Modelden modele değişir kartın çektiği watt. Ancak bu watt ile ilgili bir durum değil stutter. 3090'ın 650W PSU ile sorunsuz çalıştığı bir video görmüştüm.
Linki

Yorumda biri de 3080 ti 650W PSU ile sorunsuz kullandığını yazmış.

AMD kartlar kara kutu gibi bir şey. Global'de var mı bilmiyorum ama Türkiye'de fanboy olmayan birisinin sağlam bir test yapması gerek. Özellikle bozuk diye şikayet edilen AMD kartlarla. Hem orta hem üst seviye sisteme hem AMD hem de Nvidia kart takılacak. FPS ve takılma testlerini yapacak. O zaman gözükür sorun kartın gerçekten bozuk mu olması yoksa AMD kartlar parça mı seçiyor. Parça seçme muhabbeti çok saçma geliyor ama akla da başka bir şey gelmiyor maalesef.
Bende de öyleydi. RAM'e 1.75V verdiğim günlerden geldim XMP kullandığım günlere. Artık PBO bile açmıyorum. Düzgün çalıştıktan sonra gerisi hikaye gibi geliyor artık.

Sadece AMD'li hazır sistemlere bakarız ölmeden mezara girersin. :hehehe:
1.75V ram için az gibi :D. PBO sağlam özellik ya. AMD'nin büyük nimetlerinden hem sıcaklık düşürüp hem de fps arttırıyor. 5600'e bastım -30 +200'ü güç limitlerinide yaptım mis gibi çalışıyor. Ramim 3200mhz ama gecikmeleri biraz fazlaydı. Ben de araştırıp işe girdim işe çip kötü olmasına rağmen gecikmeleri xmp'ye göre daha düşük yaptım ve 3733mhz'de çalıştırıyorum. İşlemcimin bellek kontrolcüsü iyi çıktı şansa 3733mhz kaldırıyor :D

1.75V ram için az gibi :D. PBO sağlam özellik ya. AMD'nin büyük nimetlerinden hem sıcaklık düşürüp hem de fps arttırıyor. 5600'e bastım -30 +200'ü güç limitlerinide yaptım mis gibi çalışıyor. Ramim 3200mhz ama gecikmeleri biraz fazlaydı. Ben de araştırıp işe girdim işe çip kötü olmasına rağmen gecikmeleri xmp'ye göre daha düşük yaptım ve 3733mhz'de çalıştırıyorum. İşlemcimin bellek kontrolcüsü iyi çıktı şansa 3733mhz kaldırıyor :D

Pek iyi çıkmamış sanki. :D Ben 5600G ile 4733 MHz'e zorluyordum ama anakartım fazla kalitesiz maalesef. Günlük 4133 C18 kullanıyordum önceden artık XMP kullanıyorum.

IMG-20240607-WA0009.webp

Benim işlemcinin de çekirdek silikonu çok kötü. Statik denersem 43.25 üstünü göremiyorum 1.35V ile. PBO ile de +200 -15 üstü olmuyor. Gerçi o da anakartla ilgili olabilir. :D Şu anakarttan kurtulunca bir çağ daha atlayacağım.

@5008 biraz daha zorlarsan ddr5'e nesil atlayacak ramler. Benim ramler de anakartta dandik valla. VRM'lerinde soğutucu bloğu yoktu gidip mosfet soğutucu alıp anakarta termal pedle taktım. Yoksa 5600'ü core performance boost kapatmadığım sürece kurtarmıyordu. PBO ile sadece -30 versem bile bir süre sonra thermal throttling oluyordu. Bir de kasa da kötüydü hava akışı diye bir şey yoktu direk. Yeni kasa ve bu vrm soğutucu sonrası bastım overclock'u. Prime95 testinde bile 500mhz lere düşmüyor işlemci. 4550-4650 arası takılıyor :D Oyunlarda zaten sabit 4650. En yüksek sıcaklığı BF6'da gördüm oda %90 kullanımda 72 derece falandı.

Şu dandik sistem de bile bu kadar stabil oyun çalıştırmak mucize geliyor. Zamanın da o kadar kafa yordum ki. Bu kadar yormama gerek yokmuş aslında. Hep araştırmadan ezbere yapılan saçma sapan ayarlar işte :D

Pek iyi çıkmamış sanki. :D ben 5600G ile 4733 MHz'e zorluyordum ama anakartım fazla kalitesiz maalesef. Günlük 4133 C18 kullanıyordum önceden artık XMP kullanıyorum.

