Videoyu izlemedin sanırım bozuk çip gelmesi hakkında da konuşuyor.
Ben video hakkında konuşmuyorum ve belli bir kademeye kadar izlemiştim. Genel tabiriyle 24 saatlik testi anlıatıyor. Ortalama 21 saat sürmüştü galiba neyse.

Sistemim stabil bir durumdayken AMD kartta sorun yaşadım. Eski RX570 ekran kartımda oyunlarda sorun yaşamıyorken RX 6600XT'de sorun yaşadım mesela. Üstüne üstlük NVIDIA karta geçtiğimde sorun aynı şekilde çözülmüştü. Boşuna fanboyluk yapmayın bence.

Ben video hakkında konuşmuyorum ve belli bir kademeye kadar izlemiştim. Genel tabiriyle 24 saatlik testi anlıatıyor. Ortalama 21 saat sürmüştü galiba neyse.

Sistemim stabil bir durumdayken AMD kartta sorun yaşadım. Eski RX570 ekran kartımda oyunlarda sorun yaşamıyorken RX 6600XT'de sorun yaşadım mesela. Üstüne üstlük NVIDIA karta geçtiğimde sorun aynı şekilde çözülmüştü. Boşuna fanboyluk yapmayın bence.

Fanboyluk değil, fikir alışverişi için açtım konuyu. Bende GTX 780 de stutter sorunu yaşıyordum 6500XT'ye geçince çözüldü ama meğerse elimdeki PSU 780'e yeten bir PSU değilmiş 6500XT çok daha az güç tükettiği için sorun çözüldü ama ben şimdi çıkıp NVIDIA'dan AMD'ye geçtim sorun çözüldü bütün NVIDIA kartlar sorunlu dersem bu iki yüzlülük olur.

Başka bir konuda söyledim burada da söyleyeceğim, AMD ekran kartlarında çok fazla kişinin sorun yaşadığı bir gerçek, hem yerel hem de yabancı forumlarda sorun yaşayan bir çok kişi NVIDIA'ya geçince sorunun ortadan kalktığını söylüyor.
En çok yaşanan sorunlar: Wattman hataları, YouTube'da takılma problemi, optimizasyon sorunu, oyunlarda stuttering, micro stuttering, drop, bulanıklık, pixelleşme, texture shimmering, donanım hızlandırma problemi, siyah ekran, mavi ekran, pencerelerin iç içe gaçmesi, ekranda git gel olması, masaüstünde takılmalar, restart atma, kilitlenme ve benzeri. Her gün özellikle 6000 serisinde bu tarz problemlerle ilgili konuları görmeye devam ediyorum ayrıca neredeyse sorun yaşayan herkes ilk zamanlar bu kartlarda sorun yaşamazken sonradan bu problemlerin meydana geldiğini söylüyor, özellikle aradan 2 yıl geçtikten sonra.

Ben genel olarak AMD ekran kartlarının donanımsal olarak problemli olduğunu düşünüyorum ve sorun çıkarmaya genel olarak 1-2 yıl sonra başlıyorlar, kendi kullandığım AMD ekran kartımı da problem çıkarmaya başlamadan bir an önce satmayı planlıyorum.

NVIDIA ile rakip olacak kadar hala gelişmediği kesin ama eskisine nazaran kendini çok geliştirdikleri kesin.

Evet hala NVIDIA'ya bazı konularda rakip değil ama, bayağı gelişmiş durumda AMD, 9070XT' nin RTX gücü 4070 Ti super seviyesinde.

Başka bir konuda söyledim burada da söyleyeceğim, AMD ekran kartlarında çok fazla kişinin sorun yaşadığı bir gerçek, hem yerel hem de yabancı forumlarda sorun yaşayan birçok kişi NVIDIA'ya geçince sorunun ortadan kalktığını söylüyor.
En çok yaşanan sorunlar: WattMan hataları, YouTube'da takılma problemi, optimizasyon sorunu, oyunlarda stuttering, Micro stuttering, drop, bulanıklık, pikselleşme, texture shimmering, donanım hızlandırma problemi, siyah ekran, mavi ekran, pencerelerin iç içe gaçmesi, ekranda git gel olması, masaüstünde takılmalar, restart atma, kilitlenme ve benzeri. Her gün özellikle 6000 serisinde bu tarz problemlerle ilgili konuları görmeye devam ediyorum ayrıca neredeyse sorun yaşayan herkes ilk zamanlar bu kartlarda sorun yaşamazken sonradan bu problemlerin meydana geldiğini söylüyor, özellikle aradan 2 yıl geçtikten sonra.

Ben genel olarak AMD ekran kartlarının donanımsal olarak problemli olduğunu düşünüyorum ve sorun çıkarmaya genel olarak 1-2 yıl sonra başlıyorlar, kendi kullandığım AMD ekran kartımı da problem çıkarmaya başlamadan bir an önce satmayı planlıyorum.

Videoyu bi izleyip keşke öyle yorum yazsanız, 1 yıldır RX 6800 kullanıyorum en ufak bir problem yaşamadım.

AMD'nin ekran kartları madem bu kadar sorunluysa neden uzun süredir oyun konsollarında kullanılıyor?

Yani biraz akıl biraz mantık çalıştırınca bunlar da geliyor insanın aklına. Böyle donanımsal sorun olsa, AMD de Intel gibi sorunu kabul eder kartları geri çağırır ve çözüm önerisi sunar. Böyle sorun olacak ve Avrupa ülkelerindeki kullanıcılar öylece duracaklar değil mi:)