Aynen bıraksınlar, sonra Intel'in rezil Arc serisi kendi yerinde sayıklarken NVIDIA tekel olsun, hiçbir gelişme görmeyelim. Kas gücü ve VRAM eklemektense 50X MFG getirsinler, FPS'ler 1000 katına çıksın ama akıcılık sıfır kalmaya devam etsin. (!)

Çok mantıksız bir bakış açısı.
Harbi, 8 GB VRAM bile patlarken NVIDIA gitmiş 5000 serisine 8 GB VRAM koymuş. Sonra millete yapay zeka diye kakalıyorlar. Şimdi reklamla alakası yok diyorlar. Garip...

Bence ekran kartı işini bırakmalılar.
AMD'nin piyasada kalması rekabet ortamının kalması için şart. Eğer AMD de olmazsa NVIDIA tamamen istediği gibi at koşturur. Zaten xx90 serisinde at koşturuyor, bir de AMD de olmazsa xx70 ve xx60 serisi kartlarda da NVIDIA istediği gibi at koşturur.

O yüzden AMD'nin pazar payının çok düşük olması çok tehlikeli bir durum. Ekran kartı tarafında kesinlikle ciddi manada yönetimsel değişikliğe gitmeleri ve yapılanmaya gitmeleri gerekiyor.
Al işte. Hiç kullanmadığı, deneyimlemediği bir ürüne kafam kadar eleştirisel yorum yazmış... Hayırlı işler hocam.
AMD dahili GPU kullandım bu arada, Vega 7 idi.

Ayrıca doğruyu konuşuyoruz burada. Her zaman ucuz etin yahnisi yavan olur.

Haftalık AMD kötüleme başlığı açılmış.

"Bu tamamen AMD’nin suçu değil; Microsoft’un da hatası var. Fakat günün sonunda AMD kart kullanıp etkileniyorsam kimin suçlu olduğu umurumda değil."

Hani şu metin bile zihniyetinizi açığa çıkartıyor Windows'un ve diğer parça üreticilerin AMD kullanıcılarını düşünmeden çıkardıkları sürücüler ve donanımsal uyumsuzluk sebebiyle oluşan faktörlerden AMD'yi sorumlu tutmak çok garip eğer bu tür olayları hesaba katıp eleştiri yapacaksak NVIDIA ekran kartları yüzünden evinin yanma riski oluşan, eksik parça yolladığı binlerce, onbinlerce NVIDIA kullanıcısını düşününce ayda 2 dakika sürecek driver sil>tekrar yükle işlemi bence gayet insaflı.

30k'ya giriş seviye ya da 33k'ya üst segment 9070XT almak yerine 15k fazla verip aynı performansı alacağınız giriş seviye 5070Ti almakta özgürsünüz. AMD'nin 6000 serisinin pek bir alınabilirliği yoktu 7000 serisi fiyatı uygun olduğu durumlarda rekabetçi bir tercih olarak alınabilirdi. 9000 serisinde ise giriş-orta seviye için NVIDIA'nın güncel kartlarının alınmasının hiçbir sebebini göremiyorum. Sistemsel uyumluluk sorunları yaşayan dışında AMD kart almayan herkesin parasını çöpe attığını düşünüyorum.
O zaman @Recep Baltaş'ın bugün Techolay'da yüklediği videoda bahsettiklerini dinlemenizi öneririm: (Video zaman ayarlı)

Kendisi RX 9070 XT kullanıyor ve işin içinden birisi, dinlemenizi öneririm.

Sistemsel uyumluluk sorunları yaşayan dışında AMD kart almayan herkesin parasını çöpe attığını düşünüyorum.
Peki bu kadar AMD öneren Sosyal üyeleri neden aynı Recep Baltaş'ın da dediği gibi AMD ile sorun yaşanıp açılan konularda hiç gözükmüyor? Bir tek FehmiDogru.js AMD teknik destek konularına bakıyor, diğerleri ortada yok!

