Tek zaman diliminde tek bir kart ile yaşadığınız sorun için "AMD ekran kartları hala sorunlu" demeniz gerçekten komik.

Milyar dolarlık şirketin hatasını kullanıcıda görüyor...

1776086310802.webp

AMD'de sorun yaşamayan insanlarda var. Ama forumlarda hiç NVIDIA şikayetine denk gelmiyoruz. Şikayetler hep AMD üzerinden dönüyor. Ona göre bir şey almakta fayda var.

iki firmanında sorunlarını görüyorum ben, hiçbir marka kusursuz değildir Apple bile, forumlara bakarak alışveriş yapmayın çünkü bu sektör kumar gibidir, kendimden örnek vereyim kullandığım monitörü forumlarda yerden yere vuruyorlardı ve ben bunu Vatan PC'den test ettirip satın aldım, ve kullandığım en iyi monitör şu anda, bir üstü OLED olacak değiştirirsem anca öyle upgrade değiyor öyle diyeyim.

Bence forumlarda kart sorunlarına göre öneri yapmak saçmalık, yani AMD kart WattMan veriyor bu yüzden NVIDIA al bu şekilde alışveriş mantıklı gelmiyor, benim NVIDIA alma sebebim mesela DLSS'in sektörü domine etmesi ve 8 yıl önceki oyunda bile açabiliyor olmam, nostalji yaparken bile DLSS 4.5 açarak o zamanlar göremediğim görüntü kalitesini görüyorum yani marka bana hizmet ediyor ve paramın karşılığını alabiliyorum, siz de böyle düşünün. Birçok avantajı var çoğunuz biliyorsunuz zaten tekrar etmeye gerek yok, AMD FSR 4 piyasaya yaymadığı sürece benim gibi müşteriyi asla çekemez kendine.

Son düzenleme:
Ben AMD ekran kartı uzun bir süre kullandım. 2.5 yılın ardından sürücü güncellediğim içindir yüksek ihtimal YouTube'da video izlesem 40 saniye boyunca donuyor aşağı kaydırmasam öyle kalıyordu. Ekstra olarak çökme çokça yaşardım çökme derken yazılım hata verirdi oyunlarda bir süreden sonra ama bu olayda sıklıkla yaşanmazdı ama nadir de sayılmazdı diyebilirim, yakın bir zamanda NVIDIA ekran kartına geçtim ve daha sağlıklı artık benim için her yönden. Sadece bu DLSS 4.5 MFG olayları falan çok yapay duruyor.

Tek zaman diliminde tek bir kart ile yaşadığınız sorun için "AMD ekran kartları hala sorunlu" demeniz gerçekten komik.
Eski bir ekran kartı kullanıyorum Linuxta bile problemli ve bu sorunları günümüzde bile çözememişler.

@SHERLOCKED
Valla hocam benim deneyimlerim böyle eski bir sistem evet ve hiç Nvidia denemedim ama görünen köye göre durum bu.

Son düzenleme:
Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?
Radeon R7 250 daha iki gün önce grafik hızlandırma ile ilgili sorun yaşadım ve kapatmak zorunda kalmıştım.

Ekran kartını otomatik olarak amdgpu kapsamına almadıkları için radeon sürücüsü de sorun çıkarıyor. Bu durum ilk bakışta bir Linux sorunu gibi durabilir; ancak AMD paketlerini AMD yönettiği için bu ayarlamaları onların yapması gerekiyordu.

Ben HD3850 zamanından beri AMD'ye şans vermedim. Aldığıma o kadar pişman olmuştum ki tam da Crysis oyunun dönemi. O dönemde çok sorun yaşamıştım. Sürücü sorunları oyunlarda çökme vs driver beklemekle geçti... Bir daha tövbe dedim. Nitekim yıllar geçti forumlarda takıldık gezdik her zaman sorun konusunda AMD 1 numara oldu ekran kartı konusunda. İşlemciye tek kelime etmem adamlar çok güzel geliştirdiler Ryzen 1600'den beri şaşmadım. 3300X-5500-5600-5700X-5800X3D ve şimdi 9700X üstelik FX 8350 gibi vasat bir işlemciden sonra Ryzen ilaç gibi geldi o dönem herkes bol çekirdek iyidir diye FX8350 al diyordu aldık. Tek çekirdek çoğu uygulama ve tek çekirdek performansı çok kötüydü.

Sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum bunu yaşayan bilir. Ben şahsen kartı aldıktan sonra yazılımcı ya da programcı veya teknis servis gibi uğraşmak istemiyorum driver yüklerim geçerim. Bu kadar. Bunu yapınca bana bir marka sorun yaşatıyorsa onu almam. Herkes bu sorunları çözmek için uğraşmak zorunda değil. Para veriyorsun alıp kullanmak istiyorsun. Bu diğer tüm ürünlerde de geçerli niye ben onun fixleri ile uğraşayım.

GTX 6600 7600 GTX 260 (5 sene) -660-760-1060 3GB (5 sene)-1660 RTX 3060 şu anda 4070 kullanıyorum daha 1 kere olsun kartı aldıktan sonra yükleyip driver çöksün veya başka bir şey olsun bir sorun yaşamadım. Bildiğimden gördüğümden şaşmıyorum ileride yine ekran kartı alırsam NVIDIA alacağım.
Bana göre şu “saf güç” saçmalığı bittiyse Nvidia’dan devam. Devir yapay zekadan geçiyor artık, önümüzdeki yıllarda inanılmaz şeyler görebiliriz. Bundan yıllar önce DLSS+FG’dan bahsetselerdi aklım yerinden çıkardı…

Bana göre şu “saf güç” saçmalığı bittiyse NVIDIA'dan devam. Devir yapay zekadan geçiyor artık, önümüzdeki yıllarda inanılmaz şeyler görebiliriz. Bundan yıllar önce DLSS+Frame Generation'dan bahsetselerdi aklım yerinden çıkardı…

Biteli çok oldu. Saf güç falan hikaye o dönem artık geri gelmeyecek.
AMD çok stabil bir iş çıkarmadıkça bu yapay zeka RTX ve Frame Generation FSR gibi şeyleri NVIDIA'nın bir adım ilerisine götüremedikçe tercih etmek için hiçbir sebep yok. NVIDIA alır geçerim

AMD çok stabil bir iş çıkarmadıkça bu yapay zeka RTX ve Frame Generation FSR gibi şeyleri NVIDIA'nın bir adım ilerisine götüremedikçe tercih etmek için hiçbir sebep yok. NVIDIA alır geçerim
Eski kartım RTX 2060 idi. Dying Light 2’yi bu kartla 90-110 fps arası oynadım DLSS ve Nvidia içi ufak ayarlarla. Benim için o gün bitmişti bu tartışma.

AMD çok stabil bir iş çıkarmadıkça bu yapay zeka RTX ve frame generation FSR gibi şeyleri NVIDIA'nın bir adım ilerisine götüremedikçe tercih etmek için hiçbir sebep yok. NVIDIA alır geçerim.

Tercih etmek için sebep ucuz olması? Senin 5070 Ti'a 5080'e paranın yetmesi herkesin tercih edebileceği anlamına gelmiyor.

Radeon R7 250 daha iki gün önce grafik hızlandırma ile ilgili sorun yaşadım ve kapatmak zorunda kalmıştım.

Senin kullandığın ekran kartı da tarih öncesi ama. Driver desteği bile yok bence o kadar eski bir NVIDIA kart kullansan da sorun yaşayabilirdin.