Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abi ben olayı bir türlü anlamadım.

AMD tarafından, NVIDIA'ya göre aynı segmente donanım özellikeleri daha iyi. Mesela bant genişliği yüksek, VRAM yüksek, tera flops değeri yüksek, daha iyi GPU çekirdekleri var ama sürücüden kaybediyorlar galiba.

Troll gibi geliyor bu konular bana artık, ya ben aşırı şanslıyım ki bende bu sorun yok ya da bu kullanan arkadaşların kartları berbat bir şekilde üretilmiş de bu sorunlar başlarına geliyor.

Troll gibi geliyor bu konular bana artık, ya ben aşırı şanslıyım ki bende bu sorun yok ya da bu kullanan arkadaşların kartları berbat bir şekilde üretilmiş de bu sorunlar başlarına geliyor.

3 tane AMD ekran kartı kullandım, 3'ü de NVIDIA stabilliğini vermedi bana :)

Bir zamanlar işlemci kısmında da AMD çöp deniliyordu, şu an da ezeli rakibi olan Intel'i darma duman etmekle kalmadı, güncel olarak durum tam ne bilmiyorum ama iflasa kadar getirdi. Ekran kartı sektöründe karşısında temelini sağlam atmış ve Intel gibi ciddi hatalar yapmayan bir firma varken nasıl bu kadar kolay bir şekilde yükselip NVIDIA'yı Intel gibi deşmesini bekliyorsunuz anlamıyorum. AMD olmasa şu an hem Intel'e hem de NVIDIA'ya muhtaçtık. Adamlar ayrıca FSR4, red stone gibi teknolojilerle bu yıl itibari ile yavaş yavaş toparlanmaya başladılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim AMD GPU'lar ile deneyimim sınırlıydı. Nvidia ile de öyle :D. AMD GPU'ları olarak aşağıdakileri kullandım;

RX Vega 8 (masaüstü işlemci iGPU 2018 - 2019 üretim),
RX Vega 6 (laptop işlemci iGPU 2022 üretim),
R7 M440 (laptop harici GPU 2015-2016 üretim)

Hiçbir sorun yaşamadım. Sürücü sorunu falan hiçbir şey. Oyun performansında da bir sorun yoktu. Gücü neyse oydu yani.

Benim yaşadıklarım bunlar. Bilin! Bilin! Haydi tahminde bulunun AMD ustaları! Tahmin edin neden bunları yaşadım! Sizin için 2 şık vereceğim! Bu arada bilin istiyorum Trex devrinden kalan sürücüleri onlarca defa kurdum. :şaşırmış::olamaz:

-Ben ekran kartını kullanmayı bilmiyorum?
-AMD driver sorunlarını çözemedi...Töbe AMD Tabii ki de çözdü.

Çok istiyorsan vereyim benim NVIDIA kartı, güzel güzel kullan.

Nvidia sorunsuz mu yazanlara söylüyorum. Bunu birkaç kez yine söyledim. Sadece oyun için AMD alınabilir mi? Evet alınabilir. Ancak, evet, Nvidia sorunsuz.

Bu söyleyeceğimi de tekrar ediyorum. 32 yaşındayım, şurada daha o zamanlar doğmamış arkadaşlar varken ben Nvidia kullanıyordum, halen de Nvidia kullanıyorum. Bir kere mavi, siyah ekran almadım. Bir kez PC reset atmadı.

Nvidia ile sorun yaşayanlar da kendileri sorun yaşamaya zorluyor. Smooth motion çıkmış mesela, yok oyundan atıyor yok şu yok bu. Sadece RDR2 ve TLOU oyunlarında deniyorlar.

Israrla söylüyorum, Nvidia benim için %100, diğer insanlar için de %95 sorunsuzdur.

Bir servete mal olsa da AMD işlemciden cukkaladığı paralarla GPU yazılımına önem vermezse Nvidia almaya devam edeceğiz. 32K'ya 9070 XT alana kadar, borca girin, aç kalın makarna yiyin ama 5070 Ti alın.

NVIDIA'nın stabilliği nedir sana göre? Sadece "driver" mı?

Şunu düşün, 3000 liraya kart alıyosun örneğin 580 ve 1050 Ti. Sırf driverdan dolayı o kadar FPS'i kaybetmeye göze alır mısın?

1756582941612.webp

Ya hayır geç orasını NVIDIA denen çöp firma driver güncelleyerek FPS oranını şu şekil düşüren bir firma, ben o kadar konu açtım 1 tane NVIDIA sorunu çözen olmadı ama yok sıra gömmeye gelince AMD gömerler, çok seviyorlarsa çözsünler artık sorunlarımı.

NVIDIA'nın stabilliği nedir sana göre? Sadece "driver" mı?

Şunu düşün, 3000 liraya kart alıyosun örneğin 580 ve 1050 Ti. Sırf driverdan dolayı o kadar FPS'i kaybetmeye göze alır mısın?
Aynen. Ray Tracing diyorlar ama açınca kasıyor Nvidia'da da. DLSS Upscale açman lazım. O da görüntüyü bozuyor. Düşük FPS'de Frame Gen açarsan (ya da Smooth Motion), o da işe yaramıyor daha kötü oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.