Dil yok, istek yok, hızlı karar değiştirme, okuldaki başarı düzeyini bilmiyoruz, herhangi bir mesleki yeterliliğin var mı muallak, fiziken ve ruhen gücün var mı? Gurbet zordur. Hiçbir bilgi yok kısaca benim düşüncem Almanya'ya girsen bile götürü işlerde en alt kademede çalışırsın buradaki tek avantajın yaş. Burada Türkiye'de bir fabrikaya girsen mavi yaka olarak, 25'li yaşlarda iyi maaş alırsın evlenir yuvanı kurtarırsın.

Amerika'ya kapak atma dışında birikim olmadan yurt dışı işi boş; Türkiye'deki koşullardan daha kötü yaşarsın Avrupa'da.

Türkiye'de orta gelirli bir ailede yurt dışında okumak genelde hayalden öteye geçemez, şimdi neden heves kırıyorsun diyenler gelecektir ama gerçekler bu. Birde işin üniversite kısmı var Türkiye'den kaç tane öğrenci hatta globalden kaç tane öğrenci gelicekken neden seni alsınlar, yurt dışında okumak biraz ayrıcalık ister.
Bu bahsettiğiniz eskiden böyle değildi benim lisede Kanada'ya giden arkadaşım vardı. Sonrasında bir ara buraya döndü sonra Kanadalı bir sevgili yaptı şimdi orada yaşıyor sanırım :D Ülke ayrımı, öğrenci ayrımından ziyade günümüzde ekonomik sebeplerden bu daha zor oluyor. Üniversiteyi orada okumak zor değil de oraya gidebilmek zor. Eğer bir kere gitmeyi başarıp pes etmezsen her türlü kalabilirsin.

17 yaş, çok güzel bir yaş; her şeyin mümkün olabileceği, yapılabileceği bir yaş. Almanya kötüye gidiyor, tabii Türkiye'den kat kat iyi ama mesela Hollanda daha iyi, avantajları daha çok. Sana önerim de dil önemli değil o yaş için; senin bir şeyler başarman, portföyünün iyi olması gerekiyor. Üniversiteyi de geç, sadece dil bilmekle çok zor gidersin, gitmeyi bırak, yaşayamazsın. Önce bir şeyler başarmaya, çok iyi para kazanmaya bak. Sonrasında zaten istediğin ülkeye gidersin.

Ab ülkeleri de farklı değil, bunu öğrendiğinde senin için geç olmaz umarım.

Farkı olmayan neymiş acaba? Adamların para birimlerinin daha değerli olduğunu alabildikleri şeylerin daha fazla olduğunu söylememe gerek yoktur. Merak etme senden daha fazla milliyetçiyimdir ben.

17 yaş, çok güzel bir yaş; her şeyin mümkün olabileceği, yapılabileceği bir yaş. Almanya kötüye gidiyor, tabii Türkiye'den kat kat iyi ama mesela Hollanda daha iyi, avantajları daha çok. Sana önerim de dil önemli değil o yaş için; senin bir şeyler başarman, portföyünün iyi olması gerekiyor. Üniversiteyi de geç, sadece dil bilmekle çok zor gidersin, gitmeyi bırak, yaşayamazsın. Önce bir şeyler başarmaya, çok iyi para kazanmaya bak. Sonrasında zaten istediğin ülkeye gidersin.

Kesinlikle hocam. Gerçekten şimdi İngilizce çalışmaya gidiyorum. Umarım istediğim her şey olur. Bir de bir şey sormak istiyorum. Planlarımı hep saatler üzerinden mi kurmalıyım? Yoksa şunu yapacağım bunu yapacağım diye mi?

Son düzenleme:
O kadar da değil. Amerika'ya zaten zor, Avrupa'da güzel bir ülkeye gidersen Türkiye'deki şartlardan kötü yaşamazsın.

Avrupa'da ev bulmak çok zor. İlk birkaç yıl iyi maaşlı bir iş yoksa sürünmekten farkı olmaz. Amerika'da iş imkanları daha geniş olduğundan barınmak nispeten daha kolay olur.

Avrupa'da ev bulmak çok zor. İlk birkaç yıl iyi maaşlı bir iş yoksa sürünmekten farkı olmaz. Amerika'da iş imkanları daha geniş olduğundan barınmak nispeten daha kolay olur.