AMD'nin piyasada kalması rekabet ortamının kalması için şart. Eğer AMD de olmazsa NVIDIA tamamen istediği gibi at koşturur. Zaten XX90 serisinde at koşturuyor, bir de AMD de olmazsa XX70 ve XX60 serisi kartlarda da NVIDIA istediği gibi at koşturur.

O yüzden AMD'nin pazar payının çok düşük olması çok tehlikeli bir durum. Ekran kartı tarafında kesinlikle ciddi manada yönetimsel değişikliğe gitmeleri ve yapılanmaya gitmeleri gerekiyor.

AMD dahili GPU kullandım bu arada, Vega 7 idi.

Ayrıca doğruyu konuşuyoruz burada. Her zaman ucuz etin yahnisi yavan olur.

Ucuz et değil olması gereken fiyatta ki et. NVIDIA'nın özelliklerine değil markasına para basıyorsunuz Apple da aynı şeyi yapıyor.

NVIDIA'nın gerisinden geldiği, hatta çıkardıklarını takip ederek strateji ürettikleri (ondan dolayı 3-5 ay sonra takip ediyorlar, NVIDIA'dan önce çıkarıdkları kart bildiğim yok) de aşikar ama bu kartların kötü olduğunu göstermez ki göstermiyor da.

• AMD eskiden yaptığı gibi bütçe dostu ve standart kullanıcı odaklı çalışıyor. GDDR7 geçmediler ama GDDR6'da oynatmadıkları oyun da yok F/P olarak tercih edilmemeleri için neden de yok.
  • Özellikle RX 7900 XT gibi saf güçte gövde gösterisi yaptıkları bir durumda var ama NVIDIA farkı esas yazılımda açtı ki orada da NVIDIA'nın AMD gibi nihai tüketici yerine yapay zeka odaklı endüstriyel kitleyi düşündüğünü için ağırlık verdiğini düşünüyorum.
  • Mevcut haliyle bakarsak da saf güçte RX 9060 XT alınmaz bir kartta değil fiyatına göre ama saf güç yerine işin içine ışın izleme (RT) katarsanız işte orada işler karışıyor ve GPU binen yükten dolayı görüntüyü daha düşük çözünürlükte işletip (DLSS) üstüne kare ekleterek (MFG) kaybı önlemek istiyorsunuz.
  • Aslında bir nevi sistem kaldırmıyor ya da yük binmesin diye GeForce NOW'da oynamak gibi. AMD yine tabiri caizse burada diyor ki bizde de FSR var ama sen onu çok takma, biz sana saf güçte bu oyunu yüksek çözünürlükte oynatırz, hatta çok abartmadan RT de açarsan ödün vermezsin diyor. Tabii böyle davranınca da GPU tarafında risk almadan, F/P olarak hem görece rekabet sağlıyor hem gariban nihai tüketiciyi de doyuruyor.
Not: Tabii profesyonel anlamda düşünürsek işler başka bir boyut kazanır. AMD'nin nihai tüketici ve oyun odaklı olduğunu düşünerek konuşuyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA'nın gerisinden geldiği, hatta çıkardıklarını takip ederek strateji ürettikleri (ondan dolayı 3-5 ay sonra takip ediyorlar, NVIDIA'dan önce çıkarıdkları kart bildiğim yok) de aşikar ama bu kartların kötü olduğunu göstermez ki göstermiyor da.

