Yüksek bütçede NVIDIA alın geçin.Evet dediğiniz gibi GPU değişikliği daha ideal olabilir. Ancak 7900XT mi yoksa 4070Ti Super mi almalıyım konusuna henüz karar veremedim.
Detaylar
Kim cevapladı?Direk 4070 Ti tercih etmeniz daha ideal olacaktır.Evet dediğiniz gibi GPU değişikliği daha ideal olabilir. Ancak 7900XT mi yoksa 4070Ti Super mi almalıyım konusuna henüz karar veremedim.
- Makaleler
- 4
Eger NVIDIA'ya daha sicaksan biraz daha bekleyebilirsin zira 5000 serisinin ust kartlari yilin son ceyreginde tanitilabilir ona gore hareket alirsin.7900 XT veya 4070Ti Super düşünüyorum. Bu arada kasa ve sıvı soğutmamı da yenileyerek mesh olan Corsair 5000D RGB Airflow'a geçtim.
AMD tarafinda da 7900 XTX'de olabilir cok ciddi fiyat farki yok XT ile:
PowerColor RX 7900 XTX Hellhound 24G-L/OC 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz PowerColor RX 7900 XTX Hellhound 24G-L/OC 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! PowerColor RX 7900 XTX Hellhound 24G-L/OC 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 42.479,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Tabii PSU'unuzu da ogrensek hos olur.
- Makaleler
- 7
Bir platformda ust seviye parcalar asla cok hizli bir fiyat dususune girmez ki? AM4 hala sadece bir nesil geri, o kadar da eski degil. AM3+ ve FM2+ soket anakart ve CPU'lar bile hala az para etmiyorlar, siz dusunun.
Bir platform degisikligi yaparken sadece bellek farkina bakmayin. Ozellikle su anda hic bakmayin bence. DDR5 hala emekleme doneminde ancak hizla gelisiyor. Tabii AMD tarafinda buyuk farki bellek turunden dolayi degil de, daha cok gercekten mimari farkindan dolayi goruyoruz. Tabii bu demek olmuyor ki Zen 3 cok eskimis ve kotu bir mimari, kesinlikle degil. Bu ayni sey Intel tarafi icin pek gecerli degil, farkli isliyor orasi.elden çıkartıp çok az masraf yaparak DDR5 bir sisteme geçilir mi?
Velhasil, benim onerim de Ryzen 9000'i beklemeniz. Hem CPU'daki bellek kontrolculeri iyilesip, DDR5 biraz daha stabil hale gelecektir, hem de AMD bize buyuk IPC artislari iddia etti Ryzen 9000 ile. Bakalim.
Buna benzer bir DDR gecisi icin Phenom II vakitlerine bakabilirsiniz. Tarih kendini tekrar ediyor su anda.
Şu an için değmez işlemci illa değiştirmek istiyorsan işlemcini sat 5800X3D al. Ekran kartına ayır parayı.Merhaba, şu anda Ryzen 5800X işlemci, RTX3070 8 GB, 32 GB DDR4 3600MHz RAM ve X570 Gaming Edge Wi-Fi anakartını kullanıyorum. Elimdeki sistemde 2K yani 2560x1440 kullandığım için artık RTX 3070 modelindeki 8 GB VRAM yetersiz kalıyor ve ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce elimdeki sistem para ediyorken elden çıakrtıp çok az masraf yaparak DDR5 bir sisteme geçilir mi? Almayı düşündüğüm parçalar ise;
Şeklinde.
- G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB 6000MHz CL30.
- MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
- Ryzen 7 7800X3D.
Görüşlerinizi merak ediyorum.
VanquisheR
Uzman
PSU modelim Corsair RM1000x Shift modeli yani kaldıramayacağı bir sistem olmadığını düşünüyorum şahsen.Eger NVIDIA'ya daha sicaksan biraz daha bekleyebilirsin zira 5000 serisinin ust kartlari yilin son ceyreginde tanitilabilir ona gore hareket alirsin.
AMD tarafinda da 7900 XTX'de olabilir cok ciddi fiyat farki yok XT ile:
![]()
PowerColor RX 7900 XTX Hellhound 24G-L/OC 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz PowerColor RX 7900 XTX Hellhound 24G-L/OC 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! PowerColor RX 7900 XTX Hellhound 24G-L/OC 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 42.479,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Tabii PSU'unuzu da ogrensek hos olur.
Bunu da yapabilirim dediğiniz gibi sistemim halen daha fazlasıyla iş görür durumda.Bir platformda ust seviye parcalar asla cok hizli bir fiyat dususune girmez ki? AM4 hala sadece bir nesil geri, o kadar da eski degil. AM3+ ve FM2+ soket anakart ve CPU'lar bile hala az para etmiyorlar, siz dusunun.
Bir platform degisikligi yaparken sadece bellek farkina bakmayin. Ozellikle su anda hic bakmayin bence. DDR5 hala emekleme doneminde ancak hizla gelisiyor. Tabii AMD tarafinda buyuk farki bellek turunden dolayi degil de, daha cok gercekten mimari farkindan dolayi goruyoruz. Tabii bu demek olmuyor ki Zen 3 cok eskimis ve kotu bir mimari, kesinlikle degil. Bu ayni sey Intel tarafi icin pek gecerli degil, farkli isliyor orasi.
Velhasil, benim onerim de Ryzen 9000'i beklemeniz. Hem CPU'daki bellek kontrolculeri iyilesip, DDR5 biraz daha stabil hale gelecektir, hem de AMD bize buyuk IPC artislari iddia etti Ryzen 9000 ile. Bakalim.
Buna benzer bir DDR gecisi icin Phenom II vakitlerine bakabilirsiniz. Tarih kendini tekrar ediyor su anda.
Düz 4070 Ti modelini 12GB VRAM olduğu için tercih etmeyeceğim çünkü 1440p bir monitörde oynuyor olacağım.Direk 4070 Ti tercih etmeniz daha ideal olacaktır.
QHD için bahsettiğiniz düz 4070 Ti yeterli aslında. En azından 2-3 yılı var gibi. Tabii tercih yine sizin.Düz 4070 Ti modelini 12GB VRAM olduğu için tercih etmeyeceğim çünkü 1440p bir monitörde oynuyor olacağım.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
İkinci elden 4070Ti almaya bak.
Şu an yeter 12GB.PSU modelim Corsair RM1000x Shift modeli yani kaldıramayacağı bir sistem olmadığını düşünüyorum şahsen.
Bunu da yapabilirim dediğiniz gibi sistemim halen daha fazlasıyla iş görür durumda.
Düz 4070 Ti modelini 12GB VRAM olduğu için tercih etmeyeceğim çünkü 1440p bir monitörde oynuyor olacağım.
- Makaleler
- 4
Yok emin olmak icin dedim zaten, bilmeden direkt oneriye girismek hata olur ozellikle de high-end seri GPU'larda.PSU modelim Corsair RM1000x Shift modeli yani kaldıramayacağı bir sistem olmadığını düşünüyorum şahsen.
Shift'de 12VHPWR kablosu da var bunu da bilmemiz guzel oldu mesala, belki hic 12VHPWR cikisi/kablosu olmayan bir PSU'nuz vardi, bunlari bilip ona gore oneri yapmak her zaman daha sagliklidir.