Kullanıcının bilgisayarı brick oldu ve konuyu terk ettin. Hadi sen yine uğraşıyorsun, diğerleri?
Detaylar
Kim cevapladı?harunbas141
Uzman
Kusura bakmayın. Unutmuşum. Bizim AMD ekibinin tek işi NVIDIA önerenlere dislike atmaktı
Sistemi birkaç kere zorla kapatın, güvenli moda girecek. Burada DDU ile sürücüyü silin. Kartın da garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin.
Güvenli moda girdiğimde pin sorunu oldu. Onu geçmek için mi zorla kapatmam gerekecek? Zorla kapatmaktan kastınız nedir acaba?
Niye öyle dediniz ki şimdi hocam, bizi etiketlediğiniz ilk konu da dahil olmak üzere bir kısmında çözümüm/çözümümüz var ve elimizden geldikçe de yardımcı oluyoruz elimizden geldikçe
DDU kullandın mı driver kurmadan önce?
DDU kullanmadım.
PIN’i değiştirebiliyorsunuz. Değiştirebildiniz mi?
harunbas141
Uzman
Malesef. Orada da kod geliyor emaile ama 20 saniye bekliyor, yine hata veriyor. Bu son Windows 11 sürümüyle güvenli modda olan bir bugmış.PIN’i değiştirebiliyorsunuz. Değiştirebildiniz mi?
Telefona Microsoft Authenticator kurup deneme şansınız var mı?
harunbas141
Uzman
Selam tekrardan, işlerim yoğun olduğu için hem buraya bakamadım hem de PC ile de ilgilenemedim. Son 2 gün çözmeyi denedim ama olmadı.
Bu zamana kadar yaptıklarım:
Çaresiz kaldım. Garantiye mi vermem gerekiyor artık ürünü?
Edit: Beyaz ışık olayını düzelttim, pin kablolarını çıkarıp tekrar taktım.
@Recep Baltaş
Problemin çözümünü buldum. Reddit'te biriside benzer sorunları yaşamış. Linki paylaşıyor olacağım. DDU ile ekran kartının driverlarını sildikten sonra register seviyesinde Windows Update driverları güncellemesin ayarını açmak yeterli olmuyormuş. DDU ile sildikten sonra PC kapatıp, Ethernet kablosunu çıkartıp öyle PC'yi açmak gerekiyormuş. Bende öyle yaptım ve en yeni versiyon değil de 24.12.1 olan versiyonu kurdum. Böylece sorun çözüldü. Ancak eski driver kurduğum için mi bilmiyor oyunlarda CPU usage biraz fazla, GPU usage %100 olmuyor onu bilecek kadar tecrübeli değilim.
Baldur's Gate 3'te 144 FPS alıyorum sabit 2K da ama CPU %70 GPU %100.
Spacemarine 2 de 144 FPS alıyorum sabit, 2K da ama CPU %100 oluyor GPU da 85-90 arası.
Bu iki oyunu test edebildim.
AMD Ryzen 5 7500F.
AMD RX 7800 XT Sapphire Pulse.
32 GB RAM.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
Kingston beat Black EXPO 32 GB (4x8) 6000 MHz.
Corsair CX750 güç kaynağı.
Bu zamana kadar yaptıklarım:
- Format attım, tekrardan driver kurulumu yaptım, çözülmedi.
- DDU ile silip display driverları, farklı driver sürümlerini kurup denedim olmadı.
- Windows Update kapattım driverlar için, register seviyesinde de yaptım çözülmedi.
- Şu anda hiç görüntü gelmiyor PC açıldığında.
- Ana kartta VGA kısmında beyaz ışık yanıyor.
- Bir tek işletim sistemini değiştirmem kaldı. Linux kurup öyle deneyecektim, çünkü sorun Windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Ama şuan hiç görüntü gelmiyor. Bu beyaz ışık olayı beni düşündürdü.
Çaresiz kaldım. Garantiye mi vermem gerekiyor artık ürünü?
Edit: Beyaz ışık olayını düzelttim, pin kablolarını çıkarıp tekrar taktım.
@Recep Baltaş
Problemin çözümünü buldum. Reddit'te biriside benzer sorunları yaşamış. Linki paylaşıyor olacağım. DDU ile ekran kartının driverlarını sildikten sonra register seviyesinde Windows Update driverları güncellemesin ayarını açmak yeterli olmuyormuş. DDU ile sildikten sonra PC kapatıp, Ethernet kablosunu çıkartıp öyle PC'yi açmak gerekiyormuş. Bende öyle yaptım ve en yeni versiyon değil de 24.12.1 olan versiyonu kurdum. Böylece sorun çözüldü. Ancak eski driver kurduğum için mi bilmiyor oyunlarda CPU usage biraz fazla, GPU usage %100 olmuyor onu bilecek kadar tecrübeli değilim.
Baldur's Gate 3'te 144 FPS alıyorum sabit 2K da ama CPU %70 GPU %100.
Spacemarine 2 de 144 FPS alıyorum sabit, 2K da ama CPU %100 oluyor GPU da 85-90 arası.
Bu iki oyunu test edebildim.
AMD Ryzen 5 7500F.
AMD RX 7800 XT Sapphire Pulse.
32 GB RAM.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
Kingston beat Black EXPO 32 GB (4x8) 6000 MHz.
Corsair CX750 güç kaynağı.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-