Hayır şu anda kullandığımdan sordum.:D AM6 bekliyorum.
APU harici ciplet kullanıyordu, şu anda da öyle. Gecikme olayına çok takılma dediğim gibi, aida zaten yanlış ölçüyor şu anda Ryzen 9000'i özellikle. AM4 için doğru okuyor olabilir değerleri ama artık vadesini doldurdu zaten, üzerinde çok durmaya gerek yok.

Hayır şu anda kullandığımdan sordum.:D AM6 bekliyorum.
Sen AM6 bekleyene kadar RAM fiyatları 50K olur herhalde :D

APU harici ciplet kullanıyordu, şu anda da öyle. Gecikme olayına çok takılma dediğim gibi, AIDA zaten yanlış ölçüyor şu anda Ryzen 9000'i özellikle. AM4 için doğru okuyor olabilir değerleri ama artık vadesini doldurdu zaten, üzerinde çok durmaya gerek yok.

Sen AM6 bekleyene kadar RAM fiyatları 50k olur herhalde :D

Bence de.:rofl: ama ne bileyim? AM5 zaten 3. nesil işlemcileri yolda belki son olacak. AM6 sorunlu başlangıç yapsa dahi geçerim. En azından uzun bir süre daha kullanırım.

Bence de.:rofl: ama ne bileyim? AM5 zaten 3. nesil işlemcileri yolda belki son olacak. AM6 sorunlu başlangıç yapsa dahi geçerim. En azından uzun bir süre daha kullanırım.
Yeni x3D çipler çıkacak yolda, onlara geçilebilir. DDR5 fazlasıyla yeterli bir platform, AM6 fazla kazık olacaktır bence şu anki fiyatları da düşündüğünde. Gaming olarak baktığında sana ne sağlayacak o önemli. Overclock vesaire uğraşmıyorsan sıfırdan başka bir platform çok iyi olmuyor genelde. Uğraşsan da iyi olmuyor çünkü sorunsuz çıkma ihtimali gerçekten sıfıra yakın. AM5 her açıdan olgunlaştığı için bu yeni çıkacak 3D'lere geçmen mantıklı @Ehwenisher AM6 sana ne kazandıracak onu düşünmen lazım ve çıktığında optimize olmayacak o kesin.

Yeni X3D çipler çıkacak yolda, onlara geçilebilir. DDR5 fazlasıyla yeterli bir platform, AM6 fazla kazık olacaktır bence şu anki fiyatları da düşündüğünde. Gaming olarak baktığında sana ne sağlayacak o önemli. Overclock vesaire uğraşmıyorsan sıfırdan başka bir platform çok iyi olmuyor genelde. Uğraşsan da iyi olmuyor çünkü sorunsuz çıkma ihtimali gerçekten sıfıra yakın. AM5 her açıdan olgunlaştığı için bu yeni çıkacak 3D'lere geçmen mantıklı @Ehwenisher AM6 sana ne kazandıracak onu düşünmen lazım ve çıktığında optimize olmayacak o kesin.

Aslında ben bu tarz hatalarla uzun süredir uğraşmayı iş haline getirdim sayılır. Dolayısıyla pek umursamıyorum. X3D işlemciler ise OC potansiyeli dolayısıyla pek düşünmüyorum zaten 2K-4K sistem kurma hayalim var. X3D benim için pek önem arz etmeyebilir.