AM5 işlemci güçlendirme kiti alınır mı?

Bende Ryzen 5 7500F var Temu'da ucuzdu aldım faydası olmasa bile soketi daha sağlam tutar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM5 için gereksiz LGA-1700 ve LGA-1851 olsa gerekli derdim çünkü zamanla eğiliyor PCB uzun soket olduğu için. AM5 kare gerek yok soket kilidi işini yapar zaten.

Güvenmeyip kullanmakta sakınca yoktur diye düşünüyorum ben şahsen sağlam dursun diye aldım 400TL'ye.

Yanlış bilgi: Contact frame'ler herhangi bir şekilde SMD bileşenlerine fiziksel basınç uygulamaz. Hatta temas bile etmez.
Güvenmeyip kullanmakta sakınca yoktur diye düşünüyorum ben şahsen sağlam dursun diye aldım 400TL'ye.

Yok, tek uyarım: AM5'te kapasitörler Intel gibi altta değil, işlemcinin üstünde (küçük kare topluluklar). Bunlara contact frame baskı uygular ama bir sorun olmaz; yine de söyleyeyim.

Yok, tek uyarım: AM5'te kapasitörler Intel gibi altta değil, işlemcinin üstünde (küçük kare topluluklar). Bunlara contact frame baskı uygular ama bir sorun olmaz; yine de söyleyeyim.

Onlar nedir?

Şu pin gibi duran kenar kısımlar mı

Onlar nedir?

Şu pin gibi duran kenar kısımlar mı?
Evet, kare kare küçük topluluklar. AMD'de PCB esnememesi ve PCB'yi büyütmemesi için bunlar köşelerde bulunur. Intel'de ise altta; bu yüzden zamanla orası hafif esneyebiliyor, ayrıca soket büyüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20260121_214007.webp
    559,3 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20260121_214054.webp
    189,6 KB · Görüntüleme: 40
Evet, kare kare küçük topluluklar. AMD'de PCB esnememesi ve PCB'yi büyütmemesi için bunlar köşelerde bulunur. Intel'de ise altta; bu yüzden zamanla orası hafif esneyebiliyor, ayrıca soket büyüyor.

Hmm, braket bu kısımların tam üstüne geliyor; takmasam mı? Bu esneme durumu dediğiniz, AMD işlemcilerde kesin olmuyor değil mi? Anakart pinini yamultmak istemem.

Hmm, braket bu kısımların tam üstüne geliyor; takmasam mı? Bu esneme durumu dediğiniz, AMD işlemcilerde kesin olmuyor değil mi? Anakart pinini yamultmak istemem.

AMD'lerde olmuyor kare esneyecek alan yok dümdüz tüm pinler.

Intel'de o kapasitörler hafif esnetiyor ama sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…