Ben artık ABD'den uçak falan alınabileceğini sanmıyorum.

Umalım da asıl F110 motorlarında kazık atmasınlar, aksi takdirde ayvayı yeriz.

Verilen para da bu F110 veya hürjet'teki F404 motoruna yatırılması mantıklı olur.

Bana imkansız gelmiyor şu an F16 block 70 ve F35 filoları bizi çok rahatlatır.

Bizimkisi bir umut hocam görüşmelere tekrar başlandı falan deniyordu ama umarım olur.
Ef alındı diye vazgeçilmez umarım.

Hocam en son Kasım 2024'te sanırım 79 modernizasyon kitinden vazgeçildiği söylenmişti.

Ben aslında Block 70'in bize sayısal üstünlük dışında bi'şey katacağını da sanmıyorum. Ha tabii Bi'de Block 70'in AESA radarı önemli. Kalan yetenekler Özgür modernizasyonu ile Block 30'a bile kazandırılabiliyor :).

Hocam en son kasım 2024'te sanırım 79 modernizasyon kitinden vazgeçildiği söylenmişti.

Ben aslında block 70'in bize sayısal üstünlük dışında bi'şey katacağını da sanmıyorum. Ha tabii Bi'de block 70'in aesa radarı önemli. Kalan yetenekler özgür modernizasyonu ile block 30'a bile kazandırılabiliyor :).

Zaten işin güzelliği o aesa radarda, elimizdeki F16ları modernize etmek dışında arttırmamız gerektiğini düşünmüyorum Kaan ve F35 işine yoğunlaşmalıyız.

Zaten işin güzelliği o aesa radarda, elimizdeki F16ları modernize etmek dışında arttırmamız gerektiğini düşünmüyorum Kaan ve F35 işine yoğunlaşmalıyız.

İsrail politikasından dolayı F35 işi yattı bence artık...

Göz ardı ettik ama Eurofighter da güzel alet. Block 70 ile F35A'nın arasında kalıyor :). Özellikle o Captor AESA radarı muadili olan Block 70'teki radara kıyasla daha başarılı...

Göz ardı ettik ama Eurofighter da güzel alet. Block 70 ile F35A'nın arasında kalıyor :). Özellikle o captor aesa radarı muadili olan block 70'teki radara kıyasla daha başarılı...

Evet ef güzel bir alet özellikle T4 versiyonları ama şunu da unutmamak lazım safkan bir 5. nesilin karşısında 4. nesil hiçbir uçağın şansı bulunmuyor.
silah bölmesi boşalmadığı sürece tabi:)

Göz ardı ettik ama Eurofighter da güzel alet. Block 70 ile F35A'nın arasında kalıyor :). Özellikle o captor aesa radarı muadili olan block 70'teki radara kıyasla daha başarılı...

Ah o İsrail ah yerimde durayım demiyor.

F35 ile Kaan mükemmel bir ikili olurdu.

Evet ef güzel bir alet özellikle T4 versiyonları ama şunu da unutmamak lazım safkan bir 5. nesilin karşısında 4. nesil hiçbir uçağın şansı bulunmuyor.
Silah bölmesi boşalmadığı sürece tabii:)

Kesinlikle... Maalesef F110'dan dolayı ilk Blok Kaan'lar da 5. nesil olamayacak. Buradan da hava kuvvetlerinin uzun bir süre boyunca 5. nesil uçak kazanımından mahrum kalacak.
Asıl soru bu süreçte Yunanistan ile aradaki fark nasıl kapanacak? Yunanistan 2028'de F35'leri teslim almaya başlayacak.

Ah o İsrail ah yerimde durayım demiyor.

F35 ile Kaan mükemmel bir ikili olurdu.

Evet ama maalesef hem S400 meselesine hem de Siyasal İslam politikasına kurban gitti :/.

Kesinlikle... Maalesef F110'dan dolayı ilk blok Kaan'lar da 5. nesil olamayacak. Buradan da hava kuvvetlerinin uzun bir süre boyunca 5. nesil uçak kazanımından mahrum kalacak.
Asıl soru bu süreçte Yunanistan ile aradaki fark nasıl kapanacak? Yunanistan 2028'de F35'leri teslim almaya başlayacak.

Evet ama maalesef hem S400 meselesine hem de siyasal İslam politikasına kurban gitti :/.

Gerçek büyük bir çatışmada S400'lerin işe yaramayacağı gerçeği üzüyor beni.

Umarım ileride Kaan, F35 ve SİHA filomuzu beraber görürüz.