Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Evet shader cache sıfırlanıyor. Her ne kadar sinir bozucu olsa da gerekli bir şey. Hadi bazı oyunlar oyunun başında bütün shaderleri derliyor onu ekstradan birkaç dakika beklemek problem olmuyor ama bazı oyunlarda kendine gelmesi için 2-3 maç atman gerekiyor.
cakiiiiiii3
Uzman
Nvidia oyuna girmeden önce yüklüyor diye biliyorum. Fakat AMD o an yüklüyor. Hadi valorant gibi oyunlari gec onlarin haritalar az. Sen gta ,gibi oyunlarda ne yapacaksin ? Bu arada DX12 oyunlarda bu sorun daha az oluyor haberin olsun.
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
NVIDIA da shaderleri silmek senin seçimine bağlı, eğer uygulamadan güncellersen profil ayarları ve shaderlar silinmiyor ama DDU ile temiz kurulum yaparsan shader cache silinmemesi için ayarlarımı koru tikini açmak gerekiyor, opsiyonel seçenek sunuyor en azından ama shader cache silinmesi öneriliyor, oyunlara ilk girişte bezdiriyor ama yapacak bir şey yok.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Shader cache AMD için çok ama çok büyük bir problem ve bence takılmaların, dropların vs büyük kısmı da bu yüzden gerçekleşiyor. NVIDIA da bazen sorun olabiliyor AMD ise nedense çok daha büyük sorunlara yol açtığını düşünüyorum. Bir şey zamanla FPS değerlerini düşürüyor. Örneğin shader cache sıfırla oyuna gir yüklensin sonra 2 saat oyna, 1 hafta boyunca bunu tekrarla. Ardından tekrar ayni oyuna gir akicilik ve pürüzsüzlük kaybolmuş olduğunu fark edeceksin. AMD kısmında bunu çok fazla yaşadım.
cakiiiiiii3
Uzman
AMD genel olarak bir sıkınti. Shader Cache dogru. Mesela bazi oyunlarda yeni alanlarageldikce katlanamaz fps dusuleri oluyor. Mesela bende gtav de fivem gireyim abi 4 saniyede bir akiciligi bozan micro stutter oluyor mesela. Garip. Nvidia da bu lar yok gibi bir sey. Bu shadercache silmeme olayini rx66.. ve rx55.. serisinde cozumu vardi galiba dxnavi yi kayit defterinden bir sey ile degistiriyordun internette detayli vardir. Fakat 77.. serisinde yok. Mesela senin yasadigin bu sorunu bazi amd kullanicilari bilmiyor bile olabilir. Enteresan bir sirket.Shader cache AMD için çok ama çok büyük bir problem ve bence takılmaların, dropların vs büyük kısmı da bu yüzden gerçekleşiyor. NVIDIA da bazen sorun olabiliyor AMD ise nedense çok daha büyük sorunlara yol açtığını düşünüyorum. Bir şey zamanla FPS değerlerini düşürüyor. Örneğin shader cache sıfırla oyuna gir yüklensin sonra 2 saat oyna, 1 hafta boyunca bunu tekrarla. Ardından tekrar ayni oyuna gir akicilik ve pürüzsüzlük kaybolmuş olduğunu fark edeceksin. AMD kısmında bunu çok fazla yaşadım.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
AMD genel olarak bir sıkıntı. Shader Cache dogru. Mesela bazi oyunlarda yeni alanlarageldikce katlanamaz FPS dusuleri oluyor. Mesela bende GTAV de FiveM gireyim abi 4 saniyede bir akiciligi bozan Micro stutter oluyor mesela. Garip. NVIDIA da bular yok gibi bir şey. Bu shadercache silmeme olayini RX66.. Ve RX55.. Serisinde çözümü vardi galiba dxnavi yi kayit defterinden bir şey ile degistiriyordun internette detayli vardir. Fakat 77.. Serisinde yok. Mesela senin yasadigin bu sorunu bazi AMD kullanicilari bilmiyor bile olabilir. Enteresan bir sirket.
Senin söylediğin konu Full dxnavi ile alakalı bir şey. Ama onunla alakası yok hatta şu anki dxnavi olması oyunlarda özellikle CPU kullanımı ön planda olan oyunlarda %5 ile %10 daha iyi FPS elde ediyorsun. RX 5000 ve RX 6000 serisinde ise evet bunu degistirebiliyorsun ama çok eski bir sürücüye geçmen gerekiyor ki ben hiçbir değişiklik fark etmedim bir işe yaradığını sanmıyorum. Hatta bununla alakalı yeşil sitede ilk rehber yapan insanlardan biriydim.
cakiiiiiii3
Uzman
Tek care nvidia gibi duruyor eger bu olay cok can sikarsa. Amd neden bu kadar zahmetli anlamiyorum.Senin söylediğin konu Full dxnavi ile alakalı bir şey. Ama onunla alakası yok hatta şu anki dxnavi olması oyunlarda özellikle CPU kullanımı ön planda olan oyunlarda %5 ile %10 daha iyi FPS elde ediyorsun. RX 5000 ve RX 6000 serisinde ise evet bunu degistirebiliyorsun ama çok eski bir sürücüye geçmen gerekiyor ki ben hiçbir değişiklik fark etmedim bir işe yaradığını sanmıyorum. Hatta bununla alakalı yeşil sitede ilk rehber yapan insanlardan biriydim.
Son düzenleme: