Merhaba. AliExpress'ten çok kişi sipariş veriyor, işte ilk hesaba özel veya Choice indirimleri gibi şeyler sunuyorlar. Fakat bilinmeyen bir dolandırıcılık yöntemi bulunuyor. Bu yaygın bir yöntem değil, çoğunlukla herkes yapmıyor ama yapan var.

Bu konuyu hatırlar mısınız? Bence hayır. Bu AliExpress satıcısı tarafından koyulan ürün, ne kadar basit değil mi? Vergi dahil 360TL'ye geliyor sipariş veriyorsunuz. 10-15 dakika sonra hemen kargoya veriliyor. Fakat Caiano kargo takip yapınca hiç bir takip verisi alamıyorsunuz. Üstelik kargo ne olduğu bilinmeyen bir kargo şirketi ile geldiğini gösteriyor.

AliExpress'de K68 kablosuz klavye 360TL Burada parasını alan bir kişi görüyorsunuz :) Eğer siz iptal talebinde bulunursanız satıcı sürekli size 3 euro gibi bir teklif sunuyor. Bunu kabul ederseniz, paranızı kaybediyorsunuz ve sipariş durumu bitmiş olarak yani teslim edildi olarak gözüküyor. Gerçi bilmiyorum kabul eden kişiler kendileri parasını alabilmiş midir? Bu tür dolandırıcılıklardan haberdar olun, 600-1K daha fazla kaybedebilirsiniz..

Hayatımda hiç yurtdışından alışveriş yapmadım. Yapmak zorunda da kalmadım, hep Türkiye içinden satın almaya çalıştım. Yurtdışı alışverişi oldum olası bana hep güvensiz gelmiştir. Elbette birçok insan her gün bu tarz alışveriş yapıyor ve eminim sorunsuz bir şekilde alışverişlerini tamamlıyorlardır.

Ancak iş dolandırma ve devamında muhatap bulma konusuna gelince yurtdışı alışverişini daha tehlikeli olarak görüyorum. Hadi Amazon biraz da olsa güvenli geliyor gözüme ama AliExpress veya Alibaba asla güvenebileceğim platformlar değil. İçgüdüsel olarak güvenmiyorum buralara. :)

Merhaba. AliExpress'ten çok kişi sipariş veriyor, işte ilk hesaba özel veya choice indirimleri gibi şeyler sunuyorlar. Fakat bilinmeyen bir dolandırıcılık yöntemi bulunuyor. Bu yaygın bir yöntem değil, çoğunlukla herkes yapmıyor ama yapan var.

Bu konuyu hatırlar mısınız? Bence hayır. Bu AliExpress satıcısı tarafından koyulan ürün, ne kadar basit değil mi? Vergi dahil 360TL'ye geliyor sipariş veriyorsunuz. 10-15 dakika sonra hemen kargoya veriliyor. Fakat caiano kargo takip yapınca hiçbir takip verisi alamıyorsunuz. Üstelik kargo ne olduğu bilinmeyen bir kargo şirketi ile geldiğini gösteriyor.

AliExpress'de K68 kablosuz klavye 360TL burada parasını alan bir kişi görüyorsunuz :) eğer siz iptal talebinde bulunursanız satıcı sürekli size 3 euro gibi bir teklif sunuyor. Bunu kabul ederseniz, paranızı kaybediyorsunuz ve sipariş durumu bitmiş olarak yani teslim edildi olarak gözüküyor. Gerçi bilmiyorum kabul eden kişiler kendileri parasını alabilmiş midir? Bu tür dolandırıcılıklardan haberdar olun, 600-1K daha fazla kaybedebilirsiniz.

Güvenilir satıcılardan alışveriş yapmazsanız sonunuz örnekteki gibi olur tabii şu zamana kadar yüksek puanlı satıcılardan çok kez alışveriş yaptım ve hiç sorun yaşamadım.

1500 liralık ürünün 300 liraya neden satıldığını sorgulamak yerine "aa iyiymiş alalım o zaman" diyenler bu dünyada olduğu sürece bu dolandırıcılarda para kazanmaya devam edecektir.

Trendyol da Alibaba Group'a ait ama ;).
Bilmiyordum. :)

Ama Trendyol en azından Türkiye'de ticari faaliyet yürüten bir tüzel kişi. Haliyle bir problem yaşadığımda kendisine hukuki yollarla ulaşabileceğim bir platform. İşte benim çekincemin bir sebebi aslında mesleki faaliyetim gereği. Avukat olduğum için kimlere karşı ne gibi yollarla ulaşabileceğimi ve kimlere ulaşamayacağımı biliyorum. Yurtdışı alışverişinden hep bu yüzden çekinirim. Yoksa Türkiye'de dolandırılmaktan çekinmiyorum. :)

Yani bence aldığınız mağazanın neler sattığına, yorumlarına ya da diğer bilgilerine bakmak çok çok zor değil. Adam gibi mağazalar var onlardan alacaksınız bitecek. Mesela ben 20 dolarlık kulaklığı (vergisiz), 16-17 dolara (vergi dahil, vergi %40 gibi sanırım :D) getirdim.