Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Caner Uncu dostum, yorumları okumaya pek vaktim yok da sorunun ne olduğunu anlayamadım.
Hocam çok kısa özet geçeyim: AMD ekran kartlarıyla oyunlarda takılma sorunu yaşıyoruz. Bu forumdaki birkaç arkadaş da bu sorunu NVIDIA karta geçerek çözdü. DartVader1 kullanıcı adlı şahıs da bizim PC toplamayı bilmediğimizi, sorunun ekran kartında olmadığını iddia ediyor.

115W güç tüketimi farkı var. PSU'dan kaynaklı bir sorun olabilir diye bir düşünmedim değil.
Yanlış hatırlamıyor isem farklı PSU ile de denemişti kendisi hocam ama PSU kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum, bendeki RX 6600 de 100W limitli, 550W PSU mevcut. İyi de bir PSU, kötü olsa olabilir diyeceğim ama...

Hocam çok kısa özet geçeyim: AMD ekran kartlarıyla oyunlarda takılma sorunu yaşıyoruz. Bu forumdaki birkaç arkadaş da bu sorunu NVIDIA karta geçerek çözdü. Dartvader1 kullanıcı adlı şahıs da bizim PC toplamayı bilmediğimizi, sorunun ekran kartında olmadığını iddia ediyor.

Yanlış hatırlamıyor isem farklı PSU ile de denemişti kendisi hocam ama PSU kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum, bendeki RX 6600 de 100W limitli, 550W PSU mevcut. İyi de bir PSU, kötü olsa olabilir diyeceğim ama...

İsterse 10k fiyattaki PSU olsun her üründe sorun çıkabilir. Kronik bir sorun olsaydı eğer RX 6600 XT de bu sorunu yaşardım. Bilerek RX6000 serisinden örnek verdim ki eşit olsun diye. RX570 kullandım onda da stuttering sorunu yoktu. Her zaman en güncel driver, BIOS ve chipseti kullanıyorum.

Donanımsal olsa zaten ilk aldığım zaman sorun yaşardım. Yazılımsal olsa diyeceğim her driver güncellemesini de yapıyordum. Yine karşılaşmam gerekirdi. Üst üste 2 kartta da sorun yaşamamam aynı RX 6700 XT ile sorun yaşamış arkadaş gibi tesadüf olamaz. Bozuk kart sorunsuz çalışmayacağına göre. 6700XT kullanan arkadaşın sisteminde/ekran kartında sorun olması daha yüksek ihtimâl.

Hocam çok kısa özet geçeyim: AMD ekran kartlarıyla oyunlarda takılma sorunu yaşıyoruz. Bu forumdaki birkaç arkadaş da bu sorunu NVIDIA karta geçerek çözdü. Dartvader1 kullanıcı adlı şahıs da bizim PC toplamayı bilmediğimizi, sorunun ekran kartında olmadığını iddia ediyor.

Benim de sistem bileşenlerim kaliteli olmasına rağmen stutter benzeri sorunlar ile boğuşuyorum, sırf sorun yaşadım diye sorunun sebebi ilan ediliyorum. :D

İsterse 10k fiyattaki PSU olsun her üründe sorun çıkabilir. Kronik bir sorun olsaydı eğer RX 6600 XT de bu sorunu yaşardım. Bilerek RX6000 serisinden örnek verdim ki eşit olsun diye. RX570 kullandım onda da stuttering sorunu yoktu.

Bende RX 570 kullandığımda sorun yaşamadım ama yaşayan kullanıcıların yoğunlukta olduğunu görmezden gelmedim.

Adama ekran kartı değiştirince sorun çözüldü diyoruz, hâlâ sisteminiz sorunlu, siz sistem toplamayı bilmiyorsunuz diyor... Recep Baltaş kalk, büyüğün geldi. Karşınızda Türkiye'nin en iyi PC toplayıcısı dartvader1!

+PC toplamadım, hazır sistem aldım.
-Sen PC toplamayı bilmiyorsun, Windows'u tersten kurmuşsun! DDU ile sürücüyü kaldır yeniden kur. Senin PSU bozuktur!

Siz sorun yaşamışsınız, sorunu çözemeyince NVIDIA karta geçmişiniz sorununuz çözülmüş hayret.

Ben RX 6600 ile yaşıyorum. Konuda ilk sayfalarda bir kullanıcı 6650 XT ile takılma sorunu yaşadığını belirtmiş. RX 6700/XT kartlarla takılma sorunu yaşayan bir kullanıcı var görselini paylaştığım. Onun dışında 6600 XT ve 7700 XT ile bu sorunu yaşayan kullanıcı mevcut forumda.

6600 XT, 6700, 6700 XT, 7700 XT kullanan forumdaki kişiler, NVIDIA ekran kartı satın alıp sorunu çözdü.

Bende RX 570 kullandığımda sorun yaşamadım ama yaşayan kullanıcıların yoğunlukta olduğunu görmezden gelmedim.

Benim yazdığım önceki mesajı okursanız NVIDIA'nın AMD'den 5 kat gömlek daha üstün olduğunu belirttim. AMD de sorun yaşayanlar çok daha fazla. Belirgin bir farkla hem de. İnkâr etmiyorum. Sadece bozuk kart satmadıklarını söylüyorum. AMD GPU'yu 3 yıl kullandım pişman etmedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.