Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RiviasızGeralt

Çalışkan
Çözüm
Dostlar AliExpress'ten gamepad bakıyordum ve bunu gözüme kestirdim:

Bu gamepadden 2 tane alacağım fakat AliExpress ne kadar güvenli, nasıl bir vergi çıkar, toplam fiyat ne olur, vergiyi nasıl öderim merak ediyorum.

Fiyat ödeme ekranında çıkıyor. Ödedikten sonra bir daha vergi vermiyorsun ama ürünlerden birini ailenden birinin adı soyadı ve T.C.'si üzerine al. Vergi ve kargo dahil olmadan 30 euro üstü ürünlerde gümrüğe takılıyor ve ek vergiler çıkıyor. 2 tane aynı anda alınca gümrükte ürünleri birleştirip vergi çıkarma ihtimalleri var o yüzden birini ailenden birinin adı ve T.C.'si üzerine alırsan sorun olmaz.
Türkiye'deki yurt dışı alışverişlerde genellikle %18 KDV uygulanır.

KDV: 1784 TL x %18 = 320,12 TL
Gümrük vergisi, ürün türüne bağlı olarak değişir. Tüketici ürünleri için genelde %10 ile %20 arasında olur. Burada %20'lik bir oranla hesaplama yapalım:

Gümrük Vergisi: 1784 TL x %20 = 356,80 TL

Toplam Vergiler:​

KDV: 320,12 TL
Gümrük Vergisi: 356,80 TL

Toplam Ödenecek Tutar

Ürün Tutarı: 1784 TL
Vergiler: 676,92 TL
Toplam Ödeme: 1784 TL + 676,92 TL = 2460,92 TL

Dostlar AliExpress'ten gamepad bakıyordum ve bunu gözüme kestirdim:

Bu gamepadden 2 tane alacağım fakat AliExpress ne kadar güvenli, nasıl bir vergi çıkar, toplam fiyat ne olur, vergiyi nasıl öderim merak ediyorum.

Fiyat ödeme ekranında çıkıyor. Ödedikten sonra bir daha vergi vermiyorsun ama ürünlerden birini ailenden birinin adı soyadı ve T.C.'si üzerine al. Vergi ve kargo dahil olmadan 30 euro üstü ürünlerde gümrüğe takılıyor ve ek vergiler çıkıyor. 2 tane aynı anda alınca gümrükte ürünleri birleştirip vergi çıkarma ihtimalleri var o yüzden birini ailenden birinin adı ve T.C.'si üzerine alırsan sorun olmaz.

Çözüm
Türkiye'deki yurt dışı alışverişlerde genellikle %18 KDV uygulanır.

KDV: 1784 TL X %18 = 320,12 TL.
Gümrük vergisi, ürün türüne bağlı olarak değişir. Tüketici ürünleri için genelde %10 ile %20 arasında olur. Burada %20'lik bir oranla hesaplama yapalım:

Gümrük vergisi: 1784 TL X %20 = 356,80 TL.

toplam vergiler:​

KDV: 320,12 TL.
Gümrük vergisi: 356,80 TL.

toplam ödenecek tutar

Ürün tutarı: 1784 TL.
Vergiler: 676,92 TL.
Toplam ödeme: 1784 TL + 676,92 TL = 2460,92 TL.

Teşekkür ederim :)

Taktik için teşekkürler :)

Ayrı bir konu açmam gerekli mi bilmiyorum fakat sizce kollar nasıl? Fiyatına değer mi?

Bu arada cevaplayım gümrükte sadece AD-SOYAD ve TC kimlik no'ya bakıyorlar. Ürünün kimin üstüne girdiğine yani. Kendi telefon numaranı ve adresini yazman veya sitede senin mail adresin olması sorun değil. Sadece gümrüğe geldiğinde Kimin adına geldiği başka kişi olsun yeter.

Teşekkür ederim :)

Taktik için teşekkürler :)

Ayrı bir konu açmam gerekli mi bilmiyorum fakat sizce kollar nasıl? Fiyatına değer mi?
Aolion ürünlerini duydum ama hiç almadım. İncelemeye baktım çok da iyi durmuyorlar. Aliexpress'den alacaksam ben olsam 8bitdo 2C wukong edition alırdım.

Ürün bu wireless versiyonu pahalı ama hiç ürün satın alınmamış 2 ayrı hesaptan ayrı ayrı sipariş edersen 30 euro altına tanesi 950 TL'den geliyor.

Bu arada cevaplayım gümrükte sadece ad-soyad ve T.C. kimlik No'ya bakıyorlar. Ürünün kimin üstüne girdiğine yani. Kendi telefon numaranı ve adresini yazman veya sitede senin mail adresin olması sorun değil. Sadece gümrüğe geldiğinde kimin adına geldiği başka kişi olsun yeter.

Aolion ürünlerini duydum ama hiç almadım. İncelemeye baktım çok da iyi durmuyorlar. AliExpress'den alacaksam ben olsam 8BitDo 2C Wukong Edition alırdım.

AliExpress olması şart değil, indirimler bayağı fazla duruyordu ondan Amazon ve AliExpress'e bakıyordum. Hepsiburada Trendyol gibi siteler de olur.

AliExpress olması şart değil, indirimler bayağı fazla duruyordu ondan Amazon ve AliExpress'e bakıyordum. Hepsiburada Trendyol gibi siteler de olur.
Wukong olmayan sürümü 1800TL gizalada direk TR garantili.

O senin attığın kol yerine bu ikisine bakabilirsin.

Bu arada cevaplayım gümrükte sadece AD-SOYAD ve TC kimlik no'ya bakıyorlar. Ürünün kimin üstüne girdiğine yani. Kendi telefon numaranı ve adresini yazman veya sitede senin mail adresin olması sorun değil. Sadece gümrüğe geldiğinde Kimin adına geldiği başka kişi olsun yeter.

Aolion ürünlerini duydum ama hiç almadım. İncelemeye baktım çok da iyi durmuyorlar. Aliexpress'den alacaksam ben olsam 8bitdo 2C wukong edition alırdım.

Ürün bu wireless versiyonu pahalı ama hiç ürün satın alınmamış 2 ayrı hesaptan ayrı ayrı sipariş edersen 30 euro altına tanesi 950 TL'den geliyor.
Bu 30 dolar sınırına takılmaz değil mi? Vergi hariç hesaplanıyor diye biliyorum ama yine de sormak istedim.