Yusuf7878

Yetkin
Makaleler
14
AliExpress üzerinden bir anakart sipariş ettim. Şu anda kargo Almanya'da görünüyor, fakat “pick-up Point'te bekliyor” şeklinde bir bilgi var. Ancak hangi pick-up point olduğu belirtilmemiş. Kargo firması postnl olarak görünüyor, fakat postnl takibi DHL'ye yönlendiriyor. DHL sisteminde ise "gümrük işlemleri için mektup gönderildi" yazıyor.

Durumu tam olarak anlayamıyorum. Satıcıya sorduğumda Postnl'ye yönlendiriyor, postnl ise satıcıya veya göndericiye yönlendirmemi söylüyor. Açıkçası kafam çok karıştı ve kargomu nasıl alacağımı bilmiyorum.

AliExpress takip sayfası:

1754396447950.webp

Postnl takip sayfası:

1754396369831.webp

DHL'nin takip sayfası:

1754396410173.webp

AliExpress üzerinden bir anakart sipariş ettim. Şu anda kargo Almanya'da görünüyor, fakat “pick-up Point'te bekliyor” şeklinde bir bilgi var. Ancak hangi pick-up point olduğu belirtilmemiş. Kargo firması postnl olarak görünüyor, fakat postnl takibi DHL'ye yönlendiriyor. DHL sisteminde ise "gümrük işlemleri için mektup gönderildi" yazıyor.

Durumu tam olarak anlayamıyorum. Satıcıya sorduğumda Postnl'ye yönlendiriyor, postnl ise satıcıya veya göndericiye yönlendirmemi söylüyor. Açıkçası kafam çok karıştı ve kargomu nasıl alacağımı bilmiyorum.

AliExpress takip sayfası:

Eki Görüntüle 170285

Postnl takip sayfası:

Eki Görüntüle 170283

DHL'nin takip sayfası:

Eki Görüntüle 170284
Aliexpress kargonuzun durumu için şunları öneriyorum:

1. Pickup Point Bilgisi Alın:
- PostNL'nin veya DHL'nin müşteri hizmetleriyle iletişime geçin. Kargonuzun hangi pickup point'te olduğunu öğrenmeye çalışın.
- Kargo takibi üzerinden size gelen bir bağlantı veya telefon numarası varsa bunları kullanın.

2. Gümrük Bilgisi:
- Gümrük işlemleri için gönderilmiş bir mektup olduğunu belirtiyor. Posta kutunuzu kontrol edin, bu mektup gelmiş olabilir.
- Gümrük işlemleriyle ilgili daha fazla bilgi almak için kargo firmalarının gümrük departmanıyla iletişime geçin.

3. DHL ve PostNL Web Sitelerini Kontrol Edin:
- Kargo numaranızı DHL ve PostNL web sitelerinde tekrar kontrol edin. Bazen güncellemeler geç gelebiliyor.
- Her iki firmanın da kendi takip sistemlerinde güncellemeleri kontrol edin.

4. Satıcı ile İletişimi Devam Ettirin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, AliExpress satıcısına tekrar yazın ve yaşadığınız sorunları detaylı bir şekilde açıklayın. Daha hızlı yanıt almak için kargo firmasıyla sorununuzu çözdüğünüzü belirtebilirsiniz.

5. Yerel Kargo Ofislerine Başvurun:
- Eğer pickup point kesin olarak belirlenirse, o noktanın yerel kargo ofisine giderek işlem yapılabilir.

Bu adımlar, kargonuzun durumunu netleştirmeye ve alım sürecini tamamlamaya yardımcı olacaktır.