Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
7900XT ve XTX üzerinden örnek vermek gerekirse kas gücü olarak bir miktar daha güçlü ve VRAM eklenmiş modeller. NVIDIA'da olan Super serisi gibi düşünebilirsin.
Kart alacaksınız sanırım. 40 bin TL bütçe ile 9070 XT dururken şahsen ben 7900 XTX veya XT sürümü çok uygun bulmadıkça tercih etmezdim. Çünkü FPS olarak bazen yakın olsalar da arada mimari ve teknolojisel olarak çok fazla şey değişiyor.
Kart alacaksınız sanırım. 40 bin TL bütçe ile 9070 XT dururken şahsen ben 7900 XTX veya XT sürümü çok uygun bulmadıkça tercih etmezdim. Çünkü FPS olarak bazen yakın olsalar da arada mimari ve teknolojisel olarak çok fazla şey değişiyor.
bahacprz
Uzman
NVIDIA'daki Ti ile düz versiyon gibi.
Dagster3532
Becerikli
7900XT ve XTX üzerinden örnek vermek gerekirse kas gücü olarak bir miktar daha güçlü ve VRAM eklenmiş modeller. NVIDIA'da olan Super serisi gibi düşünebilirsin.
Alessandro Del Piero
Başarılı
Zaten yanlış bilmiyorsam sadece 7900 da XTX versiyonu var. Diğerleri XT veya düz model olarak değişiyor.
Guilty Conscience
Üstün
XTX üretimden çıkan en kaliteli ve tam kapasite karttır tüm işlem birimleri aktiftir, en yüksek VRAM’e ve en geniş bit hızına sahiptir. XT ise aynı çipin bazı çekirdekleri fabrikada kapatılmış, bant genişliği daraltılmış ve frekansı düşürülmüş versiyonudur.
SpeedBeast34
Üstün
XT orta seviye XTX ise aynı modelin en yüksek performanslı olanı.
XTX daha fazla çekirdek, daha yüksek saat hızları ve daha yüksek güç tüketimi sunar. XTX daha güçlü ve daha pahalıdır.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Toparlıyorum :
Nvidia'nın Ti ve Ti-Super'i kafasında isimlendirmesidir. Daha gelişmiş modelleri belirtiyor.
Sadece RX 7900 XT de var bu yüzden pek üstüne düşülecek bir şey değil. İleride RX 9070 XTX falan çıkar ona bir şey diyemem.
RX 7900 (düzü yok, örnek verdim) < RX 7900 XT < RX 7900 XTX
RTX 4070 < RTX 4070 Ti < RTX 4070 Ti-S
Nvidia'nın Ti ve Ti-Super'i kafasında isimlendirmesidir. Daha gelişmiş modelleri belirtiyor.
Sadece RX 7900 XT de var bu yüzden pek üstüne düşülecek bir şey değil. İleride RX 9070 XTX falan çıkar ona bir şey diyemem.
RX 7900 (düzü yok, örnek verdim) < RX 7900 XT < RX 7900 XTX
RTX 4070 < RTX 4070 Ti < RTX 4070 Ti-S