Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Amazon.com.tr'den az önce ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı sipariş etmeyi denedim, çünkü sadece 1 tane stok vardı. Babamın Ziraat kartını kullanmak istedim. Fakat saçma bir şekilde ödeme aracı hatası verdi. Tekrar denemek istedim, bu sefer hiçbir şekilde ödeme aracı olarak mevcut ödeme araçları çıkmıyor. Şu sayfada kalıyorum:

1726809792328.webp

Buradan "Kredi kartı veya banka kartı ekleyin" seçeneğine tıklayınca da bilgileri istiyor. Bilgileri giriyorum, fatura adresini seçiyorum fakat "Bu sipariş için kullanılamaz" gibi bir hata veriyor, yine kartı kullanmama izin vermiyor. Zaten öyle deneye deneye şu hatayı aldım:

1726809893388.webp

Bu hatayı da kartı hesabımdan kaldırıp tekrar sıfırdan eklemek isteyince aldım.

Bu hataya karşı ne yapabilirim? Ekran kartını bir an önce sipariş etmem gerekiyor.

Edit: Sipariş iptal olunca tekrar sıfırdan sipariş etmeyi denedim, yine onay alınamadı hatası aldım. Bu sefer ödeme aracını güncelle seçeneğini seçince kartlar göründü, tekrar denedim ve yine onay vermedi.

Son düzenleme:
Ben kayıtlı kartı kullanarak sipariş ediyorum, ödemeye açık olmasa bile siparişi oluşturuyor ve 24 saat içinde ödeme aracını gözden geçirmemi istiyor. Rezerve ediyor yani. Babanın kart internet işlemlerine açık olmayabilir, kredi kartı yerine banka kartı olabilir, yeterli limiti olmayabilir vb. kontrol ettikten sonra düzeltemezsen banka müşteri hizmetleriyle konuşmakta fayda var.

Ben kayıtlı kartı kullanarak sipariş ediyorum, ödemeye açık olmasa bile siparişi oluşturuyor ve 24 saat içinde ödeme aracını gözden geçirmemi istiyor. Rezerve ediyor yani. Babanın kart internet işlemlerine açık olmayabilir, kredi kartı yerine banka kartı olabilir, yeterli limiti olmayabilir vb. kontrol ettikten sonra düzeltemezsen banka müşteri hizmetleriyle konuşmakta fayda var.
İnternet alışverişlerine açık, limiti de yeterli. Yine de onay vermiyor. Bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçeceğim.

Ziraat müşteri hizmetleri saat kaçta açılıyor?

Açıktır şu an hocam. 7/24 açık olması lazım.
Maalesef ne yaparsam yapayım Amazon'dan alamadım. Hatta sanal kart oluşturup onunla bile denedim, yine de hata aldım.

Ben de yine aynı Ziraat kredi kartını kullanarak aynı ekran kartını Tebilon'dan satın aldım. Şaşırtıcı bir şekilde Ziraat, Tebilon siparişine onay verdi. Maalesef 23700 TL yerine neredeyse 28000 TL vermek zorunda kaldım (6 taksit ile), fakat en azından hiç alamamaktan iyidir.

Hocam iptal et bence. Bugün gaming gecesi var İncehesap’ta. Geçen hafta 24’e 4070 super gelmişti onu alırsın 28k 4070’e vermek yerine.

Hocam iptal et bence. Bugün gaming gecesi var İncehesap’ta. Geçen hafta 24’e 4070 super gelmişti onu alırsın 28k 4070’e vermek yerine.
İptal edersem kargoya verilmesi olayı daha da gecikir. Ayrıca İncehesap maalesef Kolay Gelsin ile çalışmıyor diye biliyorum. Ben şahsen her türlü Tebilon'dan almayı tercih ettim. Çünkü Kolay Gelsin kargo ile evime gelmesi tercihim.

Ek olarak İncehesap'ta da taksit yapınca fiyat yine 28.000 TL olacak.

İptal edersem kargoya verilmesi olayı daha da gecikir. Ayrıca İncehesap maalesef Kolay Gelsin ile çalışmıyor diye biliyorum. Ben şahsen her türlü Tebilon'dan almayı tercih ettim. Çünkü Kolay Gelsin kargo ile evime gelmesi tercihim.

Ek olarak İncehesap'ta da taksit yapınca fiyat yine 28.000 TL olacak.
Sen bilirsin hocam. Kargo şirketi ne olursa olsun niye farkediyor ki? O karta kutunun içinde hiçbir şey olmaz. Ayrıca 14 gün iade hakkın var. Ben senin iyiliğin için söyledim daha iyi kart almış olursun.

Sen bilirsin hocam. Kargo şirketi ne olursa olsun niye farkediyor ki? O karta kutunun içinde hiçbir şey olmaz. Ayrıca 14 gün iade hakkın var. Ben senin iyiliğin için söyledim daha iyi kart almış olursun.
Yahu zaten işlemcim Ryzen 5 3600. Bu işlemci ile zaten 4070'i de tam performans kullanamayacağım ki? Ayrıca bu hafta böyle bir indirimin geleceğini hiç sanmıyorum. Geçen hafta ile bu hafta aynı değil. İndirime girse bile dandik soğutmalı kartlar indirime giriyor. Ben ise ASUS Dual RTX 4070 OC kart satın almış oldum.

Ben şahsen her türlü Tebilon'dan almayı tercih ettim. Çünkü Kolay Gelsin kargo ile evime gelmesi tercihim.

aynı ekran kartını Tebilon'dan satın aldım. Şaşırtıcı bir şekilde Ziraat, Tebilon siparişine onay verdi. Maalesef 23700 TL yerine neredeyse 28000 TL vermek zorunda kaldım (6 taksit ile), fakat en azından hiç alamamaktan iyidir.

Bayağı mantıksız bir şey yapmışsın, Amazon'da baktım karttan 2 tane var hala stokta ve kimsenin kapıştığı da yok. 7900GRE varken zaten çoğu kişi 4070'e bu paraları vermiyor, verecek olan da gaming gecesinden falan indirim kovalıyor yani bugün almazsam yarına biter diye bir endişe yersiz. Diyelim ki yarına bitti başka kart gelir başka model düşer kıtlık değil. 28 bine 4070 almak mantıksız olur, iptal etmeni öneririm. Sırf kargo şirketi için de artı 5300 lira verilmez, bu kadar paranın kıymeti yoksa bende de Amazon hesabı var o 4070'i alayım senin adresi yazayım +5000 lirayla birlikte ücreti bana yolla 6 taksit.

Şimdi kontrol ettim Maximum kartımla 23678 liraya 6 taksitle alabiliyorum Amazon üzerinden, vaade farksız 6 ay sunuyor. Amazon müşteri hizmetleriyle konuş kart işini hallettir kazıklanmadan al Dual 4070'ini 6 taksitle. Tebilon'dakini de şimdi direkt iptal et.

En hızlı şekilde Amazon siparişini oluştur ki fiyat değişimi olmadan alabil, akşam 22'de gaming gecesine de bakarsın oradan daha da iyi bir fırsat görürsen bunu da iptal edersin.