Bu yandan yemişi olabilir belki, öyle deme. Kingston'larda da var bu vakalar. Şimdi anakart MSI olduğundan emin olamıyoruz tabii. ASUS'ta bu durum olsa anakart faktörü dışlanırdı.

Haklısın hocam senin lafının üzerine ben laf söylemem :love:, cami hocasının forumda aynı durum yaşandı bire bir takip ettim, konu 15 sayfa falandı, konu sahibini ikna edemediler. İdefix te satıcılar belli, çok yanlış yapacak satıcılar yok. Arkadaşın yapacağı şey, çok güzel bir üslup ile Goodram resmi servise gönderecek, oradan servisin verdiği evrağı alacak, satıcıya verecek, değişim ya da iade yapılacak o form ile. Tabii süreç içerisinde istenmeyen durumlar yaşanacak. Goodram sıkıntı.

Haklısın hocam senin lafının üzerine ben laf söylemem :love:, cami hocasının forumda aynı durum yaşandı bire bir takip ettim, konu 15 sayfa falandı, konu sahibini ikna edemediler. İdefix te satıcılar belli, çok yanlış yapacak satıcılar yok. Arkadaşın yapacağı şey, çok güzel bir üslup ile Goodram resmi servise gönderecek, oradan servisin verdiği evrağı alacak, satıcıya verecek, değişim ya da iade yapılacak o form ile. Tabii süreç içerisinde istenmeyen durumlar yaşanacak. Goodram sıkıntı.

Zen ve HWiNFO iletilsin, anakart MSI olduğu öğrenebildik sadece. Benim için konu orada bitti zaten. 5200 MT/s ve MSI. Yapılabilecek en büyük 2 hata yapılmış. Sahte ya da değil, iki türlüsü de facia. En kral RAM taksak dahi sorun yapıyor.

Benim için konu orada bitti zaten. 5200 MT/s ve MSI. Yapılabilecek en büyük 2 hata yapılmış. Sahte ya da değil, iki türlüsü de facia. En kral RAM taksak dahi sorun yapıyor.

Vala yazık hocam ya, ne desem bilemedim, arkadaşın durum kötü olmuş. Anakart MSI, RAM'ler vukuat. Söylenecek çok şey var ama konu uzamasın.

En kısa çözüm yolunu söylüyorum @AMYG
  • MSI anakartlar özellikle Pro serisi A620, B650 ve B850 serisini de dahil edelim. Bu kartların BIOS yazılımı sorunlu, BIOS kendi kendine resetliyor, EXPO profile 1 de hiç açılmayan sistemler var, sistem açılsa durmadan mavi ekran söz konusu, ARGB renk ayarları kendi kendine bozuluyor, ses kalitesi bozuluyor diyenler var. MSI anakartın stabil olmasını istiyorsan CL28-30 RAM takman lazım o da üst seviye MPG serilerinde.
  • Bu saydığım nedenler dolayı; MSI anakart ve elinizdeki RAM'leri satın. ASUS B850M-K anakart ve CL değeri 30 RAM alın. En stabil bu şekilde kullanırsınız sistemi, bu değişim yapıldığında aradaki farkı gözle göreceksiniz, sistem saat gibi çalışacak.
  • RAM'ler mikron çip olmayacak, bu konunun üzerinde durun, CL değeri yüksek RAM'lerin Micron olma ihtimali yüksek, bu detayı atlamayın.

Son düzenleme: