Almanya'da üniversite okunur mu?

Abkant sadece 1 örnek. Fabrika deyince aklınıza köle gibi günde 12 saat devriyeli çalışılan şartları ağır yer gelmesin.

İyi fabrikalar var ama tecrüben yoksa almazlar. Askerlik, tecrübe bunlar şart. 17 yaşında birini hiçbir fabrika "gel kardeşim, çalış, iş öğretiriz" deyip almaz; alıyorsa da hamal yapar, kendine ağır yük bindirir, mesai kitleyebilir. İstanbul'dayım bu arada, bolca fabrika tecrübem var. Tecrübesiz, askerliğini yapmamış elemana fabrikada iyi iş vermezler.

İyi bir fabrikada dahi çalışsan eğer ki beyaz yaka değilsen 8-4, 9-6 gibi sistemlerde ek 2-4 saat mesai yapacaksın. Ekstra iş yükü ağır da olabilir. Yıllarca hatta belki emekli olabilmek için 30 sene o fabrikada bu şekilde çalışacaksın. Fabrika ortamı da çabası. Fabrika da ortam mı var ki insanlar sürüne sürüne gidiyor işe? Para kazanmak için iyi ama yurt dışı planının yanında vasat kalır bu fabrika işleri. Yurt dışı cennet değil ama çalışma şartları konusunda bile Türkiye'yi silkeler.

O olay Amerika'da da var ki karavan alıp onun içinde yatıp banyoyu spor salonunda bedavaya getirme falan çok var. Yani Amerika'da da çok evsiz var ki Avrupa'da evsiz dolu.

Son düzenleme:
@fortunee Amerika'da ev için özel bir anlaşma sistemi vardı ismini şuan unuttum belli bir miktar veriyorsun 2-3k$ olması lazımdı ondan sonra kiradaymışsın gibi ödüyorsun ama ev bir yerden sonra senin oluyor. Ev diyorum ama şato gibi Youtube'den izlemiştim biri anlatıyordu 5 yıl oluyordur. Ev olayı açısından rahat ama Almanya'da gurbet hissini bastırıyor her gittiğin yerde 1 Türk görüyorsun. Karnın acıktımı bizim lezzetleri bulabiliyorsun bu çok büyük bir avantaj. Mesela Türk'ün olmadığı ülkeleri düşün Asya ülkelerini. Sadece yemek konusunda çekilecek sıkıntılar, diğer tüm konularda rahat bir yaşam sürdürüleceğinin garantisi olsa bile hepsini bastırır.

@fortunee Amerika'da ev için özel bir anlaşma sistemi vardı ismini şu an unuttum belli bir miktar veriyorsun 2-3k$ olması lazımdı ondan sonra kiradaymışsın gibi ödüyorsun.

Onu duymamıştım daha önce, TOKİ gibi bir şey mi? Amerika, Avrupa bu sosyal yardımlar olarak iyi de, işte bizim ülkemizde de olsa keşke. Avrupa'nın sosyal devlet olma nedeni o zaten.

Onu duymamıştım daha önce, TOKİ gibi bir şey mi? Amerika, Avrupa bu sosyal yardımlar olarak iyi de, işte bizim ülkemizde de olsa keşke. Avrupa'nın sosyal devlet olma nedeni o zaten.

TOKİ gibi değil yabancılar bile katılıyor vallahi YouTube'dan baktım bulamadım videoyu Laptoplu Gezgin miydi neydi öyle bir adam vardı o anlatıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
TOKİ gibi değil yabancılar bile katılıyor vallahi YouTube'dan baktım bulamadım videoyu Laptoplu Gezgin miydi neydi öyle bir adam vardı o anlatıyordu.

Rent-to-Own sistemi sanırım ABD içinde olduğun sürece katılabiliyormuşsun. Bizi aşar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…