Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen. Ray Tracing diyorlar ama açınca kasıyor NVIDIA'da da. DLSS Upscale açman lazım. O da görüntüyü bozuyor. Düşük FPS'de Frame Gen açarsan (ya da Smooth Motion), o da işe yaramıyor daha kötü oluyor.

Kas gücü olmayan kartlara teknoloji doldurup sahte görüntü ile akıcı olmayan deneyim sundukları için NVIDIA övüyorlar. :)

Abi ben olayı bir türlü anlamadım.

AMD tarafından, Nvidia'ya göre aynı segmente donanım özellikeleri daha iyi. Mesela bant genişliği yüksek, VRam yüksek, tera flops değeri yüksek, daha iyi GPU çekirdekleri var ama sürücüden kaybediyorlar galiba.
Evet sürücüden dolayı Nvidia seçenlerde az değil.

NVIDIA'nın stabilliği nedir sana göre? Sadece "driver" mı?

Şunu düşün, 3000 liraya kart alıyosun örneğin 580 ve 1050 Ti. Sırf driverdan dolayı o kadar FPS'i kaybetmeye göze alır mısın?

Fosil kartlarla gelmeyin bana. Ayrıca biraz FPS farkını daha yüksek sorunlu bir karta tercih ederim kimse kusura bakmasın. RX 6900 XT'de kuıllandım uzun süre boyunca, RX 6700 XT ve RX 7800 XT'de, 2 tane RTX 3070 ve RTX 3090'da. Ne olursa olsun NVIDIA saçma sapan hatalar ile beni yarıyolda bırakmadı.

AMD'nin yazılımı ile alakalı neredeyse 3 yıldır sorun yaşamıyorum. Birkaç oyun ve basit işler dışında bir şey yapmıyorum yayın vs işine girmiyorum mesela :) Her zaman en güncel sürücüyü kullanırım hiç sorun yaşamadım. Ama hotspot sıcaklığı konusunda katılıyorum. Ekran kartlarında genel olarak sıcaklık sorunu var. RX 6600 100W kartı örnek göstermeyin. RX 7800XT RX 7900XTX RX 9070XT hotspot sıcaklıkları aşırı yüksek. Bu durumu bence çözemiyor sebebini satıcılara bağlayabilirsiniz kartı soğutma çözümünü ASUS, Gigabyte gibi firmalar yapıyor vs ama aynı ekran kartların NVIDIA halefilerinde ben bu kadar sıcaklık sorunu yaşamadım. Herhangi bir ekran kartındaki 90 derece ve hotpsot değeri bence kabul edilemez. Ben o sıcaklığı görmeyi kesinlikle sevmiyorum.

Oyun firmaları yok DLSS yok o yok bu bunları koymasa oyunlarına bak bakalım kimler AMD'ye geçmeye başlayacak.

Ekim ayında işlemci değişiyorum, anında NVIDIA kartımı satıp AMD'ye geçeceğim.

Herkese diyorum gelin benim NVIDIA kartı alın eşit güçte veya daha güçlü bir kartla takas edelim üzerini vereyim diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekim ayında işlemci değişiyorum, anında NVIDIA kartımı satıp AMD'ye geçeceğim.

Herkese diyorum gelin benim NVIDIA kartı alın eşit güçte veya daha güçlü bir kartla takas edelim üzerini vereyim diye.
Ben de biraz para biriktirim. DDR 5 sisteme AMD GPU ile geçeceğim. Kardeşime de bu DDR 4 sistemi, yarı fiyatına satarım.

Ben de biraz para biriktirim. DDR 5 sisteme AMD GPU ile geçeceğim. Kardeşime de bu DDR 4 sistemi, yarı fiyatına satarım.

Yurt dısına cıkınca yapacagim ilk is gidip 9070XT almak olacak, cikarsa 9080XT. NVIDIA'nın eski kartlarını Apple gibi yavaşlatmasını göze alamam.

Yurt dısına cıkınca yapacagim ilk is gidip 9070XT almak olacak, cikarsa 9080XT. NVIDIA'nın eski kartlarını Apple gibi yavaşlatmasını göze alamam.

Ben eski kafacıyım, 6000 serisi üstü fiyasko.
Zaten her şeye yeten kartlar, 5090 ve 4090 gibi kartlara oyun anlamında ne gerek var? Bence yok.

Ben eski kafacıyım, 6000 serisi üstü fiyasko.
Zaten her şeye yeten kartlar, 5090 ve 4090 gibi kartlara oyun anlamında ne gerek var? Bence yok.

Alacagim kart en az 6-7 yıl benimle olacak 6000 serisi sıktı artık daha ustu lazım : D Şaka maka okuduğum bölüm ile alakalı gerekiyor bu kadar güç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.