Bu tür saçmalık ötesi "fanboy" tartışmalarının döndüğü konulara asla yazmazdım ama haftalardır dönen bu konular için birkaç bir şey söylemek istiyorum.
Buyurun okuyun;
Buraya bir açıklık getirmek isterim; Nvidia'nın 3000 serisinde yaptığı saçmalık ötesi watt tüketimlerini de kabul dilemez bulmuştum ve hala buluyorum.
Adamlar babalarının keyiflerine VRAM da kısıtlamaya gitmiyor.
AMD çekilirse, Nvidia tekel olacakmış, yok ya? Nvidia zaten tekel, bunun farkında değil misiniz?
Pazarın %80-88'ini tutan bir şirkete tekel değildir ama AMD çekilirse tekel olacak demek ne demek anlamıyorum, şirket zaten tekel oldu, olacak diye bir şey yok.
Her ne hikmetse Nvidia'yı suçluyor ama kimse fiyatlandırma noktasında dolar kuru, satıcıların fiyatlandırması, vergiler vb. konuları hiç konuşmuyor, pahalıysa Nvidia'nın suçudur, muhteşem mantık. Kimse TSMC'nın wafferlara yaptığı %25-30'luk zammın ya da dünyada ortaya çıkmaya başlayan ekonomik sorunların buna sebep oluşuyla ilgilenmiyor. Nvidia zam yaptı! Evet, Nvidia babasının keyfine zam yapıyor ya da 50-100 dolar fiyat farkıyla çıkıyor. Tabii ki bunun yanında üründe kullanılan parçaların pahalı olması ya da verilen AR-GE hizmetlerinin ürünlerinin fiyatı artırdığını düşünmüyor. Tek bir pencereden bakarsak doğru sonuca ulaşamayız. Tabii ki Nvidia'nın karşısında ciddi bir rakip olsaydı bu fiyatlar daha da düşük olabilirdi.
Ben de AMD'nin çekilmesini istemiyorum (zaten çekilmiyorlar, sadece üst segmentte değil pazar payının yüksek olduğu bölümde yarışa devam edecekler) tam aksine daha da güçlü gelmelerini istiyordum. 6000 serisi ile ortaya konan başarı ile 7000 serisinde AMD "comeback" yapacak diyordum ki bir bakıyorum 7000 serisi hüsran oldu, kimse kusura bakmasın beklediğim "comeback" bu değildi. Her segmentin her kulvarında Nvidia ile başa baş bir rekabet görmek istiyordum ama bu olmadı.
NOT: Hiçbir firmanın
fanboyu değilim, bugün AMD en iyisini yapsın gider onu alırım. Firmaların yanlışlarını görmek, eleştirmek yerine firmayı savundukça daha çok böyle saçma şeyler görürüz.
Konunun kaynağı:
AMD kendine çeki düzen vermediği sürece alınmaması taraftarıyım.
-Bir ray tracing ya da path traycing açayım diyorsun, AMD kartlar "fener görmüş tavşana dönüşüyor" yani RT ve PT performansları berbat.
-Hala daha bitmeyen sürücü sorunları ile kullanıcılar baş başa bırakılıyor. Evet, sürücü sorunu hep olabilir bu normaldir ama "be arkadaş" her sürümde mi bir sorun çıkar? Bu insanlar sürekli DDU ile sürücü kaldırıp yüklemek zorunda mı?
-DLSS 3 FSR 3 arasında hala daha ciddi farklar var. Evet, FSR 3'ün güzel yanı Nvidia 3000 serisine de destek veriyor, buna bir sözüm yok. Ama milletin "inatla"...