Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RiviasızGeralt

Çalışkan
Çözüm
Dostlar AliExpress'ten gamepad bakıyordum ve bunu gözüme kestirdim:

Bu gamepadden 2 tane alacağım fakat AliExpress ne kadar güvenli, nasıl bir vergi çıkar, toplam fiyat ne olur, vergiyi nasıl öderim merak ediyorum.

Fiyat ödeme ekranında çıkıyor. Ödedikten sonra bir daha vergi vermiyorsun ama ürünlerden birini ailenden birinin adı soyadı ve T.C.'si üzerine al. Vergi ve kargo dahil olmadan 30 euro üstü ürünlerde gümrüğe takılıyor ve ek vergiler çıkıyor. 2 tane aynı anda alınca gümrükte ürünleri birleştirip vergi çıkarma ihtimalleri var o yüzden birini ailenden birinin adı ve T.C.'si üzerine alırsan sorun olmaz.
Bu 30 dolar sınırına takılmaz değil mi? Vergi hariç hesaplanıyor diye biliyorum ama yine de sormak istedim.
Vergi ve kargo hariç hesaplanıyor. 30 euro yani 1070TL altıysa sadece ürün kargoya takılmaz. 2 farklı hesaptan sipariş edersen de ilk kullanıcı indirimi almış olursun.

Hiç uğraşmak istemiyorsan TR garantili 2 ürün attım aynı fiyata onlardan birini al.