Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ninova

Üyecik
Merhaba,

Uzun araştırmalar sonucu kendime yaklaşık 10 gün önce yeni PC topladım. Lakin İlk günden beri çözemediğim bir sorun yaşıyorum. Bağlantıda video olarak sorunu paylaşıyorum. Oyun ve internet sitesi fark etmeksizin Alt+Tab yaptığımda ekran kısa süreliğine gidip geliyor. Çok sık ve alakasız şekilde gerçekleşiyor. Konu hakkında çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistem Bileşenleri:
  • Anakart: MSI Tomahawk X870-E
  • İşlemci: 9800X3D
  • Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x24 6400MHz CL32
  • PSU: Corsair RM850E
  • Monitör: Samsung G65B 2K 32"
  • DisplayPort ve HDMI ile çıkış almayı denedim herhangi bir şey fark ettirmedi.
  • İşlemci içindeki yerleşik GPU kapalı durumda.
  • RAM'ler Hynix ön ayarlı mode da 6000MHz'de çalışıyor.
  • Ekran kartı sürümü: 25.6.1

Şimdiden teşekkür ederim.

Deneme yanılmaların ardından çıkan sonuç;

AMD Software-->Ayarlar-->Adaptive Sync Compatible ayarının kapalı olduğunu fark ettim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar freesync-Gsync ayarlarını kontrol edebilirler.

Bu kadar basit bir hata için konu açılmış oldu, kapatılabilir.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Uzun araştırmalar sonucu kendime yaklaşık 10 gün önce yeni PC topladım. Lakin İlk günden beri çözemediğim bir sorun yaşıyorum. Bağlantıda video olarak sorunu paylaşıyorum. Oyun ve internet sitesi fark etmeksizin Alt+Tab yaptığımda ekran kısa süreliğine gidip geliyor. Çok sık ve alakasız şekilde gerçekleşiyor. Konu hakkında çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistem Bileşenleri:
  • Anakart: MSI Tomahawk X870-E
  • İşlemci: 9800X3D
  • Ekran Kartı: Sapphire 9070 XT
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x24 6400MHz CL32
  • PSU: Corsair RM850E
  • Monitör: Samsung G65B 2K 32"
  • DisplayPort ve HDMI ile çıkış almayı denedim herhangi bir şey fark ettirmedi.
  • İşlemci içindeki yerleşik GPU kapalı durumda.
  • RAM'ler Hynix ön ayarlı mode da 6000MHz'de çalışıyor.
  • Ekran kartı sürümü: 25.6.1

Şimdiden teşekkür ederim.

Deneme yanılmaların ardından çıkan sonuç;

AMD Software-->Ayarlar-->Adaptive Sync Compatible ayarının kapalı olduğunu fark ettim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar freesync-Gsync ayarlarını kontrol edebilirler.

Bu kadar basit bir hata için konu açılmış oldu, kapatılabilir.

İyi sosyaller.

• Sorununuzun kaynağını daraltmayı başardığınız için tebrikler. Ekran kartı sürücülerini güncel tutmak ve Adaptive Sync ayarını kontrol etmek önemli adımlar.
  • Freesync veya Gsync ayarlarının doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Eğer bu ayarlar kapalıysa, ekranın yenileme hızı ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.
  • Ek olarak, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- AMD'nin resmi web sitesinden en güncel sürücüleri indirip kurun.

2. Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oynadığınız oyunun grafik ayarlarını gözden geçirin. Ekran senkronizasyonunu (V-Sync) aktif hale getirmeyi deneyin.

3. Ekran Bağlantı Kablosunu Kontrol Edin:
- Kullandığınız DisplayPort veya HDMI kablosunun sağlam olduğundan emin olun. Farklı bir kablo ile deneme yapın.

4. Monitör Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Monitörün OSD (Ekran Üstü Görüntü) menüsünden yenileme hızı ayarlarını kontrol edin ve en yüksek ayara getirin.

5. Adaptive Sync Özelliğini Test Edin:
- Eğer Freesync veya Gsync ayarlarını tekrar açıyorsanız, bu ayarların aktif olduğundan emin olun.

6. Oyun ve Uygulamaları Yönetici Olarak Çalıştırın:
- Bazı uygulamalar, yönetici izinleri ile açıldığında daha stabil çalışabilir.

7. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- İşletim sisteminin en güncel sürümünü kullanmaya özen gösterin.

8. Aşırı Isınmayı Kontrol Edin:
- Sistemin bileşenlerinin sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma, performans sorunlarına yol açabilir.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözer!