crystallreed
Uzman
Aslında hiçbir önemi yok QVL kısmının. Modül daha önemli AM5'te. Anakart seçimi ondan da önemli. Tomahawk serileri hep sorunlu AM5'te. Globalde şikayet kaynıyor. Ayarlarla içli dışlı birisi olarak ASUS harici tavsiye etmem ince ayar ile uğraşacak kesime. EXPO açıp geçersen de bu tarz Cold Boot sorunları yapabilir ki eğer sorun bu kaynaklıysa. Eğer bu kaynaklı değilse durum daha da vahim. Videoda bahsedilen sorunun birçok sebebi var.
Matür bir platform halen daha değil benim gözümde, limitte kullanan birisi olarak bunu söylüyorum. Düz EXPO açan kesim ya da hiç ayar yapmayan kesim için işler daha zor. Şansa kalıyor, sende hiçbir sıkıntı olmazken konu sahibinde rastgele bu tarz sıkıntılar olabilir. %100 stabil bir platform olduğunu hiç kimse iddia edemez yani. Stabil olmayanı da işten anlıyorsan sen stabil edebilirsin. Kağıt üstünde çözümü belli bazı şeylerin.
Mesela şöyle söyleyeyim,
ASRock B650M PG Riptide anakart vardı I/O Portları arızalıydı, oyunlarda takılma, ses patlamaları, fare ve klavye gibi ekipmanların gidip gelmesi gibi sorunlar... O anakarttan MSI anakarta geçiş hikayesi. Yine yanlış tercih, doğru tercihlerim gerçekten az gibi. Bir de teknoloji şanssızıyım son birkaç senedir? Acaba dedirtiyor farklı anakart demek mesela ASUS problemi çözmek demek mi?
Neden dersen, yıldım... Bir buçuk senedir ne denendiyse olmadı çünkü buna eşlik eden Micro-stutter problemi de var gibi. Mesela o da ASRock kartta yoktu bu açılış problemide. İnternette ve yabancı forumlarda aynı setuplar ile çok fazla konu var. Sıkıntı MSI gibi?