enescetin67

Uzman
Merhaba herkese iyi forumlar bugün forumdaki ilk günüm. Sizlerden bir ricam olacak. MacOs kurmak istiyorum bilgisayarıma BIOS eski sürüm- İşlemci AMD FX4100 QuadCore Ekran kartım harici olan yandı anakartın üzerindeki ekran kartıyla idare ediyorum ATI 3000 Model . Tüm bu bilgiler ışığında bana uygun bir MacOs var mıdır ve kurulumunu nasıl yapacağıma dair bir videolu anlatım var mıdır herkese tekrardan iyi forumlar hayırlı akşamlar dilerim

Merhaba herkese iyi sosyaller bugün forumdaki ilk günüm. Sizlerden bir ricam olacak. macOS kurmak istiyorum bilgisayarıma BIOS eski sürüm- işlemci AMD FX4100 Quad Core ekran kartım harici olan yandı anakartın üzerindeki ekran kartıyla idare ediyorum atı 3000 model. Tüm bu bilgiler ışığında bana uygun bir macOS var mıdır ve kurulumunu nasıl yapacağıma dair bir videolu anlatım var mıdır herkese tekrardan iyi sosyaller hayırlı akşamlar dilerim.

Hocam OpenCore ile yapabilirsiniz ama hangi version macOS kurcanızı bilmiyorum.
Donanım biraz da eski gibi bunu. @umut hocam bu konuda yardımcı olabilir.

Dosya Ekleri

• özellik.webp
    özellik.webp
    99,1 KB · Görüntüleme: 75
FX serisi işlemcilerin genel anlamda Hackintosh ile arası bayağı bir bozuk, bu bağlamda sizi normal bir kuruluma göre epey uğraştıracaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca tüm bu uğraşlardan sonra konu kullanılabilir olması açısından grafiksel hızlandırmayı çalıştırmaya geldiğinde, eğer kart doğru anladıysam HD 3000 olan modelse bu kartın resmi şekilde en son desteklenen sürümü High Sierra olacak. Bu da miladını doldurmuş yıllar öncesinin sürümü, asla keyif vermeyecektir Hackintosh adına günümüzde.

Fakat yine de denemek istiyorsanız sisteminize uygun bir EFI araştırın, anakart bilgisini detaylı paylaşırsanız ben de bakayım.

Fakat benim naçizane önerim bu sisteme LTSC/LTSB bir Windows kurup devam etmeniz yönünde.

FX serisi işlemcilerin genel anlamda Hackintosh ile arası bayağı bir bozuk, bu bağlamda sizi normal bir kuruluma göre epey uğraştıracaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca tüm bu uğraşlardan sonra konu kullanılabilir olması açısından grafiksel hızlandırmayı çalıştırmaya geldiğinde, eğer kart doğru anladıysam HD 3000 olan modelse bu kartın resmi şekilde en son desteklenen sürümü High Sierra olacak. Bu da miladını doldurmuş yıllar öncesinin sürümü, asla keyif vermeyecektir Hackintosh adına günümüzde.

Fakat yine de denemek istiyorsanız sisteminize uygun bir EFI araştırın, anakart bilgisini detaylı paylaşırsanız ben de bakayım.

Fakat benim naçizane önerim bu sisteme LTSC/LTSB bir Windows kurup devam etmeniz yönünde.
1717436634646.webp

İstediğiniz bilgiler burada var mı hocam ? MacOs yükleme sebebim aktif kullanmak değil dona dona olsa bile kullansam olur icloud açmakla ilgili bir iş için kullanacağım yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım size.Ekran kartı vs işlemci ile ilgili özelliklerin resimlerini yukarıda paylşatım

Eki Görüntüle 53060
İstediğiniz bilgiler burada var mı hocam? macOS yükleme sebebim aktif kullanmak değil dona dona olsa bile kullansam olur iCloud açmakla ilgili bir iş için kullanacağım yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım size. Ekran kartı vs işlemci ile ilgili özelliklerin resimlerini yukarıda paylşatım

iCloud hesabı açmak için illa bir Apple ürünü falan kullanmanıza gerek yok. Windows’dan da hesap falan açıp yönetebilirsiniz.

Eki Görüntüle 53060
İstediğiniz bilgiler burada var mı hocam ? MacOs yükleme sebebim aktif kullanmak değil dona dona olsa bile kullansam olur icloud açmakla ilgili bir iş için kullanacağım yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım size.Ekran kartı vs işlemci ile ilgili özelliklerin resimlerini yukarıda paylşatım
iCloud'la ilgili işinizi aslında sanal makine üzerine kurulum yaparak rahatça halledebilirsiniz. Hem de Hackintosh'a göre 10 kat daha basit.

Ekran kartınız HD 3000 değilmiş galiba, işlemci entegre grafik olabilir. Farklı bir model çünkü. Anakartınıza uygun hiç bir EFI bulamadım, en son açılan konu Niresh ile Mavericks sürümünü kurmakla falan ilgili, o sürümlerde de bırakın iCloud'u tarayıcıyı bile açamazsınız. Bana kalırsa kesinlikle sanal makine ile devam edin.

Ve yukarıda denildiği gibi iCloud hesabı oluşturmak için Apple cihazına ihtiyaç yok.

iCloud'la ilgili işinizi aslında sanal makine üzerine kurulum yaparak rahatça halledebilirsiniz. Hem de Hackintosh'a göre 10 kat daha basit.

Ekran kartınız HD 3000 değilmiş galiba, işlemci entegre grafik olabilir. Farklı bir model çünkü. Anakartınıza uygun hiç bir EFI bulamadım, en son açılan konu Niresh ile Mavericks sürümünü kurmakla falan ilgili, o sürümlerde de bırakın iCloud'u tarayıcıyı bile açamazsınız. Bana kalırsa kesinlikle sanal makine ile devam edin.

Ve yukarıda denildiği gibi iCloud hesabı oluşturmak için Apple cihazına ihtiyaç yok.

İcloud açmama izin vermiyor sanal sunucudaki vmware ile kurmuştum her şeyi yapıyordum ama icloud açtırmıyor başa atıyordu sms onay yerinden sonra. windows da açılan icloud işime yaramıyor. Çünkü iphone da yılda 5 icloud izni var. Üstüne çıkmak için daha önce başka apple cihazında açılmış icloud girmem gerekiyor. Bunun içinde mac os lazım illa windows ile açıp iphoneuma 5 kere girdim hakkımı doldurdum. Bir iş için lazım sanal makinede de apple kimliği mi yok nedendir bilmiyorum ama açmama izin vermiyor icloud hesabı

iCloud hesabı açmak için illa bir Apple ürünü falan kullanmanıza gerek yok. Windows’dan da hesap falan açıp yönetebilirsiniz.
Bir önceki hocama durumu açıklarken belirttim windowsdan açılan icloud işime yaramıyor hocam.

ATI 3000 dedigin onboard olan sanirim, CPU ile ilgili olasi hatalari bir kenara biraksak GPU bu sefer sorun cikarir. Bence hic zahmete girmeyin. Sanal makine ile de ugrasma eger is icin kullanacaksan verimli olmaz.
Kolay olmayacağının veya belki de hiç olmayacağının farkındayım ama başka çarem yok . Olumsuzluklardan ziyade verilecek imaj veya anlatım yardımlarına ihtiyacım var teşekkürler değerli yorumunuz icin