2426

Üstün
Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar,

Bugün başımdan geçen ve Amazon'un müşteri memnuniyeti olayını neden arşa çıkardığını gösteren bir tecrübemi paylaşmak istedim.

2 Ağustos 2025 tarihinde Amazon üzerinden bir Claws Raze RGB klavye almıştım. Yaklaşık 11 ay boyunca kullandım ancak son zamanlarda "A" tuşu uzun süre basınca takılı kalmaya başladı. Garantisi devam ettiği için şansımı denemek istedim ve Amazon ile görüşüp garantiye yollamak istedim ama ürün stokta olmayınca iadeye yollayabileceğimi söylediler.

Bugün onay geldi ve kuruşu kuruşuna tam para iadesi yapmışlar. Türkiye'de neredeyse 1 yıl kullanılan ve bozulan bir ürünü hiç zorluk çıkarmadan direkt iade alacak başka hiçbir firma yok herhalde. Gerçekten müşteri memnuniyetinde tek geçilecek yer Amazon.

10 fazla verin, Amazon'dan alın.

Screenshot_2026-07-03-08-40-22-462_com.adobe.reader-edit.webp

Screenshot_2026-07-03-08-38-40-010_com.amazon.mShop.android.shopping-edit.webp
Screenshot_2026-07-03-08-31-37-902_com.amazon.mShop.android.shopping-edit.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Öküz bence de... Burada ücretin düşüklüğünden dolayı Amazon uğraşmak istememiş sanki :D.

Bundan ayrı olarak bence bu politikaya bir nizam verilmeli, yoksa bu durumu suistimal edip 1 yıldır kullandığı ürünü keyfi olarak iade etmeye çalışan "uyanıklar" olacaktır.

Bende her alışverişimi oradan yapmaya çalışıyorum. Ülkede Amazon diye bir şey varken Trendyol vb. muadillerine bu kadar talep olması beni şaşırtıyor.

Amazon iyi zaten ona diyecek bir şey yok ama 11$ lık klavye için müşteriyi kırmayalım demişler gibi sanki 😀

Mesela pahalı klavyelerden birisi olsaydı 3 haftayı geçince iade alırlar mıydı? Değişim alıyorlar ona eyvallah ama iade tartışılır.
Peki, diğer e-ticaret siteleri alır mıydı? Sanmıyorum. Bu bile yeterli sebep Amazon'dan alınmasına.

Bugün aynı durumu yaşadım yaklaşık 7-8 ay kullandığım Cloud 3 Wireless modelimi iadeye verdim an itibarıyla onaylandı ücret kesintisi olmadan tam tutar yatırıldı.

Bunları öyle çok büyük bir şeymiş gibi lanse ediyorsunuz sonra suistimal ediyorlar, keza olması gereken müşteri memnuniyeti yaklaşımı da bu olmalı. Amazon önceden nadiren ürünü geri gönderin diyen bir firmaydı onu da suistimal ettiler, o imkan da bitti. Bu deneyimleri paylaşmayın demiyorum ama paylaşmanıza da gerek yok, zaten ne mümkünse Amazon tarafı imkan sunuyor.

6 aylık Spigen şarj aleti bozuldu ve garantiye gönderdim. Ürünü aldığım karta aldığım fiyatı iade ettiler. Bir de aynısını almam için 500 TL hediye bakiye yüklediler. Evet, Amazon'un bu şeyini ben de seviyorum; ancak kargolamada son zamanlarda rezaletler var. Babama cüzdan aldım, 10 gün beklettiler ve iptal ettiler ürünü. Kardeşime lego aldım, dün gelmesi gerekiyordu; fakat ertelemişler. Teslimat tarihi şu an 14 Ağustos yazıyor. Desteğe yazdım, bu nasıl mümkün falan diye; sonra dediler sistemsel bir arıza vs. son zamanlarda beni mağdur bıraktılar.

6 aylık Spigen şarj aleti bozuldu ve garantiye gönderdim. Ürünü aldığım karta aldığım fiyatı iade ettiler. Bir de aynısını almam için 500 TL hediye bakiye yüklediler. Evet, Amazon'un bu şeyini ben de seviyorum; ancak kargolamada son zamanlarda rezaletler var. Babama cüzdan aldım, 10 gün beklettiler ve iptal ettiler ürünü. Kardeşime lego aldım, dün gelmesi gerekiyordu; fakat ertelemişler. Teslimat tarihi şu an 14 Ağustos yazıyor. Desteğe yazdım, bu nasıl mümkün falan diye; sonra dediler sistemsel bir arıza vs. son zamanlarda beni mağdur bıraktılar.
Kargo firmasını kolay gelsin'den cargox'e geçirdiler hocam ondan olabilir mi sorun ?