Ev konusunda haklısın hatta maaşın birçoğunun ev kirasına gittiğini de biliyorum. Kiralar pahalı ama alım gücü yüksek olduğu için aradaki farkı bir şekilde kapatıyorsun. Yurt dışına giden herkes, bu Amerika da olsa ilk yıllar çok zorluk çeker. Bu bir gerçek.

Yolsuzluk gibi siyasi manevralar orada da mevcut. Ayrıca AB ülkeleri Hint - Afrika göçmeni deposuna dönmüş durumda.

1784133433683.webp

Adamların para birimlerinin daha değerli olduğunu alabildikleri şeylerin daha fazla olduğunu söylememe gerek yoktur.

Önemli olan para biriminin değeri değil, o ülkedeki alım gücüdür. Senin mantığına göre Japonya veya Çin'de durum bizden de kötü, çünkü para birimleri daha değersiz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer yazdığın her şeye katılıyorum da :D bu tavsiyeye katılmıyorum pek. 25 yaşında fabrikada çalışıp evlenmeye kalkmak ahmaklık. Ki Türkiye'de iyi bir mesleğin gelirin yoksa evlenmek genel olarak ahmaklık olarak görüyorum. Yurt dışına gitmek o kadar da kolay değil. O yüzden millet zaten kolay yoldan basıyor ilticayı veya evlenip kaçıyorlar :D

Asıl buna katılınması lazım. 2 yıllık fabrika deneyimim oldu, farklı farklı işlerde. Emin ol, birinde kalsam şu an maaşım asgari ücretin en az 3 katıydı. Birini örnek olsun diye veriyorum, çok var. Mesela Abkant operatörü diye araştır, ilk gün çalışmaya başladım. Yıldan yıla artacak maaş şeklinde bazı nedenlerden dolayı bıraktım. Acemi işi yeni öğrenenlere 30K veriyorlar, ustaları 60-70 alıyor. Şu an İstanbul'da daha fazla alan vardır. Abkant sadece 1 örnek. Fabrika deyince aklınıza köle gibi günde 12 saat devriyeli çalışılan şartları ağır yer gelmesin. Geleceği olan mavi yaka olarak level atlanılabilecek çok kol var. Benim yaşım 17 olsa, düşünmeden şu an büyük markaların birinin imalat kısmındaki fabrikalardan birisine atardım. Maalesef şu anki yaşım buna uygun değil. Konu sahibi 17 yaşında, 25'e gelene kadar maaşı sağlam bir kıvama gelir. :)

Arkadaşın yaşı itibarıyla üniversiteyi yurtdışında okuma imkanı 1 yolla var. Yukarıda bir önceki mesajımda yazdığım şartların hepsini karşılaması lazım. Onları karşılayan kişiyi zaten Almanya kendisi havada kapar, burada tutmak zor olur ama işte...

Amerika'ya kapak atma dışında birikim olmadan yurt dışı işi boş; Türkiye'deki koşullardan daha kötü yaşarsın Avrupa'da.

Ev olayı Amerika'da çok rahat, kafanı sokacak bir yer mutlaka buluyorsun. En en kötü konteyner misali küçük 1+0 odalar var veya onu da bulamadın, ortak ev gibi özel binalardan oluşan mahalleler var. Yerli halkın yaşamadığı, sadece oraya gurbete gidenlerin yaşadığı. Bunlar Avrupa'daki çoğu ülkede yok. Şimdi Almanya'ya gidiyorsun, 1400$ alıyorsun diyelim stajyerlikten. Bakıyorsun, yiyeceğini, içeceğini, kıyafetini kolay alıyorsun. İyi hoş, ooooo ne güzel ülke, altına araba çekiyorsun falan. Peki sonra? Kalınacak bir yer, mevzu eve geldiği zaman zort. :LOL: Ondan sonra sağda solda görüyoruz, ilk yıl arabamda kaldım, banyoyu haftada 1 otelde altım, v.s. v.s. Amerika'nın bu avantajları var, sıfırdan başlamak daha kolay. Almanya'da sıfırdan başlamak tek başınaysan zor.