Ortada içilecek sebep bırakmasın istediği kadar zam yapmasın. Adamın derdi var ay başını nasıl getireceğini düşünüyor elinde tek bir şey onu rahatlatan 2-3 dakikalığına, ona da zam üstüne zam yapıyorlar.
Kendini havalı sanan ergenlere bir şey demiyorum onlara 10X kilitlenebilir.
Neşet Ertaş baba yıllar önce retönün yüzüne söyledi gerekeni zaten.

Ortada içilecek sebep bırakmasın istediği kadar zam yapmasın. Adamın derdi var ay başını nasıl getireceğini düşünüyor elinde tek bir şey onu rahatlatan 2-3 dakikalığına, ona da zam üstüne zam yapıyorlar.
Alkol kullanmayan ama sigara ve puro seven birisi olarak, ay sonunu getiremeyeceğimi düşündüğüm zamanlarda bunları kullanmayi bırakıyorum. Evde yiyecek yemeği olmayıp dolabı alkol dolu insanlar tanıdım. Bence bu durum hiç sağlıklı değil.

Alkolü derdi unutmak dertleri çözmek gibi bir araç olarak görüyorsan sıkıntı var zaten.
Alkol beynin düşünce ve kontrol merkezini gevşeten bir madde.

Düşüncelerin gitmesi: Gerçeklikten kısa süreliğine de olsa kopma ve durum değerlendirme becerisi edinememe
Negatif duyguların yatışması: Duyguların yatışıp işlenmemesi duyguları sonrasında daha ağır şekilde geri getirecektir. Duyguları gaz gibi sıkıştırdığını düşün. Ne kadar sıkışır ise o kadar sert patlar ve yıkım daha fazla olur.
Kontrol kaybı: Kontrol kaybı hissi, kişinin hayatında bir birey olduğu gerçeğine, öz-benliğe ve öz-farkındalığa zarar verir. Bu dinamikler süreğen şekilde devam ediyor ise kişinin duygu düzenleme becerisi zayıflayacak yahut yok olacak. Gerçekliği kendi nevrotik merceğinden görecek.

Alkolün fiziksel zararları var fakat psikolojik anlamda oldukça yıkıcı. Yönetime suç atıp sağlıklı başa çıkma stratejileri geliştirmeyip alkolü kaçış olarak kullanmak oldukça patolojik bir davranıştır.

Alkol kullanımı depresyon ve anksiyete ihtimalini, meyli arttırır.