- AMD eskiden yaptığı gibi bütçe dostu ve standart kullanıcı odaklı çalışıyor. GDDR7 geçmediler ama GDDR6'da oynatmadıkları oyun da yok F/P olarak tercih edilmemeleri için neden de yok.
- Özellikle RX 7900 XT gibi saf güçte gövde gösterisi yaptıkları bir durumda var ama NVIDIA farkı esas yazılımda açtı ki orada da NVIDIA'nın AMD gibi nihai tüketici yerine yapay zeka odaklı endüstriyel kitleyi düşündüğünü için ağırlık verdiğini düşünüyorum.
  • Mevcut haliyle bakarsak da saf güçte RX 9060 XT alınmaz bir kartta değil fiyatına göre ama saf güç yerine işin içine ışın izleme (RT) katarsanız işte orada işler karışıyor ve GPU binen yükten dolayı görüntüyü daha düşük çözünürlükte işletip (DLSS) işletip üstüne kare ekleterek (MFG) kaybı önlemek istiyorsunuz.
  • Aslında bir nevi sistem kaldırmıyor ya da yük binmesin diye GeForce NOW'da oynamak gibi. AMD yine tabiri caizse burada diyor ki bizde de FSR var ama sen onu çok takma, biz sana saf güçte bu oyunu yüksek çözünürlükte oynatırız, hatta çok abartmadan RT de açarsan ödün vermezsin diyor. Tabi böyle davranınca da GPU tarafında risk almadan, F/P olarak hem görece rekabet sağlıyor hem gariban nihai tüketiciyi de doyuruyor.
Not: Tabi profesyonel anlamda düşünürsek işler başka bir boyut kazanır. AMD'nin nihai tüketici ve oyun odaklı olduğunu düşünerek konuşuyoruz.
Ben ekstra olarak Topaz yazılımlarını da kullandığım için NVIDIA inanılmaz avantaj sağlıyor. Ek olarak NVIDIA'nın NVENC motoru video kalitesi konusunda tamamen rakipsiz. Yani yayın yapacak bir kullanıcıya NVIDIA öneriyorum ben. Ben YouTube'da video da çekiyorum ve NVIDIA çok fayda sağlıyor bu konuda.

Bana sorarsanız AMD ekran kartlarının baldan tatlı olduğunu söyleyebilirim. Gülü seven dikenine katlanır.

AMD kartlar NVIDIA kartlardan daha iyi. Hem bütçe hem performans açısından. Elime hangi NVIDIA kart geçtiyse cortladı. 7200GS, 560 Ti GTX 1080 gibi kartları kullandığım dönemde hepsi cortladı. Bir yandan da 6 pin güç girişinin 6 kondansatöründen 3'ü bozuk olan R9 380'le cayır cayır oyun oynuyordum. Şimdi de RX 580 kullanıyorum. Alabildiğine fiyat performans bir kart. Driver sorunu şu ana kadar 1 kere yaşadım o da RX 6400'de WHQL driver yüklememiştim.

O zaman @Recep Baltaş'ın bugün Techolay'da yüklediği videoda bahsettiklerini dinlemenizi öneririm: (video zaman ayarlı)

Kendisi RX 9070 XT kullanıyor ve işin içinden birisi, dinlemenizi öneririm.

Evet NVIDIA %92 market payına sahip AMD %7 sonuç? Bu argümanları neden haksız hale getirsin? Şu an 9070 XT ile 5070 Ti bütün teknoloji kanallarında oyun performansı bakımından eş gözüküyor. Driver sorunu falan filan da yok. Olayı genele vurup taaa 3-4 nesil öncesine kadar skalayı genişletip eleştirmek mantıksız. O zaman işlemci konusunda da AMD'nin FX işlemcilerini de hesaba katalım ve AMD işlemciler çöp gibi, yanıyor diye yorum yapalım. Böyle mantık olmaz.

Peki bu kadar AMD öneren sosyal üyeleri neden aynı Recep Baltaş'ın da dediği gibi AMD ile sorun yaşanıp açılan konularda hiç gözükmüyor? Bir tek FehmiDogru.js AMD teknik destek konularına bakıyor, diğerleri ortada yok!

