Power limit ve silikon farkı var aralarında, 7600XT yaklaşık %8-9 daha güçlü 7600'e göre. Ayrıca manuel OC yaparsan bu rakam %15'lere kadar çıkıyor. Aynı durum RDNA2'de yapılsaydı dediğini sonuna kadar desteklerdim ama RDNA3 PPT'leri kilitli olduğu için katılamıyorum.
The Sapphire Radeon RX 7600 XT Pulse is priced at the AMD MSRP of $330, offering 16 GB of VRAM for future-proofing. It comes equipped with an excellent dual-slot cooler, providing good noise levels and temperatures.
The Sapphire Radeon RX 7600 XT Pulse is priced at the AMD MSRP of $330, offering 16 GB of VRAM for future-proofing. It comes equipped with an excellent dual-slot cooler, providing good noise levels and temperatures.
AMD, VRAM kullanımı konusunda uçup gidiyor. Kare işlemelerinde ve daimi olarak oyun esnasında gölgelendirici yüklemesiyle akıcılık zevkini baltalıyor. 7000 serisinde kartların önbellekleri kısılarak performanslarını da ciddi oranda düşürmüşler.
AMD, VRAM kullanımı konusunda uçup gidiyor. Kare işlemelerinde ve daimi olarak oyun esnasında gölgelendirici yüklemesiyle akıcılık zevkini baltalıyor. 7000 serisinde kartların önbellekleri kısılarak performanslarını da ciddi oranda düşürmüşler.
L0 + L1 + L2 için tam tersi söz konusu, 128 --> 96 MB L3 için. Ama L3 ve bellek kontrolcüsü GPU üstünde MCD olan zarlarda bulunuyor ve 256 bit veriyolundan 384 bit veriyoluna bir yükseliş var. Aşağıya birkaç grafik bırakıyorum IF Cache boyutu düşse dahi negatif etki olmadığına dair.
"Infinity Cache bandwidth also sees a large increase. Using a pure read access pattern, we weren’t able to get the full 2.7x bandwidth increase that should be theoretically possible. Still, a 1.8x bandwidth boost is nothing to joke about. The bandwidth advantage is impressive considering the Infinity Cache is physically implemented on different chiplets, while RDNA 2 kept the Infinity Cache on-die."
Editor’s Note (6/14/2023): We have a new article that reevaluates the cache latency of Navi 31, so please refer to that article for some new latency data.
L0 + L1 + L2 için tam tersi söz konusu, 128 --> 96 MB L3 için. Ama L3 ve bellek kontrolcüsü GPU üstünde MCD olan zarlarda bulunuyor ve 256 bit veriyolundan 384 bit veriyoluna bir yükseliş var. Aşağıya birkaç grafik bırakıyorum IF Cache boyutu düşse dahi negatif etki olmadığına dair.
384 Bit'e geçiş sağlandı ve L1-L2'nin verimliliği arttı ancak oyunlardaki farka bakacak olursak RX 7800 XT hâlâ bir hayal kırıklığıdır.
L3'ten de kısmamış olsalardı bu tartışmaya hiç girmemiş olurduk.
384 Bit'e geçiş sağlandı ve L1-L2'nin verimliliği arttı ancak oyunlardaki farka bakacak olursak RX 7800 XT hâlâ bir hayal kırıklığıdır.
L3'ten de kısmamış olsalardı bu tartışmaya hiç girmemiş olurduk.