolayı oldukça hayal kırıklığına uğradım ve bu durumu sizlerle daha ayrıntılı bir şekilde paylaşmak istedim. Bu nedenle uzun uzun yazmak yerine bir video hazırladım ve başıma gelen olayları tane tane anlattım. Bu videoda, yaşadığım sıkıntıları ve Sinerji bilgisayar ile olan tecrübemi detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. Destek olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Videoyu izlemek için:

Olayların olduğu ilk konu: RX 7900 GRE, sistem açılışta fanlar %100 çalışıyor ve hız düşmüyor

Müşteriye önem vermeyen yerle işim olmaz. Video çok güzel olmuş, elinize sağlık.

Bire bir değiştirdiler. Kapalı kutu olarak 7900XTX verdiler. Ama karttan aşırı midem bulandı. Kapalı kutu olarak satsam onun parasıyla NVIDIA kart ne alabilirim?

4070 Ti süper. Muadili 4080 Super ama sıfır 7900XTX 4070 Ti süper parasına satılıyor. Bende attığ.
Alttaki model var bende coil whine denk geldi sende olur mu bilmiyorum.

Anlamadığım konu şu: Muadiline kim karar veriyor? Ben ürünün aynısını istiyorsam, bir şekilde temin edip verecekler. Muadiline kendileri mi karar veriyor? Tamam, özellikleri birebir aynı olsun diyelim. Ama markanın ismini, model ismini sevmedim, rengini de sevmedim. O sebeple bile aynı ürünü temin edip vermeleri gerekmiyor mu?

Anlamadığım konu şu: Muadiline kim karar veriyor? Ben ürünün aynısını istiyorsam, bir şekilde temin edip verecekler. Muadiline kendileri mi karar veriyor? Tamam, özellikleri birebir aynı olsun diyelim. Ama markanın ismini, model ismini sevmedim, rengini de sevmedim. O sebeple bile aynı ürünü temin edip vermeleri gerekmiyor mu?

Firmanın dediğine göre distribütör öneriyormuş. Firmada ne önerirlerse onu veriyormuş.

Sapphire ile alakası yok. Yüksek güç tüketen kartlarda bu durum çok yaygın. 4090 ROG STRIX bile cw sesi fazla çıkıyor. ASUS 4070 Super, MSI 4070 Super ve şimdi de Galax 4070 Ti süper kullanıyorum. Hepsinde vardı. Bende değişim için vermedim bir ton uğraş yine aynı durum olacak. RX 570 Sapphire vardı bende cw sesi yoktu.

Teknoloji şans işi yapacak bir şey yok buna.

Bire bir değiştirdiler. Kapalı kutu olarak 7900XTX verdiler. Ama karttan aşırı midem bulandı. Kapalı kutu olarak satsam onun parasıyla NVIDIA kart ne alabilirim?

Biri sıfır diye koymuş sarı siteye 31.500₺ yazmış. Aynı sizin gibi değişim ürünü ve kapalı kutu.

Hadi 32'ye sat yine ₺1500 eklemek gerecek 3 fanlı en ucuz 4070 Ti süper için. Onu da geçtim zaten o kart 4080 Super dengi sonra 7900GRE'den 4070 Super'e geçtiğinizdeki gibi FPS farkı çok fazla oldu demeyin.

Teknoloji kullanmaya ihtiyacım yok bana saf performans lazım diyorsunuz, 4070 Ti Super'e mi geçsem diyorsunuz ben anlamadım bunu açıkçası. Şu anda piyasa en ucuzu 43 bin olan 4080 Super'in performansına eş değer kart var elinizde.

Aynısı stoklarda yoksa muadil kartları sunabilirler, muadil kart olarak genelde performansına ve fiyat eş değerlerine bakarlar, e doğal olarak model eşliğine de bakarlar.

Firmanın dediğine göre distribütör öneriyormuş. Firmada ne önerirlerse onu veriyormuş.
Distribütörler çok kötü ülkemizde. Satıcılar çözüyor problemi. Distribütör rahat, veriyor malı ceremesini satıcı çeksin diyor. Rezil herifler. Ölü piksel vardı Arena kabul etmedi, servisi marka DOA raporu verdi Arena kabul etmediği ürünü seve seve almıştı. Uğraştırıyorlar bizi. Mahkeme versen satıcıyı açıyorsun davaya. Bunların k*cı rahat. Bence distribütör içinde bir yasa gelmeli. Satıcı ileride kapatsa dükkanını ya markaya kaldı işimiz ya da distribütöre. Tabii bazen satıcıların işine de geliyor. Kendi elinde var distribütör aynısı elinde yoksa onu kabul ettiriyorlar. Onlardan mal alan satıcı devreye girip çözmesi lazım, elinde olunca çözüyor. Uyanıklık yapmış satıcı. Olur ki ürün 2 yıl geçmiş dizüstü artık satılmıyor önce distribütör önerisine bakıp kabul etmiyorsa kendi elinde olanı önerecek.

Son düzenleme:
Distribütörler çok kötü ülkemizde. Satıcılar çözüyor problemi. Distribütör rahat, veriyor malı ceremesini satıcı çeksin diyor. Rezil herifler. Ölü piksel vardı arena kabul etmedi, servisi marka doa raporu verdi arena kabul etmediği ürünü seve seve almıştı. Uğraştırıyorlar bizi. Mahkeme versen satıcıyı açıyorsun davaya. Bunların k*cı rahat. Bence distribütör içinde bir yasa gelmeli. Satıcı ileride kapatsa dükkanını ya markaya kaldı işimiz ya da distribütöre. Tabii bazen satıcıların işine de geliyor. Kendi elinde var distribütör aynısı elinde yoksa onu kabul ettiriyorlar. Onlardan mal alan satıcı devreye girip çözmesi lazım, elinde olunca çözüyor. Uyanıklık yapmış satıcı. Olur ki ürün 2 yıl geçmiş dizüstü artık satılmıyor önce distribütör önerisine bakıp kabul etmiyorsa kendi elinde olanı önerecek.

Benim şöyle bir yorumum var bu duruma. Tüketici hakem heyetini biz zaten kazanacağız ama, tekrar yapamaması için devletin bunlara büyük miktarda ceza kesmesi gerekiyor. O ay kazandığı paranın X kadarını ceza olarak alsın. Hem devletimiz kazanır hem de tüketici. Kargo parasını bile hesap eden firmalar gelecek cezalardan dolayı uzlaşma yoluna gitmek zorunda kalacaktır.