Videodaki yorumun aynısını benimseyip söylemeniz zaten kendi görüşlerinizin olmadığına ve Recep Baltaş başta olmak üzere teknoloji kanallarının görüşlerini benimsediğinizi gösteriyor. AMD öneren sosyal medya üyesi olarak sorun yaşayan onlarca arkadaşa öneride bulundum, hatta bunun en ünlü versiyonu olan Recep Baltaş'ın yaptığı forumdan bir arkadaş ile videosu vardı. Arkadaş AMD kart ile sorunlar yaşıyordu ve servise yolladığı halde servis sorun olmadığını falan söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Recep Baltaş'ta aynı sistemi alıp NVIDIA ekran kartı takmış bakın sorunlar düzeldi demek ki sorun kartta diyerek muhteşem bilimsel bir analiz ile sorunu tespit etmişti.

Tabii hayatında temel bir bilimsel analiz eğitimi alan insanın sorun tespitinin böyle yapılamayacağını, sıkıntıyı gidermenin sorunun kaynağını tespit etmek olmadığı anlamına geldiğini bilir. AMD kart ile sorun yaşanıyorsa ve NVIDIA kart takıldığında düzeliyorsa bu AMD kartın sorunlu olduğu anlamına gelmez, belki o sistemin anakartı AMD ekran kartına sıkıntı çıkartıyor? Belki PSU kaynaklı? Sorunun kartta olduğunun tespiti için o "sorunlu" ekran kartının alınıp sıkıntı yaşamayan bir AMD ekran kartı kullanan sisteme takılıp test edilmesi gerekiyordu. Recep Baltaş hocama da bahsi geçen videoyu çekmeden önce bu tavsiye ve talebimi ilettim çünkü sonucu cidden merak ediyordum ama bunu yapmamayı tercih etti. Video paylaşımından itibaren defalarca bu olaydan bahsettiğim halde herhangi bir dönüşte alamadım.

Kart konusuna gelirsek ise sorun yaşayan arkadaşlara gerekli önerilerde bulunuyoruz ama eğer sen AMD kartı sistemine taktın, sürücüleri sildin yeniden yükledin ve hala sorunlar devam ediyorsa demek ki senin sisteminin parçaları AMD ekran kartı ile uyumlu çalışamıyor bu noktada yapılacak bir şey yok. Önceki paragrafımda bahsettiğim gibi AMD kartlar her sistem ile sıkıntısız çalışamıyor maalesef dolayısıyla yükseltme için ekran kartı alan bir kullanıcı sorun yaşıyorsa çözümü o kartı iade edip NVIDIA kart alması oluyor maalesef ama hazır sistem olarak AMD kartlı sistem tercih eden arkadaşlara bakarsanız bu sorunun gözle görülür derecede az olduğunu görürsünüz sebebi ise basit. Kurulan sistem test ediliyor ve AMD kartın sorunları oluşmadığında ise toplu satışa sürülüyor.

Edit: Ben 3060 Ti kullanıyordum çok sorun yaşadım o zaman Technopat'ta başlık açtım bütün bu NVIDIA sever arkadaşlar yok saydı, kimse sorunumu çözemedi. Hani Recep hocamın AMD önerenler için dediği olayı %92'lik kesim yaptı yani. Devamında ise AMD 7800 XT'ye geçtim ve 0 sorun olarak hayatıma devam ettim. Üstelik 4070'i 24k'ya nakit alacak iken 7800XT'yi 9 taksit ile 18.500'e yani bedavaya aldım.

Edit 2: Şunu da söylemem lazım bu forumda AMD kart ile ilgili 100 sorun başlığı açılıyorsa 70'ini aynı kişiler tekrar ve tekrar açıyor. Adamlara şunu yap bunu yap diyoruz yapmıyor, yok sayıyor. Yok bu kart bozuk, servis bozuk değil diyor nasıl iade edebilirim diye konuyu dağıtıyor. 1 hafta sonra tekrar geliyor ve aynı şeyi yapıyor. Biz de sıkılıp cevap vermeyince kötü oluyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör: