Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nvidia sorunsuz mu yazanlara söylüyorum. Bunu birkaç kez yine söyledim. Sadece oyun için AMD alınabilir mi? Evet alınabilir. Ancak, evet, Nvidia sorunsuz.

Bu söyleyeceğimi de tekrar ediyorum. 32 yaşındayım, şurada daha o zamanlar doğmamış arkadaşlar varken ben Nvidia kullanıyordum, halen de Nvidia kullanıyorum. Bir kere mavi, siyah ekran almadım. Bir kez PC reset atmadı.

Nvidia ile sorun yaşayanlar da kendileri sorun yaşamaya zorluyor. Smooth motion çıkmış mesela, yok oyundan atıyor yok şu yok bu. Sadece RDR2 ve TLOU oyunlarında deniyorlar.

Israrla söylüyorum, Nvidia benim için %100, diğer insanlar için de %95 sorunsuzdur.

Bir servete mal olsa da AMD işlemciden cukkaladığı paralarla GPU yazılımına önem vermezse Nvidia almaya devam edeceğiz. 32K'ya 9070 XT alana kadar, borca girin, aç kalın makarna yiyin ama 5070 Ti alın.
@Recep Baltaş hocanın RX 9070 XT deneyimi bile her şeyi anlatıyor maalesef.

Black Wukong 4K Ultra RT maksimum ayarlarda saf performansta RTX 5090 aldığı FPS değeri aslında nasıl bir kart olduğunu gösteriyor. @Zeitnot

Black Wukong 4K Ultra RT maksimum ayarlarda saf performansta RTX 5090 aldığı FPS değeri aslında nasıl bir kart olduğunu gösteriyor. @Zeitnot

Evet ama gerek olduğunu düşünmüyorum.
Arada kayda değer bir performans farkı olamamasına rağmen 4090'dan 175W daha fazla güç çekip %20 gibi bir fark sunuyor.

Biraz abarti. En iyisi 4070, 5070 serisi ya da AMD muadili alinmali. Cunku abarti yani. 4K pahaliya patlar, ev parasi. Zaten kullanan cok yok.
4K yı 4070 ile oynuyorum. RT açmayınca dlss p ve fg ile gayet akıcı. En zorlayıcı oyunlardan Hogwards Legacy oynadım sıkıntı yok. Oyunun kendisinde lumen varsa da ultra değil high'da oynuyorum. 4K da orta ayarda oynamak bile 2K ultradan daha iyi görüntü veriyor. 4k yı gözünüzde bu kadar büyütmeyin.

Ben AMD'nin ekran kartı tarafına gereken önemi verdiğini düşünmüyorum. Hani bir şeyler yapıyorlar ama sırf yaptık demek için yapılıyor gibi. İşlemci tarafında bir problem çıksa stutter ya da farklı bir problem AMD mühendisleri tarafından Bios'tan bazı ayarları değişmenizi söylüyorlar ve %90 bu problem çözülüyor. Ama ekran kartı tarafında böyle bir destek görmedim AMD'den. Ya da denk gelmedim.

4K yı 4070 ile oynuyorum. RT açmayınca dlss p ve fg ile gayet akıcı. En zorlayıcı oyunlardan Hogwards Legacy oynadım sıkıntı yok. Oyunun kendisinde lumen varsa da ultra değil high'da oynuyorum. 4K da orta ayarda oynamak bile 2K ultradan daha iyi görüntü veriyor. 4k yı gözünüzde bu kadar büyütmeyin.
60-70 verirse, Frame Gen ya da digerleri kurtarir, 120'ye atariz.

Evet ama gerek olduğunu düşünmüyorum.
Arada kayda değer bir performans farkı olamamasına rağmen 4090'dan 175W daha fazla güç çekip %20 gibi bir fark sunuyor.

%30 daha fazla güç tüketip %20 daha fazla FPS veriyor dikkatinizi çekerim. Yani verimlilik düşününce RTX 4090 o TDP erişebilse aynı belki daha yüksek FPS değerini verebilecek zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.