Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Sigara hâlâ şaşırtıcı derecede ucuz. Resmen bedavaya satılıyor. Çoğu ülkede 10 eurodan aşağı değil. Diğer yandan, alkol fiyatları tam bir rezalet. Sigara kullanmıyorum ama alkol, partnerinizle birlikte olan bir yemekte güzel gidiyor. Bir kadeh için bile 400-500 TL ödemek nedir ya? Çoğu ülkede, koladan bile ucuza satılıyor.
Vadbav
Başarılı
Siyasal İslam nedir ve nerelere nüfuz eder.)Sigara hâlâ şaşırtıcı derecede ucuz. Resmen bedavaya satılıyor. Çoğu ülkede 10 eurodan aşağı değil. Diğer yandan, alkol fiyatları tam bir rezalet. Sigara kullanmıyorum ama alkol, partnerinizle birlikte olan bir yemekte güzel gidiyor. Bir kadeh için bile 400-500 TL ödemek nedir ya? Çoğu ülkede, koladan bile ucuza satılıyor.
- Makaleler
- 1
Kesinlikle. Pahalı olması da içilmesini engellemiyor. İnsanlar sadece hayat kalitesinden kısmak zorunda kalıyor ya da kaçak içkilere yöneliyor. Bağımlı olanlar da borç içinde yaşıyor.
Vadbav
Başarılı
Kesinlikle. Pahalı olması da içilmesini engellemiyor. İnsanlar sadece hayat kalitesinden kısmak zorunda kalıyor ya da kaçak içkilere yöneliyor. Bağımlı olanlar da borç içinde yaşıyor.
Bizim halkımız iflah olmaz 10 sene sonra Araplar meclise girince göreceğim ben onları.
Bakın, çocuğa anlatır gibi anlatacağım:bu zamma ideolojiden bağımsız objektif bakıyorum ve doğru olan bu diyorum.
1- Hiç kimsenin içtiğine, yediğine karışamazsınız. (Aşırı bağımlılık yapıcı maddeleri bunun dışında tutuyorum.)
2- Sigara ve Alkole zam yapmak kişiyi o ürünü bıraktırmaktan alıkoyamaz.
3- Sigara ve Alkole zam gelmesi kişileri kaçak kullanıma yöneltir. Bu, normal şartlarda alacağı vergiyi devletin alamamasına, toplumun genel sağlığının normale kıyasla düşmesine ve ter*ör örgütlerine finansman sağlanmasına yol açar.
Kaçak kullanıma geçiş düşündüğünüzden daha yaygın. Siz şey sanıyorsunuz herhalde "zam geldi millet bırakacak, bırakmasa bile devlete ek mali bütçe olacak" falan zannediyorsunuz. Tam tersi, millet bırakmayacak, devlet vergi kaybına uğrayacak.
Hafta sonları bi' bira-viski zevkimiz vardı, onu bile elimizden alıyorlar. Her yıl garanti üç zam geliyor. Geçen yıl 300 TL'ye aldığım viski bu yıl 900 TL, zamdan sonra 1100 TL civarında olacak demektir bu. Tarikatların-Tarikatçıların gözünü boyarlar anca.
Red John
Uzman
Diğer fiyatlar ile sigara arasında zam konusu açısından uçurum olsa da açıkçası ucuz denebilecek bi' ürün değil sigara. Tabii çok daha yavaş zam geldiği ve diğer etiketler arasında ucuz kaldığı doğru kıyaslama yaparsak.Sigara hâlâ şaşırtıcı derecede ucuz. Resmen bedavaya satılıyor. Çoğu ülkede 10 eurodan aşağı değil. Diğer yandan, alkol fiyatları tam bir rezalet. Sigara kullanmıyorum ama alkol, partnerinizle birlikte olan bir yemekte güzel gidiyor. Bir kadeh için bile 400-500 TL ödemek nedir ya? Çoğu ülkede, koladan bile ucuza satılıyor.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bakın, çocuğa anlatır gibi anlatacağım:
1- Hiç kimsenin içtiğine, yediğine karışamazsınız. (Aşırı bağımlılık yapıcı maddeleri bunun dışında tutuyorum.)
2- Sigara ve Alkole zam yapmak kişiyi o ürünü bıraktırmaktan alıkoyamaz.
3- Sigara ve Alkole zam gelmesi kişileri kaçak kullanıma yöneltir. Bu, normal şartlarda alacağı vergiyi devletin alamamasına, toplumun genel sağlığının normale kıyasla düşmesine ve ter*ör örgütlerine finansman sağlanmasına yol açar.
Kaçak kullanıma geçiş düşündüğünüzden daha yaygın. Siz şey sanıyorsunuz herhalde "zam geldi millet bırakacak, bırakmasa bile devlete ek mali bütçe olacak" falan zannediyorsunuz. Tam tersi, millet bırakmayacak, devlet vergi kaybına uğrayacak.
Hafta sonları bi' bira-viski zevkimiz vardı, onu bile elimizden alıyorlar. Her yıl garanti üç zam geliyor. Geçen yıl 300 TL'ye aldığım viski bu yıl 900 TL, zamdan sonra 1100 TL civarında olacak demektir bu. Tarikatların-Tarikatçıların gözünü boyarlar anca.
Yasaklamak kişiyi kaçak kullanımına şu şekilde yöneltir: eğitimsizlik söz konusu ise.
Bilinçli biri alkolden uzak durmayı düşünebilir. "Lan ben bunu nasıl içerim ya?" deyip oturup düşünmez.
Birinin neyi içip içmeyeğine karışmak ise direkt olarak 1:1 iletişimde söz konusu olabilir.
Zam gelir, zammın amacı odaklı sağlık konuşması yapmak kişinin ne içip içmeyeceğine karışmak olmaz.
Türkiye’de büyük bir eğitimsizlik var. Bunu inkar edemezsiniz.Yasaklamak kişiyi kaçak kullanımına şu şekilde yöneltir: eğitimsizlik söz konusu ise.
100 kişi kaçak kullanacaksa 1 kişinin bilinçli olması durumu değiştirmiyor.
Bu zammın gelme amacı ne tam olarak? Cevap basit; Siyasal İslam. Bu da karışmak oluyor. Buradaki lafım size değil, yönetenlere.Zam gelir, zammın amacı odaklı sağlık konuşması yapmak kişinin ne içip içmeyeceğine karışmak olmaz.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Etmiyorum zaten. Konu boyunca kurduğum tüm cümleler X devlet üzerineydi. Ülkede eğitim verilip yasak/zam yapılması uygun olanı. Ama eğitim kısmı olmayıp bir de ekonomik sıkıntı olursa tek yönlü müdahale, zam gibi, istenilen sonucu vermez.Türkiye’de büyük bir eğitimsizlik var. Bunu inkar edemezsiniz.
Bu konu yine ailevi eğitim ve bireysel farkındalık konusu.100 kişi kaçak kullanacaksa 1 kişinin bilinçli olması durumu değiştirmiyor.
Evet büyük ihtimalle dini sebeple. Fakat dini sebeple yahut başka sebeple olsun, alkol gibi zararlı maddelere erişim zorlaştırılmalı. Bu yapılması gereken bir şey. Sadece bu hükümet bütünsel sosyal bir devlet anlayışı benimsemediği için bir şeyler yanlış gidiyor.Bu zammın gelme amacı ne tam olarak? Cevap basit; Siyasal İslam. Bu da karışmak oluyor. Buradaki lafım size değil, yönetenlere.
Yeni konular
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-