Benim işlemcinin de çekirdek silikonu çok kötü. Statik denersem 43.25 üstünü göremiyorum 1.35v ile. PBO ile de +200 -15 üstü olmuyor. Gerçi o da anakartla ilgili olabilir. :D şu anakarttan kurtulunca bir çağ daha atlayacağım.

Hocam o ney?:eek:

Modelden modele değişir kartın çektiği watt. Ancak bu watt ile ilgili bir durum değil stutter. 3090'ın 650W PSU ile sorunsuz çalıştığı bir video görmüştüm.
Linki

Yorumda biri de 3080 Ti 650W PSU ile sorunsuz kullandığını yazmış.

3090'ın en düşük modelleri minimum 750watt PSU istiyor, üst modelleri 850Watt'a kadar PSU istiyor, sen bir tane video izleyip aa oyunu çalıştırıyor PSU sıkıntı yok dersin, kendi sistemine de düşük PSU ile kurarsın sonra niye sistemimde stutter var diye konu açarsın. Ya anlamıyorum stabil sistem kurmayı neden bilmiyorsunuz?

@5008 biraz daha zorlarsan ddr5'e nesil atlayacak ramler. Benim ramler de anakartta dandik valla. VRM'lerinde soğutucu bloğu yoktu gidip mosfet soğutucu alıp anakarta termal pedle taktım. Yoksa 5600'ü core performance boost kapatmadığım sürece kurtarmıyordu. PBO ile sadece -30 versem bile bir süre sonra thermal throttling oluyordu. Bir de kasa da kötüydü hava akışı diye bir şey yoktu direk. Yeni kasa ve bu vrm soğutucu sonrası bastım overclock'u. Prime95 testinde bile 500mhz lere düşmüyor işlemci. 4550-4650 arası takılıyor :D Oyunlarda zaten sabit 4650. En yüksek sıcaklığı BF6'da gördüm oda %90 kullanımda 72 derece falandı.

Şu dandik sistem de bile bu kadar stabil oyun çalıştırmak mucize geliyor. Zamanın da o kadar kafa yordum ki. Bu kadar yormama gerek yokmuş aslında. Hep araştırmadan ezbere yapılan saçma sapan ayarlar işte :D

Çözümünü bulabildiysen ne mutlu. Bendekinin çözümü yok evde silikon üretmeye falan kalkmazsam. :D

Zamanında yapıyorduk bir şeyler. :) Şu an kenarda Samsung B-Die modülü duruyor bir kere takıyım ayar yapayım demedim. 4733 MHz'i de Hynix CJR ile yapmıştım. Bıkkınlık geldi bu işlerden. İleride uğraşır mıyım sanmıyorum açıkçası.

Çözümünü bulabildiysen ne mutlu. Bendekinin çözümü yok evde silikon üretmeye falan kalkmazsam. :D

Zamanında yapıyorduk bir şeyler. :) şu an kenarda Samsung b-die modülü duruyor bir kere takayım ayar yapayım demedim. 4733 MHz'i de Hynix CJR ile yapmıştım. Bıkkınlık geldi bu işlerden. İleride uğraşır mıyım sanmıyorum açıkçası.

Hocam benim 3200MHz CL16 olan Hynix D die ve Micron e die belleklerim var. 5600 ile sizce ayrı ayrı test etsem 4000MHz üstü görünür mü? :D

Hocam benim 3200MHz CL16 olan Hynix D die ve Micron'e die belleklerim var. 5600 ile sizce ayrı ayrı test etsem 4000MHz üstü görünür mü? :D

Hynix DJR iyi binse 4400-4600 MHz görülebilir de 1:1:1 modda göremezsin. Dolayısıyla 3800 C18 bir ayarından falan düşük performans alırsın muhtemelen. En iyi ihtimal boot ettirip potansiyeli var mış dersin.

Rev. E normalde bayağı iyi ama D30'lardan gelenler tırt olabiliyor. Denemek lazım.

Hynix DJR iyi binse 4400-4600 MHz görülebilir de 1:1:1 modda göremezsin. Dolayısıyla 3800 C18 bir ayarından falan düşük performans alırsın muhtemelen. En iyi ihtimal boot ettirip potansiyeli var mış dersin.

Rev. E normalde bayağı iyi ama D30'lardan gelenler tırt olabiliyor. Denemek lazım.

Her şeyi anladım da şu mod olayını hiçbir zaman anlamayacağım sanırım. XMP hariç biçbir zaman 1:1 gözükmüyor. Neyse konuyu dağıtmayayım hafta sonu bana iş çıktı. :D