Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam "AMD sorunsuzdur." diyen çoğu kişiye bazı DX9 ve DX11 oyunlarında sorun olduğunu anlatamıyorum. Adamlar yazılımsal olarak o oyunları desteklemedikleri için slutter sorunu oluşuyor. RX 6800'lü arkadaşta denedi ve aynı sorunu yaşadı.

Witcher 3 Next gen Update öncesi RX 6600 XT ile bitirdim sorun yaşamadım. Oyunda o sıralar 120-130 saatim vardı. Oyun DX11 miydi o zamanlar hatırlamıyorum. Next gen Update çıktığında oyunun optimizasyonu bozuktu. Oyundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.

@Caner Uncu, hiçbir kartta sorun yaşanmayacağının garantisi verilemez ama şu söylenebilir: RX 6600 ve sonrası kullanılabilir. Sorun yaşanması ya da yaşanmaması da şans işi. Uzun yıllardır AMD kart kullandım. Kendim hâlâ da kullanıyorum. Bir sorununu görmedim.

Witcher 3 Next gen Update öncesi RX 6600 XT ile bitirdim sorun yaşamadım. Oyunda o sıralar 120-130 saatim vardı. Oyun DX11 miydi o zamanlar hatırlamıyorum. Next gen Update çıktığında oyunun optimizasyonu bozuktu. Oyundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Kartı 1 ay önce almıştım iade ettim. Yani sorun yaşadığım zaman oyun düzgündü. Ayrıca FSR varsa DX11 değil ve Witcher 2'de mi bozuk?

Ek: Arkadaşım bir üründe bir sürü kullanıcı sorun yaşarken sen farklı oyunları oynadığın için sorun yaşamıyorsun diye kart "Sorunsuz." olmuyor. Adamlara sorunlarına söyleyelimki 8XXX serisinde bu sorunlar olmadan çıkartsınlar.

Hocam "AMD sorunsuzdur." diyen çoğu kişiye bazı DX9 ve DX11 oyunlarında sorun olduğunu anlatamıyorum. Adamlar yazılımsal olarak o oyunları desteklemedikleri için Slutter sorunu oluşuyor. RX 6800'lü arkadaşta denedi ve aynı sorunu yaşadı.
Bilemiyorum ben oynadığım hiçbir oyunda hiç sorun yaşamadım. Yaşayanlar elbet vardır. GTA5'de DX11 ile çalışıyor aynı şekilde o da sorunsuz bir şekilde oynuyorum. DX9 hangi oyunlarda vardır bilmiyorum bile en son CS:GO'da vardı sanırım.

Üstteki yorumları görüyorsunuz. @Caner Uncu
Sorun yaşadım diyenden çok sorun yaşamadım diyen var. Donanımsal/yazılımsal olsaydı bu kadar insan sorun yaşamadım veya az sorun yaşadım pişman etmedi demezdi.

Demokraside bile çoğunluk ne isterse o olur, biz çoğunluk olarak sorun yaşamadık diyoruz, yok biz sorun yaşadık biz haklıyız diyorlar hala.

Bilemiyorum ben oynadığım hiçbir oyunda hiç sorun yaşamadım. Yaşayanlar elbet vardır. GTA5'de DX11 ile çalışıyor aynı şekilde o da sorunsuz bir şekilde oynuyorum. DX9 hangi oyunlarda vardır bilmiyorum bile en son CS:GO'da vardı sanırım.
Hocam o zaman o oyunlara özel optimizasyon yapmışlar. Bize gereken optimize edilmemiş oyunlar. Mesela DX11 Witcher 3 veya Witcher 2.

Çoğu oyun motoru kutudan çıktığı gibi Linux'ta Vulkan'ı destekliyor. Windows sürümlerini DirectX yerine Vulkan ile çalıştırmak mümkün mü? Yoksa Windows'ta çoğu oyun moturu Vulkan desteği olmadan sadece DirectX API'leri ile mi gönderiyor? Eğer Vulkan destekliyorsa Stuttering sorunu yaşayanlar Vulkan deneyip sonuçlarını paylaşabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.