ALES taban puan düşer mi?

LeopoldWien

Uzman
Yer
Donauinsel
İyi akşamlar arkadaşlar. Mezun olduğum bölümde yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum. Son girdiğim ALES sınavından 65-66 civarında bir puan aldım. Hedeflediğim üniversitede geçen yıl bu bölüm için ALES taban puanı 60 iken, bu yıl 70'e yükselmiş. Bu durum açıkçası moralimi biraz bozdu. Başvuruların başlamasına yaklaşık iki hafta var. Bu süreçte ALES/2 sınavına da gireceğim, ancak bu sınavın sonuçları başvuru döneminden sonra açıklanacak. Bildiğim kadarıyla, belirlenen ALES taban puanının altında kalan adaylar başvuru yapamıyor. Merak ettiğim konu şu: Belirlenmiş olan bu ALES taban puanı, başvuru süreci içinde üniversite yönetimi tarafından düşürülebilir mi? Bu konuda bilgi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ales için 65 puan çoooook düşük haberin olsun.
Pek iyi bir puan değil zaten hocam, çok çalışamadım da.. Sadece başvurmayı düşündüğüm okul geçen yıl taban olarak 60 belirlediği puanı bu yıl 70'e çekti ve mezuniyet not ortalaması şartı koydu. Ortalama şartının baya üstündeyim o konuda bir sıkıntı yok da Ales puanı sıkıntı. Acaba yeterli başvuru olmazsa düşürürler mi diye merak ettim, o yüzden konu açtım

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt