Ben de deneyenlerin çözümlerini aktardım. Büyük ihtimalle FPS monitör hz.'sini geçiyor ve yapay karalerde input lag yapıyor. Böyle bir yöntem çözer olayı zaten.Tüm çözümleri denedim olmadı. Ayrıca DX11'de oyun aşırı kasıyordu. Hiç de geçmediği için iade ettim ve NVIDIA aldım. Şu anda oyunu sorunsuz oynuyorum.
Ek: Hocam bu konuyu Reddit'te zaten direkt yazdığınız gibi yazıyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam kartı ortalama 5-10 gün arası deneyim ettim. Kart direkt olarak alınmaz. 7xxx serisi belki düşünülebilir. Elime geçmediği için ılımlı yaklaşıyorum. Ancak dediğim gibi AMD kart almak %10-12.5 arası kullanıcı kesmi için kumar.
Eğer Nvidia 5000 serisine özel AFMF 2 tarzı bir şey getirirse büyük eleştiriler yiyecek.Hocam kartı ortalama 5-10 gün arası deneyim ettim. Kart direkt olarak alınmaz. 7xxx serisi belki düşünülebilir. Elime geçmediği için ılımlı yaklaşıyorum. Ancak dediğim gibi AMD kart almak %10-12.5 arası kullanıcı kesmi için kumar.
Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam bu arada ben sadece Witcher 3'te denemedim. CP77'de de denedim. Ortalama 80FPS aldığım bir bölgede deneyim ettiğimde yine aynı sorunları yaşadım.Ben de deneyenlerin çözümlerini aktardım. Büyük ihtimalle FPS monitör hz.'sini geçiyor ve yapay karalerde input lag yapıyor. Böyle bir yöntem çözer olayı zaten.
Ek: Evet, CDPR en sevdiğim yapımcı.
Eğer NVIDIA 5000 serisine özel AFMF 2 tarzı bir şey getirirse büyük eleştiriler yiyecek.
Zaten onu getirmezler. NVIDIA tekel ama geri zekalı değil. Ancak benim beklediğim teknoloji VRAM'leri efektif kullanabileceğim aracı. O gelirse üstüne Linux'a da gelirse harika olur!
Monitörün 400hz değilse 400 FPS'de AFMF'de sorun yapması normal.Keşke çalışsaydı.
AFMF 2'yi adamakıllı kullanamıyorsun. Ghosting ve kasma sorunu oluşturuyor. RX 6600XT'de denediğimde Witcher 3'te 200FPS aldığım için açtım. 400FPS yaptı ancak ekranda titreme, Ghosting ve kasma sorunu oluşturdu. Bu herifler adamakıllı bir şey yapsa binadan atlayacağım.
Ek: Haklısınız. Ancak bildiğim kadarıyla AFMF 2'den daha iyi bir teknolojiyi NVIDIA geliştiriyor.
Bana AMD'nin tek bir artısını ABD tarafı ve Avrupa tarafı için say. (Öyle bir artı yok.)
Geraltın kılıcı
Üstün
Monitörüm 165Hz olduğu için 82FPS'e sabitleyerekde denedim olmadı. CP77'de 80FPS aldığım bir bölgede test ettim. Bu durumda sorunun oluşmaması lazımdı.Monitörün 400hz değilse 400 FPS'de AFMF'de sorun yapması normal.
-Daha ucuz fiyat. (Mesela en basitinden daha güçsüz 4070S düzgün tasarımı 600 dolardan başlıyor, 4070 Ti ise 720 dolar. En iyi tasarımlardan olan XFX Merc GRE ise 550 dolar. TR'de de 5-6 lira daha ucuz en az. Saçma tasarımları dahil etmiyorum.)Bana AMD'nin tek bir artısını ABD tarafı ve Avrupa tarafı için say. (Öyle bir artı yok.)
-Daha yüksek kas gücü.
-VRAM cimriliği yok. (Ehe ehe TSMC zam yaptı diyen diğer arkadaşa gelsin bu, TSMC'nin zammı herkese.)
-AFMF 2 şu anlık rakipsiz.
