Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Evet shader cache sıfırlanıyor. Her ne kadar sinir bozucu olsa da gerekli bir şey. Hadi bazı oyunlar oyunun başında bütün shaderleri derliyor onu ekstradan birkaç dakika beklemek problem olmuyor ama bazı oyunlarda kendine gelmesi için 2-3 maç atman gerekiyor.
Normalde sıfırlanması lazım ama son zamanlarda çoğu oyunda sıfırlamak yerine hatalı olarak üste yazarak işlemeye devam ediyor. Sonra FPS düşüşü diye konu açılıyor. DDU ile yapılabilir. Garantiye almak isterseniz seçeneği de bulunuyor.

Normalde sıfırlanması lazım ama son zamanlarda çoğu oyunda sıfırlamak yerine hatalı olarak üste yazarak işlemeye devam ediyor. Sonra FPS düşüşü diye konu açılıyor. DDU ile yapılabilir. Garantiye almak isterseniz seçeneği de bulunuyor.

Direkt sürücü sildikten sonra yeni gelen sürücüyü indirdikten sonra oyunlarda yine ilk başlarda o takılmaları yaşamak oyun oynama hevesini kaçırıyor. Umarım silmez :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt sürücü sildikten sonra yeni gelen sürücüyü indirdikten sonra oyunlarda yine ilk başlarda o takılmaları yaşamak oyun oynama hevesini kaçırıyor. Umarım silmez :D

İki şekilde de siler hocam. O takılmalar beni de bezdirdi. Artık sürücü güncellemesi yapacağım zaman çay yapıp geliyorum. Ekran başında bitene kadar çay içiyorum. Size de tavsiye ederim.

Siliyor. Çok çektirdi bu AMD bana böyle şeylerden. Bir ara ne güzel takilmadan Valorant oynuyordum tak kendi kendine driver Update yapti ve 1 2 ay yine o takilmalara basladi. Sirf bunun yuzunden NVIDIA geciyorum. Bezdirdi. Tek sorunu da o olsa keske.

Bahsettiğiniz nedir hocam? Nasıl bir seçenek var DDU'da?

Siliyor. Çok çektirdi bu AMD bana böyle şeylerden. Bir ara ne güzel takilmadan Valorant oynuyordum tak kendi kendine driver Update yapti ve 1 2 ay yine o takilmalara basladi. Sirf bunun yuzunden NVIDIA geciyorum. Bezdirdi. Tek sorunu da o olsa keske.

Doğru diyorsunuz hocam. Fakat benim laptop olduğu için ekran kart değişimi yapamıyorum. Bende Valorant'ta aynı sizin sıkıntıyı çekiyordum 2 round geçtikten sonra kendine geliyordu oyun. Fakat sadece Valorant oynamadığım için diğer oyunlarda da aynısı olacak şimdi.

Evet shader cache sıfırlanıyor. Her ne kadar sinir bozucu olsa da gerekli bir şey. Hadi bazı oyunlar oyunun başında bütün shaderleri derliyor onu ekstradan birkaç dakika beklemek problem olmuyor ama bazı oyunlarda kendine gelmesi için 2-3 maç atman gerekiyor.

Çözüm
Evet shader cache sıfırlanıyor. Her ne kadar sinir bozucu olsa da gerekli bir şey. Hadi bazı oyunlar oyunun başında bütün shaderleri derliyor onu ekstradan birkaç dakika beklemek problem olmuyor. Ama bazı oyunlarda kendine gelmesi için 2-3 maç atman gerekiyor.

O zaman zorunlu bir şey bu anladığım kadarıyla en azından benim şansıma mıdır nedir 2-3 maç değil de ilk 2-3 round sonra kendine geliyor.

O zaman zorunlu bir şey bu anladığım kadarıyla en azından benim şansıma mıdır nedir 2-3 maç değil de ilk 2-3 round sonra kendine geliyor.

Evet AMD de aynı şekil NVIDIA da. Bazı yollarla shaderleri yedekleyebiliyorsun ama pek sağlıklı olmuyor o da. 2-3 maçtan kastım oyuna göre değişiyor. Valorant 2-3 round düzelirken Fortnite en az 2 maç istiyor. Marvel Rivals'ta oyunun başında bütün shaderleri yüklüyor, direkt sorunsuz oynanılıyor ilk maçtan.