Makaleler
104
Yer
İstanbul
Az önce kayıt oldum sisteme ve şöyle bir mesaj verdi:

Almanya’nın Türkiye’deki Istanbul dış temsilciliğindeki randevu bekleme listesine başarıyla kaydoldunuz. Kayıt numarası 22155729. Kısa süre içinde, bildirdiğiniz [email protected] e-posta adresine bir onay e-postası alacaksınız. Lütfen e-posta girişinizi ve gerekirse spam/junk klasörünü de kontrol ediniz. Bu nedenle bu klasördeki girişler otomatik olarak hemen yok edilmemelidir.

Ne kadar sürüyor bilen var mı? Sanırım İspanya'dan almak daha hızlı olacak. İspanya'dan alırsam da önce İspanya'ya gidip oradan Almanya'ya geçmem gerekiyor.

Son düzenleme:
İspanya gibi diğer Schengen ülkelerinden geçmek artık mantıklı değil çünkü Almanya, mülteci krizinden dolayı Schengen üyeliğini dondurdu.

Not: Almanya'nın Schengen üyeliği hala askıda mı bilmiyorum, araştırmak lazım.

Almanya'dan vize almak neresi olursa olsun baya problem oluyor diye biliyorum. Yukarıda söylendiği gibi Schengen'i askıya aldılar. Yeşil pasaport olmayana zor gibi biraz durumlar maalesef. Ama Türkiye konsolosluğu dışındaki diğer konsolosluklarından daha hızlı sonuç alınabilir.

Düzeltme:

Kısa dönem vize için (90 güne kadar):

Derzeit kommt es an allen drei deutschen Auslandsvertretungen in der Türkei zu längerer Wartezeit von der Terminregistrierung bis zur abschließenden Bearbeitung der Visumanträge. Diese Wartezeit kann zwischen einem und sieben Monate betragen.

Bir ile yedi ay arası bekleme süresi var.

90 günden daha uzun ise:

Für die Prüfung ist abhängig vom Reisezweck nach Eingang aller erforderlichen Unterlagen in der Regel eine Bearbeitungsdauer bis zu drei Monaten (in Einzelfällen auch länger) möglich. Sobald über den Antrag entschieden ist, werden Sie kontaktiert. Bitte haben Sie Verständnis, dass Fragen nach dem Bearbeitungsstand während der Regelbearbeitungszeit nicht beantwortet werden.

Üç aya kadar varan bekleme süresi var. Bazı durumlarda daha da uzun olabilir.

Son düzenleme:
Tamamen şansa bağlı. Haklı olarak vize vermiyorlar. Çünkü Türkiye'den vatandaşlık alan mülteci Avrupa'ya kaçıyor. Daha önce birçok defa vize aldıysanız ki aldınız işiniz daha kolay. Ayrıca sabit gelirli bir iş ve taşınmaz mülkler(ev, dükkan) işi kolaylaştırıyor.

Teknoloji çağındayız. Neyi bekletiyorlar?

Yükselen sağ parti furyası yüzünden ülkeye mülteci kabul etmiyorlar. Türkiye'de mülteci dolu olduğundan direk bütün orta doğu'ya vize yok kardeşim. Kendi çaplarında gayet haklılar. Ben olsam bende ülkeme mülteci istemezdim. T.C. pasaportu alan 2 milyona yakın Suriyeli var. Sence riske atarlar mı?