Al sana artı. 4.5 yıldır RT karta sahibim, sadece ve sadece 1 oyunda RT kullandım. Raster performansına baktığın sürece seçimin açık zaten, yok RT yok DLSS yok FG senin verdiğin örnekle tek katlı pastayı süsleme ve kremalarla çift katlı gibi göstermekten ibaret. Pastanın kendisi iyi olmadığı sürece kremasının iyi olmasının bir manası yok.
Arkadaşlar AMD GPU'lar bizim gibi ülkeler için mükemmel. Ve Linux kullanıcıları içinde iyi. Çekilmesi kötü yani. Ama umarım ben RX 7700 XT alabilirim. Yavaştan NVMe SSD ile sistemi toplamaya hazırlanıyorum.
AFMF2 için beta sürücüsünü indirmiştim AFMF'1 de düzgün çalışmayan bazı oyunlarda denemiştim düzgün çalışıyordu ama hala düzeltemedikleri oyunlar var muhtemelen. Henüz resmi olarak çıkmadı çünkü.Monitörüm 165Hz olduğu için 82FPS'e sabitleyerekde denedim olmadı. CP77'de 80FPS aldığım bir bölgede test ettim. Bu durumda sorunun oluşmaması lazımdı.
Geraltın kılıcı
Üstün
AFMF2 için beta sürücüsünü indirmiştim AFMF'1 de düzgün çalışmayan bazı oyunlarda denemiştim düzgün çalışıyordu ama hala düzeltemedikleri oyunlar var muhtemelen. Henüz resmi olarak çıkmadı çünkü.
AFMF 1 ve 2'de denedim zaten.
-Daha ucuz fiyat. (Mesela en basitinden daha güçsüz 4070S düzgün tasarımı 600 dolardan başlıyor, 4070 Ti ise 720 dolar. En iyi tasarımlardan olan XFX Merc GRE ise 550 dolar. TR'de de 5-6 lira daha ucuz en az. Saçma tasarımları dahil etmiyorum.)
-Daha yüksek kas gücü.
-VRAM cimriliği yok. (Ehe ehe TSMC zam yaptı diyen diğer arkadaşa gelsin bu, TSMC'nin zammı herkese.)
-AFMF 2 şu anlık rakipsiz.
Al sana artı. 4.5 yıldır RT karta sahibim, sadece ve sadece 1 oyunda RT kullandım. Raster performansına baktığın sürece seçimin açık zaten, yok RT yok DLSS yok FG senin verdiğin örnekle tek katlı pastayı süsleme ve kremalarla çift katlı gibi göstermekten ibaret. Pastanın kendisi iyi olmadığı sürece kremasının iyi olmasının bir manası yok
-ABD ve Avrupa tarafında daha ucuz değil. İndirimlerde ucuzluyor o kartlar ve yine alınmıyor.
- Kas gücü anlamında -10FPS kastan feragat edip +50-60FPS alıp. Üstüne ghosting ve ekranda karıncalanma sorunu yaşamamak varken AMD'yi kim ne etsin?
- VRAM konusunda hak veriyorum. Ancak şunu da belirteyim: NVIDIA düşük VRAM'i daha efektif bir teknoloji yaparak daha iyi kullanılması için şu anda araç geliştiriyor. Yani AMD gitsin 7600XT gibi 2K'da bile yetersiz bir karta 16GB VRAM koysun. La 7700XT neden 12GB?
- AFMF 2 teknik olarak rakipsiz sayılır. Ancak DLSS 3 yeni çıkan neredeyse tüm oyunlarda olduğu için rakibi sayılır. Ayrıca AFMF'nin hala sorunları var. Umarım AFMF 3'ü düzgün çıkartırlar. Ben AFMF 2 yüzünden RX 6600XT aldım mesela. Şu anda iade ettim.
Bonus: AMD'yi tek sevdiğim nokta Linux'a ciddi manada destek sağlamaları. Hatta AMD kartlar Linux'ta net bir şekilde daha iyi çalışıyor. Eğer kullandıysanız bilirsiniz zaten. Bu sebeple AMD'yi sadece Windows gibi bir işletim sistemine sürücü oluşturmadığı için tebrik ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: