İçmedim ama merak ediyorum açıkçası alkolü , sigara içmiştim baya ama şimdi onu da içmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek merak edilecek bir şey yok aslında, hatta içmemek daha iyi olabilir belirli alkollere göre.

Ben ayda 2 - 3 kere şarap günü yaparım, kırmızı şarabı çok severim. Yanına tam yağlı kuzu peyniri ve dana antrikot harika eşlikçilerdir. Yanına et almadığım zamanlarda kitap okuyarak içiyorum. Fakat asla peynirsiz olmaz.

Alkol zararlıdır, içmeyin. :)
Peynirin markasını alabilir miyim? Ulaşabileceğim bir zincir market türevi bir yerden alıyorsanız denemek isterim.

Peki kırmızı şarap önerir misiniz? Sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum, dozunda içilince ve sizin gibi peynir, et yemek eşliğinde 1 ufak kadeh kalp sağlığına falan yararı olur mu?
Dostum inan konuda bir bilgim yok, hani "şarap kalp sağlığına yararlıdır." konusunu araştırmadan sana bilgi veremem. Ancak bir kadeh şarabın hiçbir zararı olmaz bence, çok düşük bir alkol oranı ve şarap öyle zararlı bir alkol değil, en azından türevlerine göre. :)

Peynirin markasını alabilir miyim? Ulaşabileceğim bir zincir market türevi bir yerden alıyorsanız denemek isterim.
Hocam Migros toptanda satılan Mora marka tam yağlı kuzu peynirini öneririm, ben onu kullanıyorum.

Önceden aldığımız bir peynirci vardı, ama fiyatlar malum. :confused:

Evet.
kurt angle chug milk GIF by WWE

Teşekkür ederim hocam, yılbaşı gecesi için ufak bir planım vardı. Deneyeceğim.
Mutlaka dene hocam, ama sade pek iyi gitmiyor. Damak tadın uygunsa çörek otu - zeytinyağı ikilisiyle mutlaka süsle, tam yağlı peynirlerde eşantiyon olarak çok iyi gidiyor.

İsteğe göre peynirin üstüne kekikte deneyebilirsin. :thumbsup:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tadım amacıyla bira almak istiyorum. Gidip bir gazoz bir bira alsam, tekelci adam "sen küçüksün satmıyorum" dese, bende "abi ben bunu gazoz zannettim" desem ney olur? Plan galiba kötü oldu geliştirmem gerekli.
Babama aldım desen daha inandırıcı olur yav. 18'ine 3 ay kaldıysa bilirsin herhalde onun gazoz olmayacağını.

Dostum inan konuda bir bilgim yok, hani "şarap kalp sağlığına yararlıdır." konusunu araştırmadan sana bilgi veremem. Ancak bir kadeh şarabın hiçbir zararı olmaz bence, çok düşük bir alkol oranı ve şarap öyle zararlı bir alkol değil, en azından türevlerine göre. :)

Hocam Migros toptan da satılan Mora marka tam yağlı kuzu peynirini öneririm, ben onu kullanıyorum.

Önceden aldığımız bir peynirci vardı ama fiyatlar malum. :confused:

Hevesimi evde alkolsüz kırmızı renk bir kokteyl yaparak giderdim hocam, güzeldi sizin gibi et, çeşit çeşit peynirler, kuruyemişler, kuru meyve çeşitleri ve birkaç ufak ev yemegi ile süsledim tabağımı gayet güzel oldu.

İçeceği şarap bardağına da koydum yemek ve atıştırmalıklar eşliğinde efsane oldu, özellikle peynirler harikaydı süzme, lor, labne, ezine, çeçil ve Erzincan vardı. ☺️ 😁

Hevesimi evde alkolsüz kırmızı renk bir kokteyl yaparak giderdim hocam, güzeldi sizin gibi et, çeşit çeşit peynirler, kuruyemişler, kuru meyve çeşitleri ve birkaç ufak ev yemegi ile süsledim tabağımı gayet güzel oldu.

İçeceği şarap bardağına da koydum güzel oldu ☺️ 😁
Sen yaptığın şeyden keyif alıyorsan başka hiçbir şey önemli değil, afiyet olsun. :)