AMD kartlar iyidir bayağı. F/P ve Nvidia'yı saf güçte hem para olarak saf dışı bırakıyor hem de performans olarak.

DLSS3 ve Ray Tracing'de yeri öpüyor o kadar. AFMF 2 gelişirse bu da sorun olmayacak. Çünkü her oyunda FPS artıyor yanlış bilmiyorsam. AMD kökten bitiriyor olayı yani.

Nvidia'da 5000 kartlara özel bu özelliği getirir. Çünkü tekelci kafasında firma biraz. Kullanıcılar sağolsun. Bugün fanboylar yüzünden durum böyledir.

Bu tür saçmalık ötesi "fanboy" tartışmalarının döndüğü konulara asla yazmazdım ama haftalardır dönen bu konular için birkaç bir şey söylemek istiyorum.

Buyurun okuyun;

Buraya bir açıklık getirmek isterim; Nvidia'nın 3000 serisinde yaptığı saçmalık ötesi watt tüketimlerini de kabul dilemez bulmuştum ve hala buluyorum.

Adamlar babalarının keyiflerine VRAM da kısıtlamaya gitmiyor.

AMD çekilirse, Nvidia tekel olacakmış, yok ya? Nvidia zaten tekel, bunun farkında değil misiniz?

Pazarın %80-88'ini tutan bir şirkete tekel değildir ama AMD çekilirse tekel olacak demek ne demek anlamıyorum, şirket zaten tekel oldu, olacak diye bir şey yok.

Her ne hikmetse Nvidia'yı suçluyor ama kimse fiyatlandırma noktasında dolar kuru, satıcıların fiyatlandırması, vergiler vb. konuları hiç konuşmuyor, pahalıysa Nvidia'nın suçudur, muhteşem mantık. Kimse TSMC'nın wafferlara yaptığı %25-30'luk zammın ya da dünyada ortaya çıkmaya başlayan ekonomik sorunların buna sebep oluşuyla ilgilenmiyor. Nvidia zam yaptı! Evet, Nvidia babasının keyfine zam yapıyor ya da 50-100 dolar fiyat farkıyla çıkıyor. Tabii ki bunun yanında üründe kullanılan parçaların pahalı olması ya da verilen AR-GE hizmetlerinin ürünlerinin fiyatı artırdığını düşünmüyor. Tek bir pencereden bakarsak doğru sonuca ulaşamayız. Tabii ki Nvidia'nın karşısında ciddi bir rakip olsaydı bu fiyatlar daha da düşük olabilirdi.

Ben de AMD'nin çekilmesini istemiyorum (zaten çekilmiyorlar, sadece üst segmentte değil pazar payının yüksek olduğu bölümde yarışa devam edecekler) tam aksine daha da güçlü gelmelerini istiyordum. 6000 serisi ile ortaya konan başarı ile 7000 serisinde AMD "comeback" yapacak diyordum ki bir bakıyorum 7000 serisi hüsran oldu, kimse kusura bakmasın beklediğim "comeback" bu değildi. Her segmentin her kulvarında Nvidia ile başa baş bir rekabet görmek istiyordum ama bu olmadı.

NOT: Hiçbir firmanın fanboyu değilim, bugün AMD en iyisini yapsın gider onu alırım. Firmaların yanlışlarını görmek, eleştirmek yerine firmayı savundukça daha çok böyle saçma şeyler görürüz.

Konunun kaynağı:

AMD, FSR'ı, AFMF'i ve diğer pasta süsü teknolojilerini geliştirmezse AMD almak boş demektir.

Keşke çalışsaydı.

AFMF 2 karsiligi Nvidia'da yok ama. Cok buyuk eksi bu.
AFMF 2'yi adamakıllı kullanamıyorsun. Ghosting ve kasma sorunu oluşturuyor. RX 6600XT'de denediğimde Witcher 3'te 200FPS aldığım için açtım. 400FPS yaptı ancak ekranda titreme, Ghosting ve kasma sorunu oluşturdu. Bu herifler adamakıllı bir şey yapsa binadan atlayacağım.

Ek: Haklısınız. Ancak bildiğim kadarıyla AFMF 2'den daha iyi bir teknolojiyi NVIDIA geliştiriyor.

Evde pasta alındığında da sadece toppingini yiyip bırakıyorsun galiba.
Bana AMD'nin tek bir artısını ABD tarafı ve Avrupa tarafı için say. (Öyle bir artı yok.)

Keşke çalışsaydı.

Afmf 2'yi adamakıllı kullanamıyorsun. Ghosting ve kasma sorunu oluşturuyor. RX 6600XT'de denediğimde Witcher 3'te 200FPS aldığım için açtım. 400FPS yaptı ancak ekranda titreme, ghosting ve kasma sorunu oluşturdu. Bu herifler adamakıllı bir şey yapsa binadan atlayacağım.

Ek: Haklısınız. Ancak bildiğim kadarıyla afmf 2'den daha iyi bir teknolojiyi NVIDIA geliştiriyor.

Bana AMD'nin tek bir artısını ABD tarafı ve Avrupa tarafı için say. (öyle bir artı yok.)

Witcher 3 gibi bir oyunda 200 FPS almayı nasıl başardın? 90 FPS üstünü göremiyorum pek. Pek çok oyunda açtım bu teknolojiyi ama ne titreme ne de pır pır sorununu hiç yaşamadım W3 hariç.

AFMF 2'yi adamakıllı kullanamıyorsun. Ghosting ve kasma sorunu oluşturuyor. RX 6600XT'de denediğimde Witcher 3'te 200FPS aldığım için açtım. 400FPS yaptı ancak ekranda titreme, Ghosting ve kasma sorunu oluşturdu. Bu herifler adamakıllı bir şey yapsa binadan atlayacağım.

Ek: Haklısınız. Ancak bildiğim kadarıyla AFMF 2'den daha iyi bir teknolojiyi NVIDIA geliştiriyor.
Ghosting'e ve titremeye çözüm;
-> Vsync'yi zorla açık tut.
-> Amd Chil ile FPS'i, Monitör Hz değerinin yarısına sınırla.

Böylelikle oyun Monitör Hz değer ile aynı FPS'si verir ve yağ gibi akıcı olur.

Ghosting'e ve titremeye çözüm;
-> Vsync'yi zorla açık tut.
-> Amd Chil ile FPS'i, Monitör Hz değerinin yarısına sınırla.

Böylelikle oyun Monitör Hz değer ile aynı FPS'si verir ve yağ gibi akıcı olur.
Tüm çözümleri denedim olmadı. Ayrıca DX11'de oyun aşırı kasıyordu. Hiç de geçmediği için iade ettim ve NVIDIA aldım. Şu anda oyunu sorunsuz oynuyorum.

Ek: Hocam bu konuyu Reddit'te zaten direkt yazdığınız gibi yazıyorlar.

Ek: Yaşadığım sorunu 6700 ve üzeri ekran kartı bulunan çok az kullanıcı yaşamış. RX 6600 kullananların bir kısmında da aynı sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör: