AM4’ten AM5 sisteme geçiş yapmaya değer mi?

Kayra K 1

Çalışkan
AM4 sistemden AM5 sisteme geçmek istiyorum fakat işlemci, RAM ve anakart değişmesi gerekiyor. Sizce değer mi? B650M-K, R5 7500F almayı düşünüyorum ve RAM tavsiyesi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Güncel RAM fiyatlarında, 7500F için AM5'in giriş seviyesi denebilecek bir değişiklik bence mantıklı değil. Eski sisteminiz çok kötü değilse en azından 9700X alabilecek duruma gelene kadar beklemenizi öneririm.

İfadeler: X99

Aslında para sıkıntı değil 9700X çekebilirim ama RAM'e o kadar para vermek istemiyorum :/

RAM fiyatları eski seviyesine düşmez muhtemelen. Vatan bu yaz çok sağlam indirimler yapmıştı. Kasım ve Cuma indirimlerini beklersen orada güzel fiyata RAM düşürebilirsin.

Şu an kullandığın sistem parçaları nedir hocam?

9700X kullanıyorum hocam, iyi işlemcidir. Eskiden 7600 işlemcisi kullanırdım, 2K hikâye odaklı oyunlar için o da yeterliydi. 7500 ve 7600 neredeyse birbirine çok yakınlar zaten.

AM4 sistemden AM5 sisteme geçmek istiyorum fakat işlemci, RAM ve anakart değişmesi gerekiyor. Sizce değer mi? B650M-K, R5 7500F almayı düşünüyorum ve RAM tavsiyesi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
AM5'e geçeceksen bence kayda değer bir şey olması açısından 9600x altına pek inmeni önermem. Çünkü şu an ki sistemin de yeterli. 7500f alırsan çok bir fark oluşmayacaktır diye düşünüyorum. Bende 7500f istiyordum sonra para biriktirip 9700x ve 9070 XT sistem dizdim.

Ram fiyatları gün geçtikçe artıyor onu da atlamamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…