İtachi Uchiha
Yetkin
Az kaldı hocam.Sigara 100 lira olunca bırakacağım demiştim kendi kendime sanırım hedefime emin adımlarla ilerliyorum.
Az kaldı hocam.Sigara 100 lira olunca bırakacağım demiştim kendi kendime sanırım hedefime emin adımlarla ilerliyorum.
Alemsin ya!Sigara 100 lira olunca bırakacağım demiştim kendi kendime sanırım hedefime emin adımlarla ilerliyorum.
Alkolü derdi unutmak dertleri çözmek gibi bir araç olarak görüyorsan sıkıntı var zaten.
Alkol beynin düşünce ve kontrol merkezini gevşeten bir madde.
Düşüncelerin gitmesi: Gerçeklikten kısa süreliğine de olsa kopma ve durum değerlendirme becerisi edinememe.
Negatif duyguların yatışması: Duyguların yatışıp işlenmemesi duyguları sonrasında daha ağır şekilde geri getirecektir. Duyguları gaz gibi sıkıştırdığını düşün. Ne kadar sıkışır ise o kadar sert patlar ve yıkım daha fazla olur.
Kontrol kaybı: Kontrol kaybı hissi, kişinin hayatında bir birey olduğu gerçeğine, öz-benliğe ve öz-farkındalığa zarar verir. Bu dinamikler süreğen şekilde devam ediyor ise kişinin duygu düzenleme becerisi zayıflayacak yahut yok olacak. Gerçekliği kendi nevrotik merceğinden görecek.
Alkolün fiziksel zararları var fakat psikolojik anlamda oldukça yıkıcı. Yönetime suç atıp sağlıklı başa çıkma stratejileri geliştirmeyip alkolü kaçış olarak kullanmak oldukça patolojik bir davranıştır.
Alkol kullanımı depresyon ve anksiyete ihtimalini, meyli arttırır.
Sigara kullanmıyorum. Ama artık bu kadar zam abartılı oldu. Yakında minimum paket 100 lira olunca trajik olacak.Tekel bayileri platformu başkanı Özgür Aybaş:
Alkollü içeceklere %20 ile %28 arası zam bekleniyor.
Sigaraya da zam var.
1 tanesini 5 kişi döneriz.Sigara kullanmıyorum. Ama artık bu kadar zam abartılı oldu. Yakında minimum paket 100 lira olunca trajik olacak.
Sigara da aynı. Sigara daha zararlı hatta.Ben bunları sigara için söyledim alkol üzerinden yorumlayan sizsiniz benim bir suçum yok.
Onun kavgasını köşede çekirdek kola ile izlemenin verdiği keyif için durdurtacak adamlar varOndan sonra aradan biri durak yaptı diye kavga çıksın değil mi. Millet zaten birbirine girmek için an kolluyor
![]()
O fiyatlara çıkarsa kimse sesini çıkarmaz benceOndan sonra aradan biri durak yaptı diye kavga çıksın değil mi. Millet zaten birbirine girmek için an kolluyor
![]()